Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Miksi valita Granitop?

Meillä on paljon kokemusta keittiötasojen valmistuksesta. Tyytyväinen asiakas on tärkein tavoitteemme. Emme pyri tarjoamaan kalleinta vaihtoehtoa vaan asiakkaalle parhaiten sopivan. Mittaajamme tietävät, että yhdellä tai kahdella millimetrillä voi olla merkittävä vaikutus, ja tarkkojen mittojen perusteella pystymme asentamaan työtasosi ongelmitta – ja lopputulos on vähintäänkin vaikuttava tai jopa suorastaan ihmeellinen. Kokeneiden työntekijöiden ohella etujamme on nopeus – mittaamisesta työtasojen asennukseen kuluu enintään kaksi viikkoa. Lisäksi tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita Blancon keittiöaltaita ja hanoja, joten työtason tilaaminen meiltä on todella helppoa ja mukavaa – saat kaiken samasta paikasta! Ennen tilaamista voit laskea myös työtasosi alustavan hinnan suoraan sivustollamme.

Uskomme myös, että tekemämme työt puhuvat puolestaan. Voit perehtyä valmiisiin töihimme jäljempänä. Voit myös lukea tyytyväisten asiakkaidemme antamaa palautetta. Toivomme tämän vakuuttavan sinut siitä, että Granitop on varma valinta!

Graniitti-, marmori- ja kvartsitasot

Graniittitasojen puolesta puhuu ennen kaikkea niiden luonnollinen ja ainutlaatuinen kauneus. Graniittitasot tekevät jokaisesta keittiöstä yksilöllisen, sillä jokaisen kivitason pintakuvio on aina erilainen. Lisäksi graniitti on esimerkiksi puu- tai laminaattitasoja huomattavasti kestävämpi vaihtoehto.

Marmori on ollut arvostettu sisustusmateriaali jo antiikin ajoista lähtien, ja vielä nykyäänkin marmoritasot tuovat sisustukseen ripauksen ylellisyyttä näyttämättä kuitenkaan vanhanaikaiselta. Marmori on yksinkertaisesti ajaton!

Kvartsitasot ovat saatavilla laajassa värivalikoimassa. Kvartsitasot ovat graniittiakin kestävämpiä, ja niillä voidaan toteuttaa todella vaativia design-ratkaisuja. Voit valita juuri mieleisesi tason lumivalkoisesta kirkkaanvihreään.

Valitse sopiva materiaali ja ota yhteyttä!

Noble Concrete Grey

Palveletteko myös yksityisasiakkaita?

Kyllä, yksityisasiakkaat ovat suurin asiakasryhmämme. Jokainen välittäjä ottaa osansa, joten välikäsien puuttumisen ansiosta pystymme pitämään hinnat kohtuullisina.

Miten pyydän tarjouksen?

Työtasojen lopullisen hinnan ja asennustöiden hinnan voi laskea hintalaskurilla. Valittuasi sopivan kivilajin ja ilmoitettuasi oikeat mitat, voit lähettää tilauksen. Voit myös lähettää meille keittiösi pohjapiirustuksen mittoineen, ja laadimme sinulle tarjouksen näiden tietojen perusteella.

Miten tapahtuu tilaamisen jälkeen?

Lähetettyäsi meille laskurilla lasketun tilauksen, mittaajamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii ajan mittojen tarkastusta, mallien esittelyä ja lopullisen tilauksen laadintaa varten.

Onko hintalaskurilla laskettu hinta lopullinen?

Mittojen tarkistamisen jälkeen lopullinen tilaushinta lasketaan samalla laskurilla. Tämä hinta on lopullinen eikä lisäkuluja tule.

Milloin ja miten tilaus maksetaan?

Ennakkomaksu 50–100 % (laskussa näkyvien ehtojen mukaan) tilauksen summasta, mikäli asiakas vahvistaa tilauksen. Laskun summa on siirrettävä pankkitilillemme tai maksu on suoritettava maksukortilla. Loppulasku on maksettava ennen tilattujen tuotteiden vastaanottamista tai välittömästi ennen asennuksen aloittamista.

Mikä on palvelualueenne ja tilauksen toimitusaika?

Näet palvelualueemme hintalaskuristamme. Mittaukset tehdään yleensä viikon sisällä tilauksen esittämisestä ja asennus kahden viikon kuluttua mittojen ottamisesta.

