Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Keramiikka on kaunista, trendikästä ja äärimmäisen kestävää

Keramiikka on kaunista, trendikästä ja äärimmäisen kestävää

Kivi on edelleen syystäkin yksi parhaita esimerkkejä ajattomasta kestävyydestä ja materiaali, johon muiden materiaalien kestävyyttä verrataan. Nykyaikaisen teknologian keinoin tätä kovaa materiaalia voidaan leikata ja työstää monin tavoin, eikä olekaan ihme, että kiveä käytetään yhä enemmän kotien sisustusratkaisujen keskipisteenä ja katseenkääntäjänä.

Runö Warm Grey

Kivisten materiaalien käyttö rakentamisessa ja sisustamisessa on ollut levinnyttä jo satojen vuosien ajan, mutta erityisesti viime vuosina on alkanut nopeasti kasvaa myös erilaisten tekokivien suosio, eikä tämän trendin hidastuminen ole lähiaikoina odotettavissa. Tyylitietoisen kodinomistajan toiveesta voi kivi olla keittiön ja kylpyhuoneen tärkein huomiomagneetti ja sisustuselementti, tai toisaalta selkeä ja käytännöllinen ratkaisu – varmaa on se, että huomaamatta kivi ei jää. Kivitasojen kestävyys on kaikilla tiedossa, ja teknologian kehityksen vuoksi ei designereiden ja muotoilijoiden tarvitse enää juurikaan rajoittaa mielikuvitustaan.

Luonnonkivien (graniitti, marmori, kalkkikivi) ja arvostettujen kivijäljitelmien (kvartsikivi ja terrazzo) rinnalle ovat saapuneet keraamiset tasot, jollaisen haluavat nyt kotiinsa yhä useammat ihmiset.

Tutustu materiaaleihin!

Mitkä ovat kivitasojen, ja erityisesti keraamisten tasojen, suosion syyt?

Monet kodinsisustajat ovat yllättyneet tekokivien laajoista väri- ja kuviovalikoimista. Kivi ei myöskään naarmutu helposti, mutta keraamisten tasojen suurimmat plussat ovat tahraantumattomuus ja pitkäikäisyys. Happamat ruoka-aineet eivät jätä matalahuokoiseen materiaaliin värjääntyneitä tai sameita tahroja. Lisäksi keraaminen kivi ei säiky lämpötilaeroja.

Kuumankestävyytensä vuoksi aito graniitti on kauan ollut turvallisin vaihtoehto tulisijojen rakentamisessa ja koristelussa. Keittiössä vedenpitävä kvartsitaso ylittää laminaattisen työtason eliniän moninkertaisesti ja mahdollistaa tiskialtaan asentamisen usealla tapaa, jotka eivät puun tai muun huokoisemman materiaalin kanssa olisi käytännöllisiä. Marmori, mosaiikkibetoni (terrazzo) ja kalkkikivi ovat erittäin kauniita katsoa, mutta tarvitsevat hieman enemmän huolellisuutta puhtaanapidossa. Keramiikassa yhdistyvät kaikki nämä edut, jonka lisäksi materiaali on kevyempää ja ohuempaa!

Norrvange Beige Matt

Keramiikan plussat ja miinukset

Keramiikka valmistetaan hiekasta, mineraaleista ja savesta, joten kyse on luonnollisesta materiaalista, joka puristetaan kasaan erittäin suuressa paineessa. Keramiikan lopullinen tekstuuri saavutetaan polttamalla materiaali hyvin korkeassa lämpötilassa (lähes 1450 astetta), jolloin eri komponentit sulavat yhteen ja syntyy kova “kivi”, jolla on lasimainen pinta.

