Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä? - GranitopGranitop

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Kauniskuvioinen marmori on ollut suosittu rakennusmateriaali kautta vuosituhansien. Marmori liitetään ensisijaisesti tietysti Etelä-Eurooppaan, mutta nykyään marmori on muuttunut myös Skandinaviassa yhdeksi suosituimmista valinnoista työtasojen materiaaliksi.

Lukuisien vuosien kuluessa paineen ja lämmön vaikutuksesta muotoutunut kivi on luonnon taideteos. Jokaisella marmoritasolla on oma luonnollisen syntytapansa ansiosta ainutlaatuinen kuvio ja siksi suurempia marmorityötasoja suunniteltaessa on tärkeää varmistaa, että koko tarvittava materiaali leikataan yhdestä ja samasta kivilohkosta. Vaikka eurooppalaisen kiven osuus maailmanmarkkinoilla osoittaa pienenemisen merkkejä ja uusia ja jännittäviä materiaaleja toimitetaan yhä enemmän Aasiasta ja Afrikasta, on italialainen kuuluisa valkoinen marmori edelleen hyvin arvostettua. Ainutlaatuista marmorikiveä, vuosituhansien kokemusta ja ainutlaatuista käsityötaitoa ei korvaa mikään – niinpä Bianco Carrara C (eli korkealaatuisin valkoinen marmori) on rakastettu kaikkialla maailmassa.

Bianco Carrara C marmori

Viime vuosikymmeninä on moninkertaistunut niiden asiakkaiden määrä, jotka haluavat käyttää kiveä keittiössään tai kylpyhuoneessaan – syynä on materiaalin huomattavasti parempi saatavuus. Kivi on luonnollista materiaalia, mikä tarkoittaa, että kyseessä on saatavuudeltaan rajallinen luonnonvara, jonka saatavuus on usein rajoitettu. Valkoisen marmorin kysyntä markkinoilla ylittää usein tarjonnan, minkä takia omaa työtasoa valitessa on oltava erityisen varovainen ja varmistettava, että saa juuri sitä, mitä on luvattu.

Carrara C marmorin kanssa yhtä kuuluisa, mutta kuvioltaan
voimakkaampi ja aaltomaisempi Calacatta marmori, kultaisia sävyjä
sisältävä Calacatta Oro, Statuario, Statuarietto, Carrara Venatino,
Arabescato ja muut premium-luokan marmorit ovat vielä ainut-
laatuisempia ja eksklusiivisempia.

 

 

Luonnonkivi on usein kuitenkin melko herkkä – herkkä tahroille
ja mekaanisille vaurioille -, siksi suosiotaan nostaa marmorin ja
muiden luonnonkivien yhdistäminen tai korvaaminen kvartsista
valmistetuilla työpinnoilla. Marmorin ulkoista olemusta jäljitteleviä
komposiittikiviä on useilla valmistajilla.

Nero Marquina musta marmori

 

Granitop suosittelee esimerkiksi Technistone Noblen kokoelmaa, jossa vuosituhansien ajan kuuluisuutta keränneen marmorin kauneus on yhdistetty 2000-luvun teknologiaan. Enää sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja ulkonäössä käyttömukavuuden takia.

Noble Carrara kvartsitaso

Esimerkiksi Noble Supreme White, Noble Areti Bianco,
Noble Cloudy OnyxNoble Carrara ym. komposiittikivet
imitoivat tyyliltään marmorin ulkonäköä ilman sen
negatiivisia piirteitä. Jos tällaisen työtason taustakivinä
seinällä käytetään myös luonnollista marmoria, on tuloksena
erittäin kaunis ja harmoninen kokonaisuus, mutta samalla
ei tarvitse huolehtia jokaisesta tahrasta tai naarmusta.

 

Myös mustan espanjalaisen marmorin Nero Marquinan
käyttö lumivalkoisen kvartsikiven ja Blanco Silgranitin
altaan kanssa voi olla mielenkiintoinen ja käytännöllinen
ratkaisu.

Noble Olympos Mist kvartsitaso

Myös kaunis vihreä Verde Guatemala -marmori yhdistettynä moderniin ja neutraaliin harmaaseen (Noble Concrete Grey) työpintaan – miksi et loisi omaa ainutlaatuista ratkaisua, jota ei ole kenelläkään muulla?!

Starlight White kvartsitaso

Yhdistelmiä onkin lukematon määrä ja vuosien varrella olemme koonneet paljon kuvia keittiöistä ja kylpyhuoneista, kuvia kodeista, joita kiitolliset asiakkaat ovat meille lähettäneet ja joita meillä on ilo jakaa tuomaan inspiraatiota. Kysy neuvoa Granitopin asiantuntijoilta valitessasi marmori-, graniitti- tai kvartsikivitasoa.

Noble Troya komposiitti