Kivityötasot - vuoden 2017 trendit - GranitopGranitop

Kivityötasot – vuoden 2017 trendit

Millaiset tuulet puhaltavat keittiötasojen maailmassa? Olemme koonneet katsauksen vuoden 2017 vallitsevista trendeistä ja suuntauksista.

KVARTSIKIVITASOT TULIVAT JÄÄDÄKSEEN!

Viime vuosina suositaan useissa design-keittiöissä kvartsikivityötasoja (materiaali tunnetaan myös keinokivenä, keinokivenä ja komposiittikivenä). Kvartsikiven koostumuksessa on n. 93 % luonnollista kvartsihiekkaa ja loput liimaa, väriainetta ja ominaisuuksia parantavia lisäaineita. Kvartsitaso kestää erilaisia mekaanisia, termisiä ja kemiallisia vaikutuksia paremmin kuin luonnonkivimateriaalit. Kvartsitaso on hyvä valinta niille, jotka haluavat kotiinsa mahdollisimman helppohoitoisen ja pitkäikäisen kivitason.
Kvartsikivitasot ovat nykyään kaikkien saatavilla. Valittavissa on useita eri värisävyjä ja kuvioita. Laaja värivalikoima ja ainutlaatuiset kuviot mahdollistavat omaan keittiöön ainutlaatuisten ja näyttävien designratkaisujen toteuttamisen. Hyvä uutinen on sekin, että kvartsitasojen hinta on edellisiin vuosiin verrattuna huomattavasti edullisempi.


UUDET MATERIAALIT – LUONNONKIVEN KALTAINEN KEINOKIVI

Keinokivien markkinoille on viime vuonna tullut paljon uusia luonnonkiveä jäljitteleviä materiaaleja. Erilaiset marmori- ja kalkkikivijäljitelmät kasvattavat suosiotaan. Yhtenä syynä on varmaankin keinokiven luonnonmateriaalia muistuttava ulkonäkö ja toisena sen käytännöllisemmät ominaisuudet.

Granitopin tuotevalikoimasta löytyy kolme valkoista marmoria muistuttavaa materiaalia:

  • Noble Carrara, jossa klassisen Carrara-marmorin ulkonäkö on yhdistetty kvartsikiven kestävyyteen.
  • Noble Supreme White tuo kotiisi kauniin valkoisen marmorin kiiltoa modernilla tavalla toteutettuna.
  • Noble Areti Bianco on hiljattain markkinoille saapunut keinokivi, jonka puhtaan valkoisella taustalla piirtyvät esiin marmorille tunnusomaiset harmaat juovat.

Meidän valikoimassa on myös useita näyttäviä kalkkikivijäljitelmiä:

  • Noble Troya on kalkkikiveä muistuttava keinokivi, jonka beiget sävyt luovat keittiöösi lämpimän ja kodikkaan tunnelman.
  • Noble Concrete Grey on betoninharmaa kalkkikivijäljitelmä. Harmaa on keittiössä tällä kaudella suosituin sävy! Harmaa väri luo keittiöön modernin, mutta samalla levollisen vaikutelman ja nostaa hyvänä taustana esiin kaikki kirkkaanväriset elementit.

Noble Troya

Noble Troya- pakottavia lämmin beige kalkkikivi kaltainen tekokivestä

Noble Concrete Grey

Noble Concrete Grey- harmaantunut kaunis sävy tekokivestä

TYÖTASON LISÄTARVIKKEET

Kivityötasoihin voi lisätä monenlaisia lisätarvikkeita, joita asiakkaat eivät tule usein ajatelleeksi. Lisäratkaisut parantavat usein työtason muuhun kalustukseen sulautumista.

Työtason viereen voi esimerkiksi laittaa perinteisten keramiikkalaattojen sijaan keraamisten seinälaattojen sijaan kauniit kivilevyt. Taustalevyjen koko ja sijoitus riippuu asiakkaan toiveista ja tarpeista – kiviseinälaatat voidaan asentaa levynauhana tai yläkaappeihin ulottuvana laattana. Näin saadaan aikaan siisti ja yhtenäinen yleisvaikutelma!

Keittiön suunnittelussa suositaan tällä hetkellä myös erimuotoisia ja -kokoisia keittiösaarekkeita. Keittiösaarta korostamaan voi lisätä myös kivijalat tai -paneelit.

Keittiötaso halutaan usein yhdistää koko tilan valaistusratkaisuun. Näyttävänä ratkaisuna on asentaa työtason etureunan alle LED-valot. Jyrsimme kivitasoon valonauhan tarvitsemat urat.

Jos haluat työtason näyttävän tyylikkään massiiviselta, käytä edullista, mutta ovelaa konstia – jos tasoon liimaa tasoa leveämmän reunalistan, se näyttää kookkaammalta.

Keittiösuunnittelun nykytrendeissä on yhdistetty työtasojen muotoilu ja toimivuus. Tutustu meidän laajaan keittiötasovalikoimaan ja löydä oma suosikkisi! Tarvittaessa saat apua ja neuvoja meidän asiantuntijoilta.