Kivityötasoa valitessa kannattaa huomioida myös pesuallas ja hana! - GranitopGranitop

Kivityötasoa valitessa kannattaa huomioida myös pesuallas ja hana!

Luonnon- (marmori, graniitti) tai kvartskivestä valmistettu työtaso on sijoitus, jolla saat kauniin keittiön vuosikymmeniksi. Hankintapäätöstä ei voi tehdä hätiköiden, sillä joka kauden trendien seuraaminen tekee sisustusharrastuksesta hyvin pian mahdottoman toteuttaa. On kuitenkin varmaa, että vaikka erikoistilauksena valmistunut keittiö olisi kuinka näyttävä tahansa, sitä on välillä siivottava ja huollettava ja työtasokin on valittava helppohoitoisuutta silmällä pitäen.

Graniittinen kivitaso Viscount White ja huullettava allas (flush fit asennustava)

Kivitaso ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesuallas ovat näyttävä, tyylikäs ja klassinen yhdistelmä. Mutta mitkä materiaalit sopivat parhaiten yhteen ja pitääkö pesuallas sijoittaa kivitason päälle vaiko alle? Onko pesuallas parasta upottaa tasoon, jotta pinnasta tulisi sileää tai olisiko parempaa välttää sitä? Valitsisiko komposiittimateriaalin pesualtaan sävyyn tai ehkäpä kontrastisävyissä? Päätöksentekovaiheessa saattaa tulla kaikenlaisia kysymyksiä ja vaihtoehtojen määrä vaikuttaa loputtomalta.

Noble Concrete Grey työtaso ja altapäin kiinnitetty allas Blanco Zerox 550-U.

Noble Carrara kvartsitaso ja kivenkaltainen alta huullettava Silgranit-allas Blanco Subline 500-U.

Steel Grey intialainen graniitti ja upotettu allas. Kun löydät itsellesi ideaalin altaan muualta, ei sekään ole meille ongelma!

Emperador Dark graniitti (tilattavana) ja keraaminen allas.

 

 

Jokaisella materiaalilla, pesuallas- ja hanaratkaisulla on omat hyvät ja huonot puolensa. Kvartsikivin osalta on yhdistämisvaihtoehtoja erityisen paljon ja hyvä uutinen on, että Silgranit-pesualtaiden valikoimista löytyy peräti 10 erilaista sävyä, joista löytää jokaiseen kivitasosävyyn sopivan. Huolellisesti eri vaihtoehtoja pohtien ja sinun toiveitasi kuunnellen pääsemme varmasti parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen!

Meillä ei ole tosin sisustussuunnittelijan pätevyyttä, mutta olemme kivimateriaalien osalta alan asiantuntijoita ja tiimimme laaja kokemus alalta auttaa varmaankin käytännön ratkaisuissa. Olemme toteuttaneet tuhansia yksilöllisiä keittiöratkaisuja sekä erilaisia kivitaso-pesuallas -yhdistelmiä. Meidän kuvagalleriasta löytää varmaan monenlaisia esimerkkivaihtoehtoja – kerro meille toiveesi!

Upea marmori Verde Guatemala, josta kulkee läpi tummia, jopa mustia viivoja, Silgranit allas Blanco Subline 500-U

Viscount White graniitista keittiö. Harmaan värin neutraalisuus täydentää melkein jokaista yhdistelmää, antaen Sinulle mahdollisuuden helposti muuttaa keittiön ulkonäköä vaihtamalla vain muutaman värikkäämmän yksityiskohdan.

 

Huolellisesti ja laadukkaasti suunniteltu keittiö tulee pitkällä tähtäimellä paljon edullisemmaksi kuin valmiiseen keittiöön myöhemmin muutosten tekeminen. Ja voit olla varma, että me teemme osaltamme kaikkemme, jotta tulos olisi yhtä näyttävä kuin keittiökalusteiden edustusmyymälän myyntisalissa tai sisustuslehden mainoskuvassa, jotta sinä voisit nauttia kauniista ja toimivasta keittiöstä joka päivä.

Bianco Carrara marmori, Blanco Claron 500-U allas, keittiöhana Blanco Finess-A, saippuapumppu Blanco Torre

Altaiden asennustavat

Keittiöallas on mahdollista asentaa työtasolle neljällä eri tavalla:

Upotettu allas

pealt_v

Helpoin ja tavallisin altaan asennustapa, jota käytetään pääasiallisesti laminoitujen ja puutasojen kohdalla. Etuina ovat edulliset hinnat ja helppo vaihdettavuus, miinuksena hillitympi esteettinen arvo ja epäkäytännöllisyys.

Huullettava allas

syvis_v

Tässä asennustavassa huulletaan allas sen verran kiveen, että allas jää työtason kanssa samalle korkeudelle. Tyylikäs ratkaisu, mutta pitää ottaa huomioon, että vuosien varrella vaatii enemmän hoitoa ja tällaiseen asennustapaan tarkoitettujen altaiden täytyy olla erittäin laadukkaita ja ne ovat tämän takia usein hieman kalliimpia.

Alta kiinnitettävä allas

alt_v

Allas liimataan työtason alle näin, että koko kiven poikkileikkaus näkyy allasavauksessa. Sopii mainiosti kivitasoon ja on huoltoa kaipaamaton. Mahdollistaa myös altaaseen johtavien vesiurien käytön.

Alta huullettava allas

alt-syvis_v

Allas liimataan työtasoon samoin altapäin, mutta se on puoleksi kiviin huullettu, jättäen kiven poikki- leikkauksesta altaan avauksessa näkyviin vain puolet. Tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu kivitasolle. Mahdollistaa myös altaaseen johtavien vesiurien käytön.

Eternal Marquina