Mitä tarkoittaa “mittauksesta asennukseen 2 viikossa”, voiko sen ottaa varmana lupauksena?

Asiakastyytyväisyyden vuoksi Granitopin työtason tilausprosessi on vuosien kuluessa hioutunut sellaiseksi, että kaikki sujuu nopeasti ja hermot kuluvat vain vähän. Pääsääntöisesti kivitason valmistukseen ja asennukseen ei mene yli 14 päivää, poikkeustapauksissa olemme tehneet ihmeitä ja olleet vielä nopeampia.
Tämä 2 viikon asennusaika on ensisijainen tavoitteemme ja koskee varastomateriaaleja, jotka ovat tuoteluettelossa neliömetrihinnalla. Erikoistilauskivien osalta aika voi olla hieman pidempi.
On ollut yksittäisiä tapauksia, joissa (meistä riippumattomista syistä) tilauksen suorittaminen kesti kauemmin. Emme myöskään voi pitää lupaustamme, jos mikään tarjotuista vierailuajoista ei sovi asiakkaalle.
Granitopin asiakaspalvelijat sopivat mittaus- ja asennusajat tunnin tarkkuudella (esim. kahdesta kolmeen) – tämä ei tarkoita, että tiimi saapuu tasan kello 14:00, vaan asiantuntijamme saapuvat aikavälillä 14–15. Silloin tällöin tapahtuu aikataulun muutoksia, sillä edellisessä kohteessa voi kestää hieman kauemmin. Kukaan ei ole suojassa yllätyksiltä.

Missä voin tutustua materiaalinäytteisiin?

Suunnittelijoillamme on kaikkien tarjoamiemme kivien mallipalat mukaana. Voit tehdä alustavan valinnan sivustomme blogi-gallerian ja hintalaskurin kuvien perusteella.

Näytteet ja näyttelytila?

Kivinäytteisiin voi tutustua myös näyttelytiloissa. Kaukaisemmille alueille olemme lähettäneet näytteitä postin välityksellä.

Tutustu materiaaleihin!

Jos haluan tilata, mitkä ovat tilauksen vaiheet?

Valitse sopiva materiaali ja laske hintalaskurilla työn hinta. Laskuri toimii myös yhteydenottolomakkeena – pyynnön lähettämisen jälkeen Granitopin asiantuntija ottaa yhteyttä kahden työpäivän kuluessa ja voit keskustella tilauksesta yksityiskohtaisemmin. Lue pidempi laskurin käyttöopas.

Kuinka suuri taso kivilaatasta voidaan leikata?

Tähän kysymykseen ei ole vain yhtä ja yksinkertaista vastausta. Luonnonkivien kohdalla riippuu paljon kaivoksissa leikattujen lohkojen koosta ja laadusta. Vaikka joissain materiaaleissa laatan pituus voi olla jopa 3,4–3,5 metriä, on otettava huomioon, että marmori-, graniitti- tai kalkkikivi-slabien kaikki reunat ovat harvoin suoria ja ylisuuria laattoja (slabeja) ei juurikaan ole saatavilla. Siksi emme suosittele suunnittelemaan yli 3000 mm pituisia tasoja.

Kvartsikivet ovat muodoltaan suorakulmioita ja ns. jumbo-slabien pituus on yli kolme metriä (3185×1550 mm, 3200×1600 mm, 3250×1590 mm – valmistajasta riippuen), mutta kaikkia materiaaleja ei valmisteta jumbo-kokoisena.

Laatan kokoa rajoittaa omalta osaltaan myös kiven paino (esimerkiksi 5 m2 keittiösaarekkeen laatta voi painaa 400 kg). Myös keittiön sijainti ja tason sijoituspaikka vaikuttavat. Pidempiä/leveämpiä tasolevyjä tai yhdestä kappaleesta valmistettua L-keittiötä ei mahdu kääntämään vanhojen talojen kapeissa käytävissä, nosturilla ikkunasta sisään nostamisen voi estää ikkuna-aukon koko.
Yleensä oletamme, että painavien ja suurten tasojen ollessa kyseessä, tulee aputyövoimaa auttamaan kivien siirtämisessä kohteeseen. Isompien laatojen asennuksessa voidaan käyttää myös vuokrakalustoa.

