Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Graniitti

Graniitti

Graniitti

Graniitti on miljoonia vuosia sitten muodostunut luonnollinen kivi, joka erottuu muista ennen kaikkea kauneutensa mutta myös lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Graniittitasot kestävät kulumista sekä korkeampiakin lämpötiloja. Jokainen graniittityötaso on uniikki, koska toista kuvioltaan täysin samanlaista tasoa on mahdotonta valmistaa. Kuviot voivat kivilajista riippuen olla melko samankaltaisia tai todella vaihtelevia. Valitse graniittitaso, jos arvostat yksilöllisyyttä ja kestävää kauneutta!

Nero Assoluto on zimbabwelainen ja miltei kokonaan musta graniitti, jonka ajaton ulkonäkö on samalla sekä perinteinen että moderni. Hyvin tiivis ja kova kivi, joka on muita graniittilajeja huomattavasti vähemmän huokoisempi.

Nero Assoluto -työtasot ovat väriltään ja kuvioltaan tasaisia ja toimivat erittäin hyvin modernissa virtaviivaisessa ja minimalistisessa sisustuksessa. Nero Assoluto on eräs suosituimpia graniittejamme.

Upeita kontrasteja voi luoda valitsemalla väriltään melkeinpä minkä tahansa sävyiset kaapinovet, ja erityisen hyvin tämä graniittitaso toimii valkoisten, punaisten ja kermansävyisten värien kanssa. Lopputulos on erityisen näyttävä silloin, kun keittiökoneiden teräksenharmaat pinnat yhdistyvät mustaan graniittiin. Värien yhteensovittamisesta ei tarvitse huolehtia, sillä musta Nero Assoluto sopii kaikkialle ja sitä voi yhdistellä rajattomasti.

Norjasta peräisin olevasta Blue Pearl-graniitista saa todella kauniita, mustien alueiden koristamia siniharmaan sävyisiä työtasoja. Tasot ovat yleisilmeeltään vaaleampia tai tummempia mustien alueiden määrästä riippuen.

Blue Pearl -työtasoissa on isoja, pienen kolikon kokoisia pilkkuja, joiden helmiäismäisestä pinnasta kaikki muut värit heijastuvat. Blue Pearl -graniitin harmahtavien sävyjen ansiosta se sopii loistavasti yhteen teräksenharmaiden keittiökoneiden, altaiden ja hanojen kanssa.

Nero Africa (Impala Black) on hienorakeinen graniitti Etelä-Afrikasta. Valkoinen, harmaa ja musta sekoittuvat tiiviisti keskenään graniitin kuviossa. Nero Africa sopii keittiön työtasoksi tummaa kiveää kaipaaville silloin, kun täysin musta pinta on liian tumma. Nero Africa on luja ja tiivis, ja työtason viillot ja tahrat eivät juuri erotu.

Galaxy Star on suosittu ensiluokkainen graniitti, jossa on kuparin ja pronssin sävyisiä kiteitä mustalla taustalla. Tämä ylellisen kiiltävä kivi tuo Linnunradan kotiisi ja näyttää erittäin vaikuttavalta kohdevalaisimien alla silloin, kun ulkona on jo pimeä. Galaxy Star on hyvin kestävä ja kova graniitti, jonka kuvio ja pohjasävy ovat suhteellisen tasaiset.

Galaxy Starin louhokset sijaitsevat pienen kylän lähellä Andhra Pradeshissa Intiassa, ja louhoksen toiminta on päättymässä. Vaikka kiven laatu on edelleen hyvä, kiteiden sijainti ei ole enää aina täysin tasainen, joten kuvion yhtenäisyyttä on hankala varmistaa.

Kiillotettu graniitti kuparisine pilkkuineen tekee Galaxy Star -graniittitasosta katseenvangitsevan kumppanin nykyaikaisille kullan- ja hopeansävyisille keittiötarvikkeille.

Steel Grey on keskivaalea (ei liian vaalea eikä liian tumma) intialainen graniitti, joka on ihanteellinen vaihtoehto silloin, kun etsitään paria valkoisille, kermanvaaleille tai vaaleasta puusta tehdyille kaapeille eikä mustaa kiveä haluta käyttää.

Steel Greyn kiteiden ja kiillekiven palasten vaihteleva määrä antaa kivelle raikkautta ja syvyyttä. Erilaiset neutraalit harmaat vivahteet sopivat yhteen miltei minkä tahansa väriyhdistelmän kanssa, joten keittiön ulkonäköä voi muuttaa helposti vaihtamalla vain muutaman värikkäämmän yksityiskohdan.

Lika ja sormenjäljet eivät näy käytännöllisen värisissä Steel Grey -kivitasoissa yhtä hyvin kuin mustassa graniitissa, ja samalla myös liitoskohdat ovat vähemmän silmiinpistäviä kuin juovikkaammissa graniiteissa.