Plussat:

  • Kuumankestävyys – verrattuna toisiin tekokiviin, kvartsiin ja terrazzon, on keramiikka huomattavasti kuumankestävämpää, sietäen korkeita lämpötiloja yhtä hyvin kuin graniitti.
  • Erittäin luja materiaali – joidenkin asiantuntijoiden mukaan keramiikka on jopa kolmanneksen lujempaa kuin lujin graniitti.
  • Kuin toinenkin kivijäljitelmä, kvartsi, keramiikka on äärimmäisen hygieenistä ja matalahuokoista. Tämän vuoksi materiaalin tahraantumattomuus on huippuluokkaa ja keraamisia tasoja on helppo huoltaa.
  • Kestää UV-säteilyä – siinä missä kvartsikivi saattaa ajan saatossa hieman himmetä tai muuttaa sävyä UV-säteilyn vaikutuksesta, on keramiikka täysin UV-kestävää ja sopii siksi loistavasti ikkunalaudoille.
  • Design – keramiikka valmistetaan täysin luonnollisista raaka-aineista, ja materiaalien lopullinen ulkonäkö on usein luonnonkivien inspiroima. Esimerkiksi Norrvange -tuotesarjan suunnittelijat ovat ammentaneet inspiraatiota Gotlannin kalkkikivestä.
  • Kevyt paino ja elegantti ulkonäkö – materiaali on vain 12mm paksua, jolla saavutetaan tuntuvasti ilmavampi ja modernimpi lopputulos. Kiveä kannattelevien rakenteiden ei myöskään tarvitse olla aivan niin tukevaa tekoa kuin asennettaessa massiivisempia ja paksumpia kiviä.
  • Ympäristöystävällisyys – keramiikan raaka-aineet ovat 100% luonnonmateriaaleja.

Miinukset:

  • Hyvin luja materiaali, muttei täysin murtumaton – painavan esineen pudottaminen tasolle, tai kovemmat kolhaisemiset kattiloilla ja pannuilla, saattavat aiheuttaa lohkeamia.
  • Rajoitetumpi valikoima reunamuotoja – tavallisesti kivitasojen reunojen muotoilussa on runsaasti vaihtoehtoja (viistereuna, pyöristetty tai puolipyöristetty, kevennetyt “shark nose” viimeistelyt, antiikkireunat jne.), mutta keraamisilla tasoilla on kaikilla samanmuotoinen reuna (“suora” T-profiili).
  • Hieman kalliimpi hinta – verrattuna esimerkiksi edullisempiin kalkkikiviin ja kvartseihin, voi keraaminen taso tulla jonkin verran kalliimmaksi.

Kivi sopii kaikkialle – pikkiriikkisistä yöpöydistä ikkunalautoihin, lattioihin ja seiniin

Jokainen on varmastikin nähnyt ja kokeillut kivisiä tasoja keittiöissä ja kylpyhuoneissa, mutta yhä useammin voi kiveä löytää pienempien huonekalujen pöytälevyinä, seinillä, lattioilla ja jopa kukkapöytien tasoina ja tarjottimina maustemyllyjen alla keittiössä. Usein juuri kivi on punaisena lankana yhdistämässä sisä- ja ulkotiloja, sopien käytettäväksi niin puutarhassa kuin kesäkeittiössäkin. Kivikoristeet ovat historiallisesti olleet arvossaan huviloissa ja kartanoissa, joiden eleganssia saa tuotua jokaisen kodin sisustukseen erilaisilla kivisillä astioilla, ruukuilla, maljakoilla ja muilla yksityiskohdilla. Ruoan ja juoman tarjoilu kiviseltä tarjoiluastialta tekee arkisestakin kattauksesta heti juhlavamman.

Kivimateriaalien väri- ja kuviovalikoimien mahdollisuudet ovat lukemattomat, ja keramiikan ollessa lisäksi muita kiviä ohuempaa ja kevyempää, kannattaa materiaalia harkita kaikkiin koteihin!

Keittiötä ja kylpyhuonetta voidaan molempia pitää kodin sydäminä, joiden käytännöllisyyteen ja kauneuteen investoimiseksi ei pidä olla arkkitehti tai koulutettu sisustussuunnittelija, sillä kaikkihan haluavat kauniin kodin. Jos keittiölle tai kylpyhuoneelle on uudella kivitasolla annettu kasvojenkohotus, miksei hyödyntää samaa kiveä myös ikkunalautana? Juuri nyt, keväällä 2023, kannattaa kiinnittää huomio ikkunalautoihin, sillä maaliskuun loppuun asti annamme kivitason ostaneille asiakkaillemme jopa neljä ikkunalautaa kaupan päälle!

