Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Kauniskuvioinen marmori on ollut suosittu rakennusmateriaali jo vuosituhansia. Marmori liitetään ensisijaisesti tietysti Etelä-Eurooppaan, mutta nykyään marmori on eräs suosituimmista työtasomateriaaleista myös Pohjoismaissa.

Vuosisatojen kuluessa paineen ja lämmön vaikutuksesta muotoutunut kivi on todellinen luonnon taideteos. Jokaisella marmoritasolla on oma ainutlaatuinen kuvionsa luonnollisen syntytapansa ansiosta, ja siksi suurempia marmorityötasoja suunniteltaessa onkin tärkeää varmistaa, että koko tarvittava materiaali leikataan yhdestä ja samasta kivilohkareesta. Eurooppalaisen kiven osuus kasvaa maailmanmarkkinoilla ja uusia mielenkiintoisia materiaaleja toimitetaan yhä enemmän Aasiasta ja Afrikasta, mutta se ei ole vähentänyt kuuluisan italialaisen valkoisen marmorin suosiota. Ainutlaatuista marmorikiveä, vuosituhansien kokemusta ja yksilöllistä käsityötaitoa ei korvaa mikään – niinpä Bianco Carrara C (korkealaatuisin valkoinen marmori) on edelleen hyvin suosittu kaikkialla maailmassa.

Nero Marquina marmori

Viime vuosikymmeninä keittiöön tai kylpyhuoneeseen kivitasot valitsevien asiakkaiden määrä on moninkertaistunut – syynä on materiaalin huomattavasti parempi saatavuus. Kivi on luonnonmateriaali, joten kyseessä on saatavuudeltaan rajallinen luonnonvara. Valkoisen marmorin kysyntä markkinoilla ylittää usein tarjonnan, joten työtasoa valitessa on oltava erityisen varovainen ja varmistettava, että saa juuri sitä, mitä on luvattu.

Verde Guatemala marmori

Carrara C -marmorin kanssa yhtä kuuluisa, mutta kuvioltaan voimakkaampi ja aaltomaisempi Calacatta, kultaisia sävyjä sisältävä Calacatta Oro, Statuario, Statuarietto, Carrara Venatino, Arabescato ja muut premium-luokan marmorit ovat erityisen yksilöllisiä ja ylellisiä materiaaleja.

Luonnonkivi on usein kuitenkin melko herkkä tahroille ja mekaanisille vaurioille, joten marmorin ja muiden luonnonkivien yhdistäminen tai korvaaminen kvartsista valmistetuilla työpinnoilla on nykyään suosittu vaihtoehto. Useilla valmistajilla on myös marmoripintaa jäljitteleviä komposiittikivimateriaaleja.

Suosittelemme esimerkiksi Technistone Noblen -mallistoa, jossa vuosituhansien ajan kuuluisuutta keränneen marmorin kauneus yhdistyy uusimpaan teknologiaan. Enää ei tarvitse tinkiä ulkonäöstä käyttömukavuuden takia.

Esimerkiksi Noble Supreme White, Noble Areti Bianco, Noble Cloudy Onyx, Noble Carrara jne. Komposiittikivien pinta jäljittelee marmoria ilman viimeksi mainitun puutteita. Valitsemalla tällaisen materiaalin seuraksi luonnollisen marmorin välitilaan, saadaan erittäin kaunis ja harmoninen kokonaisuus ilman, että jokaisesta tahrasta tai naarmusta tarvitsee välittää.

Myös mustan espanjalaisen marmorin Nero Marquinan yhdistäminen lumivalkoiseen kvartsikiveen ja Blanco Silgranitin altaaseen on mielenkiintoinen ja käytännöllinen vaihtoehto.

Tutustu materiaaleihin!

Yhdistämällä kaunis vihreä Verde Guatemala -marmori moderniin ja neutraaliin harmaaseen (Noble Concrete Grey) työpintaan saadaan myös näyttävä lopputulos. Miksi et loisi omaa ainutlaatuista sisustusta, jollaista ei varmasti ole kenelläkään muulla?

Yhdistelmiä onkin lukematon määrä, joten vuosien varrella olemme saaneet useiden kiitollisten asiakkaiden lähettämiä kuvia keittiöistä, kylpyhuoneista, ikkunalaudoista ja sohvapöydistä. Jaamme mielellämme kaiken tämän kanssasi inspiroidaksemme yhä uusia tyylejä. Granitopin asiantuntijat auttavat mielellään marmori-, graniitti- tai kvartsikivitason valinnassa.

Marmoritasojen hoito

Luonnollisista materiaaleista valmistetut työtasot, erityisesti marmori ja vaalea sekä värillinen graniitti, vaativat säännöllistä käsittelyä. Pinnan kyllästäminen parantaa marmoritasojen hylkivyyttä. Marmoripintoja käsiteltäessä on varmistettava, että käytettävä aine sopii kyseiselle kivityypille. Sopivan aineen voi ostaa myös meiltä.

Mutta mistä tietää, että pinta on käsiteltävä uudelleen? Sen voi varmistaa yksinkertaisesti läikyttämällä vettä työtasolle. Jos vesi jää helmeilemään pinnalle, mitään ei tarvitse tehdä. Mutta jos vesipisara alkaa levitä ja imeytyä pintaan, työtason on suojakäsiteltävä.

Neuvomme sinua mielellämme!

Saat ikkunalaudat lahjaksi, kun tilaat keittiöön uuden työtason!