Kuinka paljon työtason reuna voi tulla kalusteen reunan yli ilman erillisen tuen tarvetta?

Työtason materiaalin vahvuus vaihtelee ja paljon riippuu kiven paksuudesta ja (luonnonkiven) laadusta. Kvartsi on etenkin 30 mm paksuisena kaikkein vahvin. Jos on tärkeää, että tasoa voidaan käyttää pöytänä tai baaritiskinä tai jos toiveena on jättää tilasta ja huonekalusta ilmavampi vaikutelma, voidaan rakenteet tarvittaessa peittää kivellä. Esimerkiksi keittiösaarekkeen pöytäosa tai olohuoneeseen ulottuva L-keittiön visuaalisesti ilmassa oleva levy voidaan tukea pidennetyn reunan taakse piilotettuun tukirakenteeseen.

Mitä valmisteluja on tehtävä ennen mittaamista?

Keittiökalusteiden on oltava suorassa ja asennettu lopulliseen paikkaansa. Jos et halua valita allasta luettelostamme, allas on hankittava mittaamiseen mennessä. Sama pätee hanoihin ja keittotasoon sekä muihin tasoon asennettaviin keittiökoneisiin.


Keittiötekniikan, altaan ja hanan on oltava kohteessa, että mittaaja voi tutustua merkkiin/malliin ja mittoihin. Olisi suositeltavaa neuvotella Granitopin asiantuntijoiden kanssa ennen keittiökoneiden hankintaa – kaikki liesitasot ja allasmallit eivät välttämättä sovi asennettavaksi upotettuina.
Merkitse erityistoiveet mittaussivulle!

Asennatteko myös altaita ja liesiä?

Asennamme altaita ja liesiä työtasoihin, mutta henkilökunnallamme ei ole oikeutta kytkeä niitä. Tarkistamme myös hanan sopivuuden, mutta emme asenna sitä.

Mitä pitäisi ottaa huomioon, jos hankkii altaan tai hanan muualta?

a) Allasta ostettaessa on kiinnitettävä huomiota sen asennusmahdollisuuksiin. Granitopissa myytäviin Blanco-altaisiin on merkitty, onko allas tarkoitettu asennettavaksi päältä vai alta, sekä onko kyseessä työtasoon upotettava malli vai ei.
b) Monet tiskialtaat jaetaan vasen- (LH) ja oikeakätisiin (RH). Se, kummasta altaasta on kyse, määritellään suuremman altaan perusteella. Kaikista altaista ei ole molempikätisiä malleja.
c) Koska hanan aukko porataan yleensä työtason altaan ja taustakiven väliselle alueelle, on keittiökaappien ja altaan syvyys erittäin tärkeä, että kivimateriaalin leveys altaan reunasta seinän reunaan on riittävän leveä (min 100 mm). Etenkin siinä tapauksessa, kun kaluste on vanha (vanhan standardin mukaan kalusteiden syvyys oli 560 mm, nykyään yleisempiä ovat syvyydeltään 600 mm kaapit). Vanhan standardin mukaisiin kaappeihin eivät uuden standardin altaat välttämättä sovi.
d) Hanan osalta on huomioitava myös virtauksen voimakkuus ja lämpötilan säätövivun liike – jos ns. lämmin vesi tulee hanasta käännettäessä kahvaa seinään päin, on hanan aukko sijoitettava riittävän kauas seinästä ja taustakivistä.
e) Liesi ja altaat asennetaan tavallisesti keskittämällä eli laite asennetaan keskelle sen alle jäävää kaappia/moduulia. Jos lieden alla on uuni, joka on leveämpi kuin liesilevy, jää molemmille puolille yhtä paljon tilaa. Jos haluat, että noudatetaan muita periaatteita, ilmoita toiveesi etukäteen ja tarkista huolellisesti asennuspiirustus, jonka hyväksyt.

Altapäin kiinnitetty allas

Miksi lattiat pitää peittää, eivätkö asentajat voi riisua kenkiään?

Koska kivitasot ovat raskaita esineitä, käyttävät asentajat työturvallisuusvaatimusten mukaisesti turvakenkiä. Lattian pahvilla suojaamisen lisäksi on suositeltavaa peittää myös lähellä olevat huonekalut, sillä asennuksen aikana voi syntyä pölyä (esim. hauraissa luonnonkivissä aukkoon jätetyt kuljetuksen tukirimat leikataan pois vasta kohteessa).

