Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Jura Grey kalkkikivi on edelleen suosittu!

Jura Grey kalkkikivi on edelleen suosittu!

Aivan kuten graniitti, marmori ja muut luonnonkivet, myös kalkkikivi on muodostunut miljoonia vuosia sitten geologisten, biokemiallisten yms. prosessien aikana. Luontoäiti on muotoillut kalkkikiven mallia todella kauan ja joissain kivissä on yhä edelleen selvästi nähtävissä jurakauden elämän jäljkiä ja merellisiä lietteitä.


Yksi elävimpiä kuvioita (ja myös keskimääräistä vahvempaa) kalkkikiveä, jota fossiilit koristavat, on Saksasta peräisin oleva Jura Grey. Baijerin (Bayern) vuoristoinen alue, jossa Saksan kaikkein tunnetuimman kiven kaivaukset sijaitsevat, sijoittuu Etelä-Saksassa Münchenin lähistölle ja rajoittuu Itävaltaan ja Tšekin tasavaltaan.

Harmaalla tai beigenvärisellä vaalealla taustalla on tummempia läiskiä ja aaltoja, jotka toisinaan muistuttavat simpukan muotoa tai jopa jonkun eksoottisen kasvin rakennetta. Tällaista aaltoilevaa ja laikukasta kuviota on melko runsaasti, ja vaikka kiven pinnalle syntyisi tahra, se ei pistä vapaamuotoisen kuvion ansiosta Jura Greystä niin helposti silmään kuin taustaltaan tasaisemmista kalkkikivistä (Azul Valverde ja Thala Grey).

Jura Greyn ulkonäkö on sen luonteenomaisesta kuviosta huolimatta kuitenkin lähes universaali ja kaikkeen sopiva.
Normaaliin harmaaseen verrattuna tämä kalkkikivi on pehmeämpi ja sävyisämpi, modernisti englanniksi sanottuna greige (harmaanbeige). Sen ansiosta yhdistelymahdollisuuksia on paljon, etenkin huonekalujen ja seinien värin osalta valkoinen, beige tai harmaa, muotoilultaan lähinnä klassinen tyyli. Toisaalta Jura Greyn työtaso vaikuttaa hyvin tehokkaalta myös tummanharmaiden huonekalujen kanssa modernissa sisustuksessa, jota kuvastavat mustat tai ruostumatonta terästä olevat keittiökoneet.

Kalkkikiven käyttö työtasoina on nouseva trendi. Juhlallisen valkoisen marmorin (Bianco Carrara C) rinnalla se vaikuttaa kyllä hieman arkisemmalta, mutta sen ansiosta se sopii myös niihin koteihin, jossa vallitsee maanläheinen tunnelma. Esimerkiksi hirsitalossa marmori tai moderni kvartsikivi voi tuntua vieraalta, kalkkikivi sen sijaan sopii täydellisesti yhteen puun kanssa. Yhä useammat ihmiset käyttävät työtasojen lisäksi kalkkikiveä myös takoissa, ikkunalautoina ja kylpyhuoneissa.

Jo jonkin aikaa teollinen betoninharmaa on ollut yksi modernin keittiön muotivärejä. Tällä hetkellä sisustussuunnittelijat kuitenkin suosittelevat lisäämään modernin rauhallisen sisustuksen elävöittämiseksi värejä ja kirkkaampia muotoja – yksityiskohtia. Jos kyse kuitenkin on avokeittiöstä, tasot ja keittiösaareke näkyvät huoneeseen (jossa ehkä on käytetty värikkäämpiä ratkaisuja ja kirkkaampia tapetteja) ja halutaan tasomainen ikkunalauta, niin kalkkikivi on lähes korvaamaton.

Koska kvartsilla on taipumus haalistua auringonvalossa, kannattaa Jura Greyn lisäksi tutkia myös kiviä, joissa on tasaisempi kuvio. Esimerkiksi portugalilainen Azul Valverde ja tunisialainen kalkkikivi Thala Grey ovat malliltaan vaatimattomampia eivätkä ala dominoida liikaa. Valitsemalla näistä kivistä valmistetun työtason, taustakiven tai ikkunalaudan, voit olla varma, että saat ratkaisun, joka kestää vuosikymmeniä.

Tutustu kaikkiin tarjottaviin materiaaleihin ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää!

Jura Grey kalksten

Keittiötrendit vuodelle 2022

Työtasot kalkkikivestä – saurukset olohuoneessasi

Maailman luomisen jäljet keittiösi työtasolla

Keramiikka on kaunista, trendikästä ja äärimmäisen kestävää

Miksi keittiöön pitäisi valita kivitaso?

Kivitaso on hyvä valinta kaikille, jotka arvostavat luonnonmateriaaleja ja luonnon läheisyyttä kotona. Kiven puolesta puhuvat materiaalin käytännöllisyys, kaunis ulkonäkö ja luonnonvoimien muokkaamat ainutlaatuiset kuviot. Tekokivien kuvio on ihmisen tekemä, mutta myös tässä tapauksessa inspiraatio saadaan lähinnä luonnonkivistä.

Mitä tasomateriaaleja Granitop tarjoaa?

Granitopin tuotevalikoimassa on sekä graniittia, marmoria, kvartsikiveä, kvartsiittia, keramiikkaa, kalkkikiveä että myös terrazzoa, joka on kvartsin tavoin tekokivi, mutta sen valmistustekniikka on hieman erilainen. Kun kvartsikivi valmistetaan puristamalla luonnonmateriaaliseos noin 100 tonnin paineella laatoiksi, niin terrazzo sisältää suurempia luonnonkivipaloja, jotka ns. kypsytetään sementin tai hartsilisän kanssa neliön muotoisessa astiassa, jossa jäljitellään luonnollisia prosesseja.