Emerald Pearl eli toiselta nimeltään Labrador Scuro, on norjalainen läikehtivä tummanvihreä graniitti, josta heijastuva valo muuttaa aina sävyään ja luo kauniita värileikkejä. Kaunis tummanvihreän ja musta sävyinen kivi, jonka pienen kolikon kokoiset läiskät vaihtelevat vihreänkultaisesta riikinkukkosiniseen. Eksoottiset opaaliset kiteet täydentävät mainiosti runsasta ja ylellistä sisustusta, joten Emerald Pearl sopii keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Värikkäämpien läiskien ansiosta myöskään sormenjäljet ja muut tahrat eivät näy helposti.

Emerald Pearl -graniitin elävyys tuo loistokkuutta kaikkiin tiloihin ja saa tavallisemmistakin kaapinovet sulautumaan saumattomasti osaksi näyttävää kokonaisuutta.

Viscount White on vaaleansävyinen intialainen graniitti, jossa on tumma aaltoileva kuvio.

Star Gate on Etelä-Afrikasta peräisin oleva musta tai mustaharmaa graniitti, jossa on hopeisia kristalleja.

Blue In The Night on miltei musta afrikkalainen graniitti, jonka kuviossa on sinisenä kimmeltäviä läiskiä.

Verde Savana on vihertävä terävämpikuvioinen brasilialainen graniitti.

Antique Brown on ruskea tai oikeammin miltei musta graniitti Afrikasta, jossa on tummia ja kevyen hopeansävyisiä läiskiä.

Bohus Grey on harmaanruskea raemainen ruotsalainen graniitti.

Bianco Sardo on valkoinen italialainen graniitti, jossa on kevyen harmaa epäsäännöllisen pistemäinen kuvio.

Giallo Veneziano on keskirakeinen, voimakkaan okran ja beigen värinen brasilialainen graniitti, jota luonnehtivat pienet tummanharmaat-mustat pilkut. Suosituin keltaisensävyinen graniitti ennen kuin kvartsikivi tuli markkinoille. Giallo Venezianosta tehdyt työtasot ovat huomattavasti pirteämpi ja lämminsävyisempi valinta kuin yhtenäinen kvartsi.

Labrador Antique on kalliimpi yksilöllinen norjalainen graniitti, jonka siniset ja purppuranpunaiset kristallit ruskeaa taustaa vasten tekevät siitä todella erityisen.

Balmoral Red on keskirakeinen ja kuvioltaan yhtenäinen punamusta suomalainen graniitti. Erittäin suosittu julkisivumateriaali, joka sopii loistavasti myös keittiön tai kylpyhuoneen työtasoksi.

Baltic Brown -graniitin kuvio on hyvin selkeä, kiteet ovat suuria ja muodostavat eräänlaisia isokokoisia ”kukkia“. Perusväri on ruskea, joka vaihtelee vaaleasta maitoruskeasta suklaaruskeaan ja ruosteisenpunaiseen, ja jota mustat läiskät ympäröivät luoden kehämäisiä kuvioita. Näiden kehämäisten kuvioiden ulkoreunoissa voi olla kermanvaaleita tai jopa harmaanvihreitä sävyjä.

Baltic Brown -työtasot sopivat hyvin kermansävyiseen maalattuun ja luontaisella puuviimeistelyllä kuvioituun rustiikkiseen sisustukseen, mutta aivan yhtä vaikuttavan tuloksen saa yhdistämällä Baltic Brownin kiiltäviin kaapinoviin modernissa keittiössä. Baltic Brownin luonnollinen kuvio elävöittää erinomaisesti esimerkiksi maitokahvin tai cappuccinon sävyisiä kiiltäviä kaapinovia.

Tan Brown -graniittitasoissa on harmaita ja punaruskeita kiteitä mustaa taustaa vasten. Harmaat kiteet ovat läpinäkyviä tehden työtasoista hiukan kolmiulotteisia. Punaruskeat ”kukat“ ovat soikeita ja luovat voimakkaita kuvioita runsasta taustaa vasten.

Tan Brownille on ominaista tietty runsaus, joka tuo glamouria ja eleganssia jokaiseen keittiöön.

Tan Brownin graniittitasot toimivat hyvin norsunluunväristen, kermansävyisten tai kellanvaaleiden kaapinovien kanssa, mutta sopivat hyvin yhteen myös modernien kiiltävien ja sileiden maitokahvin tai cappuccinon sävyisten ovien kanssa. Koska graniitti on luonnollinen materiaali, se toimii hyvin myös muiden luonnonmateriaalien kanssa. Niinpä Tan Brownin yhdistämistä kokopuisiin kaapinoviin kannattaa harkita. Mielenkiintoinen kuvio piristää isompaakin keittiötä, joissa yksivärinen graniitti voi tuntua hiukan yksitoikkoiselta.

Verde Bahia eli Ubatuba on keskirakeinen, voimakkaan tummanvihreä brasilialainen graniitti, jossa on valoa heijastavia vaaleanvihreitä juovia, jotka voivat toisinaan olla miltei keltaisia. Verde Bahia sopii keittiön työtasoksi sinulle, joka etsit jotakin tummaa ja omaperäistä.