Missä määrin voi luottaa kivinäytteisiin ja kotisivulla/sosiaalisessa mediassa oleviin kuviin?

Kivinäytteet ovat myytävistä kivistä – samasta materiaalista, josta valmistettava työtasokin. Kiven kuvio ja värisävy riippuvat paljon valaistuksesta ja katsomiskulmasta. Hienorakenteinen kvartsi voi näyttää esimerkiksi tietyissä olosuhteissa täysin yksiväriseltä, tasaisen valkoiselta, beigeltä, harmaalta tai mustalta. Tiettyjä kiillotettuja ja kiiltäviä osia sisältäviä kivilajeja on äärettömän vaikea kuvata luonnollisena ja valon heijastumisen välttämiseksi valitusta kuvakulmasta riippuen sama keittiösaareke voi näyttää sekä tummanharmaalta että yönmustalta. Pieniä värisävyn eroja voi kivissä esiintyä erästä riippuen.

Luonnonkivien osalta ei kannata ihmetellä, jos kivilaatan kuvio tai väri vaihtelee huolimatta siitä, että koko keittiö on valmistettu paitsi samasta erästä, mutta myös samasta laatasta olevasta kivestä. Tämä koskee etenkin valkoista marmoria Bianco Carrara C.


Valittaessa luonteikkaita materiaaleja (esim. luonnonkivet, kuten marmori Carrara tai kalkkikivi Jura Grey) voit lähettää yhteyshenkilölle kuvan, millainen kiven kuvio pitäisi olla, niin voimme varhaisessa vaiheessa varmistaa, onko mahdollista löytää halutun kuvioista kiveä. Hyvin erityisissä toiveissa voi olla parempi käyttää tekokiveä, jonka kuvio on muuttumaton.

Miten tason materiaali valitaan, onko graniitti, marmori, kalkkikivi, keramiikka, kvartsi vai Terrazzo paras?

1) Graniitti on erittäin vahva, suhteellisen vähähuokoinen ja säänkestävä.
2) Marmorin kuvio jättää ylellisen vaikutuksen, mutta kivi vaatii enemmän hoitoa pysyäkseen kauniina.
3) Kalkkikivi (etenkin Jura Grey) on kuvioltaan mielenkiintoinen ja marmoria käytännöllisempi – käytön jäljet eivät erotu. Kuten marmori, myös kalkkikivi on “pehmeä” kivi.
4) Kvartsi on erittäin hygieeninen ja vahva materiaali. Toisin kuin luonnonkivet, tekokivi ei kestä kuumaa ja voi haalistua vuosien saatossa auringonvalossa.
5) Terrazzo-kivi on valmistettu murskatusta luonnonkivestä. Paloista tai sirpaleista koostuva mosaiikkikuvio on kaunis ja moderni, mutta materiaali on hartsipitoisuutensa takia lämpöherkkä.
6) Verrattuna toisiin tekokiviin, kvartsiin ja terrazzon, on keramiikka huomattavasti kuumankestävämpää, sietäen korkeita lämpötiloja yhtä hyvin kuin graniitti. Kuin toinenkin kivijäljitelmä, kvartsi, keramiikka on äärimmäisen hygieenistä ja matalahuokoista.
Lue kivilajeista, kuvioista ja väreistä, katso pidempi artikkeli tekokivien (kvartsi ja terrazzo) yhtäläisyyksistä ja eroista!

Mitä viimeistelymahdollisuuksia on?

Suosituimmat työtasopinnan kiven käsittelyt ovat kiillotus (P-polished) ja hionta (H-honed), molemmat ovat tasaisia, mutta kiillotettu pinta kiiltää, hiottu on matta. Viimeistelytapoja on kuitenkin paljon enemmän ja eri valmistajilla voi olla eri käsitys saman lopputuloksen kuvaamiseen riippuen siitä, tarkoitetaanko käsittelytapaa vai pintaa käsittelyn jälkeen (lopputulos). Esimerkiksi graniitin osalta käytetään usein termiä “nahkainen” (leathered finish), toinen valmistaja käyttää samasta viimeistelystä nimitystä “harjattu” (brushed). Viimeistelytavat voivat riippua kiven ominaisuuksista eikä kaikille materiaaleille ole saatavana kaikkia viimeistelytapoja. Jos tarvitset selityksen termeille, kuten flamed, bush-hammered/fine-picked, antiqued/tumbled, water-jet honed, blasted, acid-washed, tai haluat tutustua näytteisiin, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Mitä pitäisi ottaa huomioon välitila ja reunalistoja tilattaessa?

