Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Tänään vierailemme Linnean luona hänen upeassa kodissaan. Linnea perheineen on asunut modernissa talossa kalliolla kohta puoli vuotta. Kodin sydän on kaunis avokeittiö, jossa trendikkäät harmaat kalusteet, suuri saareke, ripaus lämmintä puuta, klassiset design-valaisimet ja upea Bianco Sardo graniitti yhdistyvät virtaviivaiseksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Bianco Sardo

Miten päädyitte valitsemaan keittiöönne graniitin ja juuri Bianco Sardon?

Siihen oli oikeastaan kaksi syytä. Ensinnäkin halusimme kiven, koska toiveissamme oli ehdottomasti tasoon upotettu liesi. Sen lisäksi arvelimme, että kivi on materiaalina liian kallis, eikä sovi meidän budjettiimme, mutta sitten löysimme tämän vaihtoehdon. Bianco Sardo oli hinnaltaan edullinen, ja se sattui sopimaan täydellisesti myös meidän keittiön väreihin! Myöhemmin keksittiin, että myös altaan voi kiinnittää tason alle, jolloin sekin näyttää upotetulta. Eli ulkonäkö ja hinta olivat meille tärkeimmät syyt. Ja lisäksi graniitti on tietysti kestävä materiaali!

Jotkut väittävät, että harmaa väri on hieman tylsä tai Bianco Sardo ihan tavallinen graniitti – mitä mieltä olet siitä?

Ei ollenkaan! Joku saattaa ehkä pitää harmaata graniittia vähän vanhanaikaisena, koska se oli niin suosittua esimerkiksi yhdeksänkymmentäluvulla. Me ajattelimme kuitenkin, että haluamme valita persoonallisen ja raikkaan materiaalin. Nykypäivänä näkee niin paljon yksinkertaisesti mustia tai valkoisia tasoja, ja kirjava kivi tuntuu siihen verrattuna omaperäiseltä. Ja kaikki erilaiset sävyt tässä Bianco Sardo graniitissa sopivat täsmälleen meidän kotimme värimaailmaan, molemmissa on valkoista, mustaa ja ruskeansävyjä. Me tykästyimme Bianco Sardoon myös siksi, että se on persoonallinen, eikä sellaista tasoa ole monella. Oma tyyli sisustuksessa on minulle tärkeä.
Lisäksi olemme nyt käytössä huomanneet, että jos tasolla onkin joku roska tai rähmä, sitä ei oikeastaan näe ollenkaan, paitsi jos valo juuri sopivasti peilaa siihen kohtaan. Kivi ei ole myöskään imenyt mitään. Voisi siis sanoa, että se on säilynyt täysin uudenveroisena!

Bianco Sardo graniitti on myös yksi mun suosikeista! Oliko teille tärkeää valita juuri graniitti, vai harkitsitteko myös esimerkiksi kvartsitasoa? Ja mitä antaisitte neuvoksi lukijoille, jotka ovat valitsemassa materiaalia omaan kotiin?

Minä en itseasiassa ole mikään suuri kivien tuntija, mutta Bianco Sardo oli meille helppo valinta, sillä siinä osuivat heti kohdalleen tarpeeksi edullinen hinta ja ulkonäkö. Heti kun löysimme tämän graniitin, tiesimme, että tämä on se oikea meille!
Kaikkihan toki tietävät, että kivi on kestävä. Meille ehkä tärkeämpää oli kuitenkin kiven tarjoamat mahdollisuudet. Unelmissa oli upotettu liesi, mahdollisesti allaskin, mitä ei voi kuitenkaan asentaa laminaattitasoon. Sen takia päädyimme vielä etsimään kivitasoa, joka sopisi meidän budjettiimme. Ja vaikka kiviä on paljon erilaisia, en tutustunut enää tämän materiaalin löydyttyä muihin vaihtoehtoihin.

Ja teidän keittiönne onkin todella kaunis, ja tilava myös. Teillä on täällä myös iso saareke – olitteko haaveillut sellaisesta jo pidempään, vai vaikuttivatko keittiötrendit päätökseen?