Black Pearl on intialainen graniitti, jossa on kultaisia, hopeisia ja värikkäitä pilkkuja tasaisella mustalla taustalla.

Colonial Ivory on graniitti, jota kaivetaan Intiassa. Se on graniitille ominaiseen tapaan hieman jyväkuvioinen harmaa kivi, mutta sisältää myös tummia ja vaaleita viivoja. Sopii ihanteellisesti työtasoihin sekä keittiössä että kylpyhuoneessa sekä takkojen koristeeksi ja ikkunalautoihin.

Colonial White on graniitti, jota kaivetaan Intiassa. Se on graniitille ominaiseen tapaan hieman jyväkuvioinen harmaa kivi, mutta sisältää myös tummia ja vaaleita viivoja. Sopii ihanteellisesti työtasoihin sekä keittiössä että kylpyhuoneessa sekä takkojen koristeeksi ja ikkunalautoihin.

Cambrian Black on Kanadasta peräisin oleva melkein musta graniitti, jonka ulkonäkö on samaan aikaan perinteinen ja moderni.

Grigio Aveiro granite

Grigio Aveiro on harmaa, täplikäs graniitti Portugalista. Tyypillisen tasaisen rakeisen ja graniitille tavanomaisen kuvion takia kovassa käytössä syntyvät tahrat eivät näy kivessä helposti harmaata taustaa vasten, mutta tummempiin graniitteihin verrattuna materiaali ei ole yhtä kova ja tehokkaasti likaa hylkivä.

Virginia Black on graniitti, joka sisältää vaaleita ja harmaita sirpaleita tummalla pohjalla. Kimaltelevat ja tummat pisteet tekevät klassisesta tummasta pöytälevystä mielenkiintoisen.

Cosmic Black on musta brasilialainen graniitti, jossa on mustaa taustaa, valkoisia viivoja ja ruskehtavan punaisia ​​pilkkuja.

Black Forest (joka tunnetaan myös nimillä Lava Vecchia ja Silver Paradiso) on mustapohjainen graniitti Brasiliasta, jota koristavat valkoiset ja harmaat laineet ja viirut. Sysimusta lasimainen, obsidiaanin värinen kivi on erityisen kaunis kiillotettuna, mutta saatavilla on luonnollisesti myös nahkea/harjattu sekä matta/hiottu viimeistely.

Jurassic Grey on tuliperäinen harmaa graniitti, myöskin Brasiliasta. Sen selvästi rakeista harmaata taustaa halkovat vaaleammat, lähes valkoiset, suonet. Vahvan ja intensiivisen kiven luonne pääsee oikeuksiinsa suurina pintoina, ja siksi Jurassic Grey sopiikin parhaiten keittiöön tasoksi, välitilaan ja saarekkeisiin.

Marinace Black on mustan, valkoisen ja harmaan sävyinen brasilialainen graniitti, joka on muodostunut aikoinaan joenuomien kovettuessa.

Brown Silk on kvartsiitti, jonka kerrosmainen rakenne muistuttaa puuta. Tässä kivessä on myös oksakohtia muistuttavia mineraalikertymiä eli ns. taskuja.

Double-Brown

Double Brown on kiinnostava, joskus kuvioltaan hieman marmoria muistuttava beigenruskea kvartsiitti Brasiliasta. Kiven kristalloitunut rakenne toisaalta muistuttaa graniittia, ja kovuuden puolesta se yltää Mohsin asteikolla lähes kvartsikiven lukemiin (7, vrt. marmori 2 – 3, graniitti 5 – 6).

Tutustu materiaaleihin!

Kysy myös muita materiaaleja!

Norjan kolme kuuluisaa graniittia

Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Blue Pearl graniitilla luotiin yhtenäinen ilme keittiöön

Viscount White graniitti perinteisen tyylikkäässä kulmakeittiössä

Galaxy Star graniitti avokeittiössä

Saat ikkunalaudat lahjaksi, kun tilaat keittiöön uuden työtason!

Mitkä ovat kivitason edut muihin verrattuna?

Kiven puolesta puhuvat suuri kuvio- ja värivalikoima, jotka jättävät sisustussuunnittelijalle melko vapaat kädet. Kiveä voi käyttää lähes kaikkialla – yksinkertaisesti sanottuna marmoria voi käyttää palatsissa ja kalkkikiveä tai graniittia hirsitalossa tai metsästysmajassa. Graniittitaso on luja ja naarmuuntumaton, hyvin lämpötiloja kestävä. Kvartsikivi on erittäin vähähuokoinen materiaali, jonka nesteen absorptiokerroin on nolla, mikä tarkoittaa, että lika ei tunkeudu kiveen.

Kuinka pitkä on kivitasojen toimitusaika?

Tasojen mittaus- ja valmistusnopeus on yksi päätavoitteistamme ja yleensä pääsemme tilauksen vahvistuksesta asennukseen kahdessa viikossa. Erikoistilauksella voi kestää hieman kauemmin.

Hintalaskuri