Hintalaskuri
Veden-
kestävä
Naarmuun-
tumaton
Helppo
puhdistaa
UV-säteilyn
kestävä
Lämmön-
kestävä

Kivi, erityisesti keraaminen kivi, on todella helppo ja nopea huollettava!

Silmänilo ja kestävyys ovat tärkeimmät ominaisuudet kivitasoon päädyttäessä, mutta puhtaanapidon ja huollon helppous on varmasti myös tärkeä etu. Kivitaso pysyy kauniina ja näyttää vielä vuosien kuluttua kuin uudelta hyvinkin pienellä päivittäisellä tasojen pyyhkimisellä mikrokuituliinalla ja vedellä.

Laatua ja loistoa Sinunkin kotiisi!

Granitopin valmistamat kivitasot kaunistavat jo monia koteja. Kivi sopii hyvin asiakkaalle, joka ei kaipaa kompromisseja, vaan tietää, että käytännöllisyyden ja estetiikan tulee aina kulkea käsi kädessä. Jokainen kivitasoista kiinnostunut löytää laajasta tuotevalikoimastamme varmasti omia toiveita ja vaatimuksia maksimaalisesti vastaavan ratkaisun, sillä jokainen tarjoamamme kaunis kivituote valmistetaan uniikkina tilaustyönä.

Yli kymmenen toimintavuoden aikana olemme osallistuneet moniin mielenkiintoisiin projekteihin, ja kivimestareidemme luovuus ja ammattitaito on auttanut tuhansien kotien ja toimitilojen sisustamisessa. Tämä on antanut meille mittaamattoman arvokkaita kokemuksia ja mahdollistanut uusien varastojen avaamisen, moderneihin tuotantovälineisiin investoimisen sekä tuotevalikoimamme täydentämisen ja kasvattamisen. Laajempi ja monipuolisempi varastoitavien materiaalien valikoima puolestaan mahdollistaa yhä tehokkaamman työskentelyn ja tilausten täyttämisen entistä nopeammin.

Jos haluat tietää, kuinka paljon maksaisi juuri Sinun keittiöösi sopiva kivitaso, kokeile Granitopin hintalaskuria, jonka avulla saat arvion materiaalin ja asennuksen hinnasta. Granitopin avuliaat ammattilaiset vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi!

Norrvange Grey Matt

Norrvange Grey Matt on mattapintaista keramiikkaa. Keraamisen työtason kuvio muistuttaa kalkkikiveä.

Norrvange Ivory Matt

Norrvange Ivory Matt on lämpimänsävyinen, maanläheinen keraaminen työtaso. Tässä mattapintaisessa työtasossa on erittäin luonnollinen ja yksityiskohtainen kuviointi, inspiraation lähteenä on kalkkikivi.

Norrvange Light Grey Matt

Norrvange Light Grey Matt on mattapintaista keramiikkaa. Keraamisen työtason kuvio muistuttaa kalkkikiveä.

Azul Olive Matt

Azul Olive keramiikka on saanut inspiraationsa suositusta portugalilaisesta Azul Valverde kalkkikivestä. Azul Olive mattapintaiset tasot ovat harmaanruskean sävyisiä.

Glanshammar Silk

Glanshammar Silk keramiikkaa on näyttävää ja kestävä työtaso, jonka pinta on silkinhohtoinen.
Inspiraation lähteenä on ruotsalainen Ekeberg-marmori (dolomiitti). Ekeberg on tyylikäs, klassinen ja eksklusiivinen kivi, jota on kutsuttu ruotsalaiseksi versioksi Carraran marmorista.

Jura Select Ivory

Jura Select Ivory Matt on vaaleanbeigeä graniittikeramiikkaa, joka on saanut innoituksensa klassisesta Jura-kalkkikivestä.