Kyllä keittiötrenditkin ovat tietysti vaikuttaneet valintoihin. Ehkä esimerkiksi kalusteiden harmaa väri ja tämä iso saareke ovat sellaisia muodikkaita asioita täällä. Moni kuitenkin sanoo, että meidän keittiö on todella persoonallinen, mutta kuitenkin tyylikäs.
Saareke on myös todella kätevä. Minulle oli tärkeää, että saarekkeeseen ei tule liettä eikä lavuaaria. Nyt siinä on paljon tilaa, ja esimerkiksi tarjoilut vieraille voi kattaa saarekkeelle, jolloin ruokapöytään jää enemmän tilaa syömiselle. Myös kauppakassit voi kotiin tulleessaan nostaa suoraan saarekkeelle, josta ostokset on helppo purkaa, kun jääkaappikin on ihan vieressä. Ehkä tämä saareke on myös muodikas, mutta meidän edellisissä keittiöissä ei sellaista ollut ja tiesimme, että tänne haluamme sen.

Keittiö on ollut käytössä kohta puoli vuotta. Onko tullut mieleen mitään, jonka olisi voinut tehdä toisin?

No ei kyllä! Kyllä tämä keittiön on ikään kuin meidän kodin kruununjalokivi – omanlaisensa ja hieno. Usein istutaan tässä sohvalla ja ihastellaan, että onpa meillä kyllä upea keittiö! En muuttaisi yhtään mitään!

Teillä on myös hieno ja persoonallinen sohvapöytä, sehän on terrazzoa!

Niin on, ja tämä terrazzo on itseasiassa myös Granitopilta hankittu! En osaa sanoa miksi juuri terrazzosta on tullut niin iso hitti, tai miten hyvin se sopii esimerkiksi keittiöön, mutta tässä sohvapöydän tasona se on melkein kuin koriste – ei tarvitse välttämättä mitään kynttilöitä järjestellä siihen. Terrazzo on senkin takia hyvä tässä sohvapöydän levynä, että se on kestävä, painava ja pysyy paikoillaan, mikä tekee siitä turvallisen lapsiperheeseen. Ei haittaa, vaikka siinä lapset pyörivät ja juoksevat ympärillä.

Terrazzo GV 0/25

Pöytä itsessään on ihan tavallinen huonekaluliikkeestä ostettu sohvapöytä, johon olemme vain vaihtaneet tason. Meillä terrazzo kyllä varmaan toimisi myös keittiössä, koska minä siivoilen vähän koko ajan, eli ei haittaisi vaikka se olisikin huokoisempi, mutta kyllä Bianco Sardo sopii tänne paremmin.

Ja graniittihan on kuitenkin kovempi ja kestävämpi. Ilmankosteuden vaihtelut voivat vähän vaikuttaa tason pintaan, mutta Granitopilta saa tarvittaessa tilattua myös huoltosetin kivitasolle. Jos tasoa huoltaa vuosittain, tai edes muutaman vuoden välein, se kestää vielä pidempään kuin uutena.
Viimeisenä haluaisin kysyä, mistä löydät inspiraatiosi sisustukseen?

Inspiraatio löytyy enimmäkseen netistä. Tykkään käyttää Instagramia ja etsiä sieltä inspiraatiota, ja tein sinne oman tilinkin, jossa seurattiin talon rakennusprojektia, ja nyt kun koti on valmis, jaan sisustuskuvia. Yritän aina etsiä persoonallisia ratkaisuja, sellaisia, joita ei ole kaikilla. Tietysti meilläkin on täällä kotona muodikkaitakin juttuja, mutta myös omaperäisempiä valintoja.
Sisustus on minulle harrastus ja intohimo. Meillä on neljä poikaa ja vietän paljon aikaa kotona. Koti on minulle tärkeä paikka ja lisäksi pidän kauniista asioista. Mietin sisustusta päivittäin. Vaikka en juuri nyt varsinaisesti tarvitse mitään, ideoin aina uusia juttuja. Esimerkiksi nämä Granitopin kivinäytteet – olemme jopa löytäneet paikan näille pienille laatoille.

Linnean kauniista kodista ja keittiöstä voi inspiroitua Instagramissa tilillään @vihreatalokalliolla, Bianco Sardoon, sekä muihin graniitteihin laajassa valikoimassamme, voi tutustua tarkemmin selaamalla materiaaleja Granitopin netissä!

Norjan kolme kuuluisaa graniittia

Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

Blue Pearl graniitilla luotiin yhtenäinen ilme keittiöön

Viscount White graniitti perinteisen tyylikkäässä kulmakeittiössä

Galaxy Star graniitti avokeittiössä