Graniitti-, marmori- vai kvartsitaso?

Graniitti-, marmori- vai kvartsitaso?

Keittiöön tai kylpyhuoneeseen sopivaa työtason materiaalia valittaessa on tärkeää huomioida muutamia käytännönseikkoja, kuten naarmut, lämpö, tahrat ja kulutuksenkestävyys.

Työtasot ovat usein keittiön ja kylpyhuoneen katseenvangitsijoita, joten on tärkeää, että kivitaso sopii täydellisesti tilan muuhun sisustukseen ja väreihin.

Kauniisti kuvioitu ja kestävä graniittityötaso

Graniitti on luja ja kestävä materiaali. Yleensä yksinkertainen nyrkkisääntö pätee: mitä tummempi graniitti, sitä lujempi ja kestävämpi työtaso. Vaaleat ja värikkäät graniitit ovat usein hieman pehmeämpiä ja huokoisempia, joten ne ovat alttiimpia mekaanisille vaurioille, ja huolettomassa käytössä ne voivat myös värjäytyä helpommin.

Graniitin suurimmat edut ovat ainutlaatuiset kuviot ja luonnollisuus. Tuotevalikoimastamme löydät kattavan valikoiman erilaisia graniittitasoja. Tasojen ulkonäkö vaihtelee eksoottisista aaltomaisista kuvioista siroihin tummiin kuvioihin.

Marmoritaso – edullinen ja ylellinen vaihtoehto

Marmori on erittäin suosittu ja laajalti käytetty työtasomateriaali. Valitessasi marmoritason on kuitenkin tärkeää muistaa, että kyseessä on jatkuvaa ylläpitoa ja hoitoa tarvitseva materiaali.

Toisin kuin graniitti, marmori naarmuuntuu helposti ja on herkkä happamille elintarvikkeille. Marmoria valittaessa on tärkeää panostaa tahranehkäisyyn. Jos pinta käsitellään asianmukaisesti ennen käyttöönottoa ja säännöllisesti myös käytön aikana, marmori on erittäin kestävä materiaali. Pinta on kyllästettävä vähintään kerran tai kahdesti vuodessa työtason käyttöasteen mukaan.

Useimmat marmorityypit eivät sovellu keittiötasoiksi, mutta marmori sopii sen sijaan erinomaisesti kylpyhuoneeseen ja soveltuu käytettäväksi myös ikkunalaudoissa ja takoissa. Marmorin suurin etu verrattuna graniittiin tai kvartsiin on sen ainutlaatuinen ylellinen ulkonäkö ja edullinen hinta.

Luonnollinen kvartsikivi – moderni, käytännöllinen ja kestävä

Kvartsi eli rekonstruoitu kivi on parikymmentä vuotta vanha materiaali, joka on sittemmin kasvattanut suosiotaan käytännöllisyytensä ansiosta. Kvartsityötasot ovat lujia ja sileitä, joten ne eivät naarmuunnu helposti ja pinnan pysyvä värjäytyminen on lähes mahdotonta.

Viimevuosina kvartsin ja tekokiven valmistajat ovat kehittäneet uusia luonnon inspiroimia materiaaleja, joissa yhdistyvät käytännöllisyys sekä ainutlaatuinen maanläheinen kauneus yhdistyvät upealla tavalla.

Kvartsikivi soveltuu parhaiten moderniin keittiöön tai olohuoneeseen. Sen sijaan kvartsi ei sovellu ikkunapuitteisiin, sillä jatkuva UV-säteily voi muuttaa tai haalistaa väriä. Kvartsikiveä ei tulisi myöskään käyttää takkakivenä, sillä hiilet ja kuumuus voivat jättää jälkiä materiaalin pintaan.

Toivottavasti vinkkimme ja ehdotuksemme auttavat valitsemaan sopivan ja tarkoituksiisi sopivan työtasomateriaalin. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä – vastaamme kysymyksiisi nopeasti. Kivitasojen valmistus on arkeamme ja meillä on vuosien kokemus sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä unelmien kotisi toteuttamiseen.

Tutustu laajaan keittiötaso- ja kylpyhuonetasovalikoimaamme ja hintoihimme.

Tilaa uusi työtasosi jo tänään!

 

Taurus Black kvartsitaso
Noble Lusso Champagne kvartsitaso
Steel Grey graniitti
Starlight Ruby kvartsi