Kuten tasoissa, myös välitilan (taustakiven) pituutta rajoittaa kivilaatan pituus. Mikäli mahdollista, valmistamme välitilan samasta laatasta, että se olisi mahdollisimman samankaltainen kuin taso. Joissain materiaaleissa (kalkkikivi, marmori, terrazzo) ei kiven haurauden takia ole mahdollista valmistaa täyspitkiä listoja, etenkin jos välitilan korkeus on alle 100 mm.

Jos tilaa työtason tai keittiösaarekkeen, jonka vaakasuora kivi jatkuu pystysuorana sivuna, miten tarkkaan kuviot voidaan sovittaa yhteen?

Granitopin asiantuntijat tekevät parhaansa saadakseen kuvion siirtymät mahdollisimman yhtenäisiksi ja kuvion (marmorin suonet) jatkuvuuden tasaiseksi. Suurikuvioisissa kivissä voidaan käyttää peiliefektiä ja tekokivissä valmistaja on ottanut huomioon bookmatch-efektin (laattoja on sekä vasemman- että oikeanpuoleisina). Täydellisen kuvion sovittaminen edellyttää hieman suurempaa materiaalin kulutusta ja hinta voi olla jopa 40 % korkeampi kuin kotisivun automaattinen hintalaskin näyttää.

Bookmatch

Jos tuotevalikoimassa on kiven neliöhinta, miksi laskimella laskettaessa 1×1 m kokoinen pöytä on kalliimpi?

Kivien hintaa materiaalisivulla tulisi pitää ohjeellisena, koska neliöhinta on vain yksi osa työtason tms. kivilaatan kokonaishinnasta. Kivilaatasta (slabista) neliömetrin kokoisen pöydän saamiseksi on tehtävä vähintään 2, usein jopa 4 leikkausta (saha – 2000–4000 mm), lisäksi kaikki näkyvät reunat on viimeisteltävä (profiili – 4000 mm). Laskurissa lisätään loppusummaan myös arvonlisävero ja kuljetuskustannukset, jotka myös vaikuttavat hintaan.
Toisaalta puutarhapöydän, kukkahyllyn, jalustan tai takanreunuksen hinta voi olla matalampi kuin laskurissa, koska
LÖYTÖOSASTON materiaalijäämien (-50 %) osalta kivilevyn hinta voi olla erittäin edullinen.

Hintalaskuri

Yhä useammat ovat tiedustelleet, kuinka paljon maksaisi kivitaso keittiösaarekkeelle tai ruokapöydälle. Laskimme muutamat esimerkkihinnat, joihin on sisällytetty tyypillisten mittojen mukaisen levyn lisäksi reunojen viimeistely ja arvioidut kuljetuskustannukset. Kyseessä on tason hinta ilman erityisiä aukkoja ja leikkauksia, mittauksia tai asennusta.

Graniittilaatta Bianco Sardo 20mm, kiillotettu

1 x 1.5m (1000 x 1500 mm) viistetty reuna 373 – 498 € (riippuu sijainnista)
1 x 1.5m pyörea reuna 478 – 603 €
0.8 x 2.2m viistetty reuna 400 – 525 €
0.8 x 2.2m pyörea reuna 505 – 630 €

Kvartsitaso Noble Ivory White 20mm, kiillotettu

1 x 1.5m viistetty reuna 567 – 692 €
1 x 1.5m pyörea reuna 672 – 797 €
0.8 x 2.2m viistetty reuna 627 – 752 €
0.8 x 2.2m pyörea reuna 732 – 857 €

Kalkkikivitaso Jura Grey 20mm, hiottu

1 x 1.5m viistetty reuna 465 – 590 €
1 x 1.5m pyörea reuna 570 – 695 €
0.8 x 2.2m viistetty reuna 507 – 632 €
0.8 x 2.2m pyörea reuna 612 – 737 €

Hintaan lisätään arvonlisävero.

