Graniitti-, marmori- vai kvartsitaso: minkälaista työtasoa sinä etsit? - GranitopGranitop

Graniitti-, marmori- vai kvartsitaso: minkälaista työtasoa sinä etsit?

Kun valitset keittiöön tai kylpyhuoneeseen sopivaa työtasoa, on erittäin tärkeää ottaa huomioon muutamia käytännön seikkoja: työtason materiaaliin liittyviä yksityiskohtia, kuten naarmut, lämpö, tahrat ja kulutuskestävyys.

Työtasot ovat usein keittiön ja kylpyhuoneen huomion keskipisteitä, joten on tärkeää, että kivitaso sopii täydellisesti huoneen sisustuselementteihin ja väriratkaisuihin.

Kauniisti kuvioitu ja kestävä graniittityötaso

Graniitti on vahva ja kestävä materiaali. Tavallisesti yksinkertainen sääntö pätee: mitä tummempi graniitti, sitä vahvempi ja kestävämpi työtaso. Vaaleat ja värikkäät graniitit ovat usein hieman pehmeämpiä ja huokoisia, mikä tekee niistä alttiimpia mekaanisille vaurioille, ja huolimattomassa käytössä ne voivat värjäytyä helpommin.

Graniitin suurimmat edut ovat sen ainutlaatuiset kuviot ja luonnollisuus. Tuotevalikoimastamme löydät suuren valikoman graniittitasoja. Tasojen ulkonäkö vaihtelee eksoottisista aaltokuvioista tummiin hienojakoisiin kuvioihin.

Marmorityötaso – edullinen ja ylellinen vaihtoehto

Marmori on erittäin suosittu ja laajalti käytetty työtasomateriaali. Valitessasi marmoritason on kuitenkin tärkeää muistaa, että kyseessä on materiaali, joka tarvitsee jatkuvaa ylläpitoa ja hoitoa.

Toisin kuin graniitti, marmori naarmuuntuu helposti ja on herkkä happamille arkielintarvikkeille.Jos valitset marmorin, on tärkeää kiinnittää huomiota tahranehkäisyyn, mutta ennakkohuoltamisen ja säännöllisen kyllästämisen avulla marmori on erittäin kestävä materiaali. Kyllästäminen on välttämätöntä kerran tai kahdesti vuodessa riippuen työtason käytön määrästä.

Suurin osa marmorityypeistä ei sovellu keittiötasoiksi, mutta sopii erinomaisesti kylpyhuoneeseen, ikkunalaudoiksi tai takkakiviksi. Marmorin suurin etu verrattuna graniittiin tai kvartsiin on sen ainutlaatuinen ylellinen ulkonäkö ja edullinen hinta.

Luonnollinen kvartsikivi – moderni, käytännöllinen ja kestävä

Kvartsi eli toiselta nimeltään rekonstruoitu kivi on muutaman vuosikymmenen vanha tuote, josta on nykymaailmassa tullut arvostettu käytännön tuote. Kvartsityötasot ovat vahvoja ja ei huokoisia, mikä tarkoittaa sitä, että niitä on vaikea naarmuttaa ja pinnan pysyvä värjäytyminen on lähes mahdotonta.

Viimevuosien aikana kvartsi- ja rekonstruoidun kiven tuottajat ovat kehittäneet uusia luonnon inspiroimia materiaaleja, joissa yhdistyvät upeasti niin käytännöllisyys kuin ainutlaatuinen maanläheinen kauneus.

Kvartsikivi soveltuu parhaiten moderniin keittiöön tai olohuoneeseen. Sen sijaan kvartsi ei sovellu ikkunapuitteisiin, sillä jatkuva UV-säteily voi muuttaa tai haalentaa materiaalin väriä. Kvartsikiveä ei tulisi myöskään käyttää takkakivenä, sillä hiilet ja kuumuus voivat jättää jälkiä materiaalin pintaan.

Toivomme, että vinkkimme ja ehdotuksemme auttavat sinua valitsemaan sopivan työtasomateriaalin kotiisi ja omaan tarkoitukseesi. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita, älä epäröi ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme: saat vastaukset kysymyksiisi nopeasti. Työskentelemme kivitasojen tuotannon parissa päivittäin, ja vuosien varrella olemme keränneet runsaasti kokemusta ja hyödyllisiä vinkkejä auttaaksemme asiakkaitamme luomaan oman unelmakotinsa.

Tutustu laajaan keittiötaso- ja kylpyhuonetasovalikoimaamme ja hintoihimme. Tilaa uusi työtasosi jo tänään!

Kvartsi ja toiselta nimeltään rekonstruoitu kivi