Työtasot kalkkikivestä – saurukset olohuoneessasi

Työtasot kalkkikivestä – saurukset olohuoneessasi

Kalkkikiveä on rakennusmateriaalina käytetty Egyptin pyramideista alkaen aina nykyaikaiseen moderniin arkkitehtuuriin. Tälle kivelle ominaista ovat lujuus, ulkoisten vaikutusten kestävyys ja fossiileista johtuva ainutlaatuinen rakenne.

Kalkkikivi on sedimenttikivi, joka on miljoonien vuosien aikana muodostunut valtamerissä, joissa ja järvissä flooran ja faunan jäännösten kerrostumisen seurauksena. Siksi kalkkikivitaulujen kuvioista voi löytyä niille tyypillisiä eläinten ja kasvien fossiileita, jotka antavat jokaiselle kivelle ainutlaatuisen ilmeen. Kalkkikiveä on muinaisina aikoina käytetty rakennusten ja linnoitusten rakentamiseen. Siitä on tehty myös kauniita veistoksia.

Jura Grey

Nykyään kalkkikiveä käytetään rakennusten sisä- ja ulkoviimeistelyyn yhdistämällä sitä esimerkiksi puuhun tai luomalla asuinympäristöön harmonisia, klassisia värimaailmoja.

Kalkkikivi on vuosikymmeniä ollut suosittu materiaali lattialaatoissa, portaiden rakentamisessa, ikkunalaudoissa. Nykyään kalkkikiveen kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös työtasomateriaalina keittiössä ja kylpyhuonetasoina. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi jurakauden koristeellinen Jura Grey. Tästä Saksasta Baijerin alueelta peräisin olevasta aalto- ja laikkukuvioisesta kivilajista voidaan havaita dinosaurusten ajan eläinten tai historiallisten kasvien piirteitä. Tämän materiaalin malli on rauhallinen, mutta muuttaa kiven eläväksi, vaaleanharmaat ja beiget sävyt yhdistävät trendikkyyttä ja luonnollista lämpöä. Jura Grey kalkkikivitasot sopivat hyvin yhteen vaaleanbeigen ja valkoisen sävyisten huonekalujen kanssa.

Dietfurt Grey (Kuvat: Satu Palander)

Jos haluat mieluummin käyttää rauhallisempaa ja tummempaa värisävyä, sinulle sopii Portugalista peräisin oleva Azul Valverde. Koska kyse on tummasta materiaalista, se toimii vaaleassa sisustuksessa silmiinpistävänä elementtinä. Azul Valverde sopii sekä klassiseen että moderniin keittiöön, erityisen hyvin teolliseen sisustukseen.

Kalkkikivi työtasona vaatii hieman enemmän huomiota kuin esimerkiksi graniitti. Jos etsit pikemminkin huoltovapaata tasoa, joka olisi samaa tyyliä kuin kalkkikivi, niin Granitopin valikoimissa on kalkkikiveä muistuttavia kvartsikiviä.

Noble Concrete Grey

Kvartsikivi on insinööritieteen huippusaavutus, joka on vahva ja käytännössä ei-huokoinen materiaali, mikä tekee siitä naarmuja ja tahroja kestävän. Tuotevalikoimassamme on esimerkiksi harmaa Noble Concrete Grey, jossa yhdistyvät betonin tyylikäs terävyys ja kalkkikiven kuvio. Lisäksi tarjoamme ruskeabeigen sävyistä kvartsikiveä Noble Troya, jonka sävy on lämpimämpi ja joka sopii erityisen hyvin samansävyisten huonekalujen kanssa. Jos haluat elää mahdollisimman huolettomasti, valitse kivitason materiaaliksi kvartsikivi!

Tutustu laajaan keittiötasovalikoimaan ja löydä oma suosikkisi! Aloita tästä!