Sopiiko marmori keittiötasoksi?

Teemme tarvittaessa tarjouksen myös marmoritasosta, mutta koska marmori on erittäin herkästi vaurioituva materiaali (mekaaniset vauriot, kahvi, tee, öljyt, happamat hedelmät, punaviini, etikka jne.), emme suosittele sitä keittiöön. Marmori sopii paremmin kylpyhuoneeseen tai vaikkapa ikkunalautoihin. Marmoripinnat on käsiteltävä erityisellä suojaavalla pintakäsittelyaineella.

Voiko tilata myös pienempiä kivipaloja? Kylpyhuone, ikkunalauta, pöytälevy, jne.

Kivilaatat, joiden sivun pituus on alle 600 mm, ovat meillä AINA alennuksessa. Samalla on otettava huomioon, että jo pienten kivituotteiden tilauksessa materiaalin hintaan lisätään leikkauksen ja reunojen viimeistelyn hinta sekä kuljetuskustannukset.

Jos sijaintiani ei ole laskimen aluetaulukossa, mitä tapahtuu? Voiko tilata ilman mittausta ja asennusta?

Olemme tehneet yhteistyötä arvostettujen rakennusyritysten ja sisustusarkkitehtien kanssa, joiden asiantuntijat ovat harjaantuneita ammattilaisia eivätkä laadun ja tietojen suhteen häviä Granitopin konsulteille, mittaajille ja asentajille. Alueemme ulkopuolelle jäävissä kohteissa sekä kolmannen osapuolen piirustuksia, työntekijöitä tai kuljetusta käytettäessä emme kuitenkaan aina voi noudattaa kahden viikon valmistumisaikaa. Emme myöskään ota täyttä vastuuta kolmannen osapuolen työpiirustusten mukaan valmistetun tason täydellisestä sopivuudesta.

Mikä on kivien paksuus?

Yleisimpien kivilaattojen (slabien) paksuudet ovat 20 mm ja 30 mm, joilla on eri hinta ja molemmat vaihtoehdot ovat saatavana myös hintalaskurissa. Joitain materiaaleja voi saada myös 12, 40, 50 mm paksuisena kivenä, mutta hinta ja saatavuus on varmistettava erikseen.

Miksi jollain tuotteella on hinta, mutta toisella ei, mikä on erikoistilaus?

Kotisivun tuotevalikoimassa ovat ne materiaalit, jotka ovat tällä hetkellä suosittuja ja joiden ominaisuudet vastaavat Granitopin laatuvaatimuksia. Kivet jaetaan tietysti myös lajin mukaan (graniitti, marmori, kalkkikivi, kvartsiitti, Terrazzo, kvartsi – käytä suodatinta!), mutta pääasiassa materiaaleilla on joko neliöhinta tai merkintä “Tilattava”. Hinnalla merkittyjä kiviä meillä on tehtaan varastossa ja niitä koskee lupaus “mittauksesta asennukseen 2 viikossa”. “Tilattava” materiaali on myös saatavana, mutta sen hinta ja toimitusaika vaihtelee. Erikoistilauksena tilattavien kivien osalta peritään myös suurempi ennakkomaksu (yleensä 100 %).

Jos on erikoistoive, tilaatteko myös kiviä, joita kotisivulla ei ole?

Jos haluat erittäin ainutlaatuisen tai mielenkiintoisesti kuvioidun kivitason, varaa prosessiin aikaa ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Materiaaleilla, jotka ovat joskus olleet myynnissä, mutta joita ei enää valmisteta, voi olla olemassa lähes vastaavasti muotoiltu/kuvioitu vaihtoehto.

Mitä tulisi ottaa huomioon hintatarjouksen ja alennusten osalta?

Myyntiehdoissamme on sääntö, että hintatarjous on voimassa 15 päivää. Tämä ei valitettavasti koske erikoistarjouksia ja kampanjahintoja, etenkin jos kyseessä on “varaston loppuunmyynti” – puolen kuukauden päästä tarjouksesta voi kiven valmistus olla loppunut ja koko materiaalivarasto myyty loppuun.

Kaikki graniitti-, marmori- ja kvartsitasoihin liittyvät kysymykset ovat tervetulleita!