Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Avuksi keittiösaarekkeen suunnitteluun – jopa kaksi kertaa suurempi työtaso!

Avuksi keittiösaarekkeen suunnitteluun – jopa kaksi kertaa suurempi työtaso!

Älä unohda keittiösaareketta remontin aikana!

Jokainen ruoanlaittoa rakastava ihminen tietää, kuinka tärkeä on hyvin suunniteltu keittiö ja kuinka helppoa ja nautinnollista voi gourmet-illallisen tekeminen olla, kun kokkaamiseen käytetään oikeita välineitä. Korkealaatuiset raaka-aineet ovat luonnollisesti tärkeitä hyvän maun kannalta, mutta yhtä tärkeää on myös valmistustapa ja käytettävät välineet. Samalla kaikki välineet ja laitteet on kuitenkin saatava mahtumaan johonkin. Hyvä mahdollisuus saada lisää kaappi- ja laatikkotilaa ja suurempi työtaso, on huolellisesti suunniteltu keittiösaareke.

graniittinen työtaso
Viscount White graniitti

Kaunis ja toimiva keittiösaareke

Hyvin harkittu, keittiökalusteisiin ja työtasoon sopiva keittiösaareke miellyttää ehdottomasti silmää, mutta ei kannata unohtaa myöskään sen käytännöllistä puolta. Lisätaso antaa runsaasti lisätilaa sekä ruoanvalmistukseen että myös tarjoiluun. Usein ajatellaan, että keittiösaareke toimii hyvin avonaisessa tai tilavassa keittiössä, mutta siitä voi olla apua myös ahtaissa tiloissa, jossa säilytysmahdollisuudet ovat rajallisemmat. Kun keittiö on ahdas, luovutaan usein kokonaan seinäkaapeista ja silloin työtasojen alla olevan säilytystilan tarve on ilmeinen.

Blue Roma

Totta, suunnitelmia tehtäessä ja huonekalujen valinnassa voisi keittiösaarekkeen työtason tilata niin, että se olisi vähintään 30 cm suurempi kuin hyllyt ja kaapit, muuten saarekkeen ympärillä istujilla ei ole kovin mukavaa. Erityisen käytännöllinen tämä ratkaisu on silloin, kun keittiösaareke toimii myös ruokapöytänä.

Asiantuntijat uskovat, että tason alla olevan tilan parasta käyttöä varten on otettava huomioon keittiösaarekkeen konkreettinen koko ja kapean saarekkeen yhteydessä on vältettävä kahdelta puolelta avautuvia kaappeja. Jos keittiösaarekkeen alle ei ole mahdollista sijoittaa kahta täysikokoista kaappia, kannattaa tyytyä yhdeltä puolelta avattavaan säilytystilaan. Mitoista säästettäessä (eli syvyydestä) saattaa yhtäkkiä huomata, että kaappeihin ei mahdu oikeastaan juuri mitään.

kvartsitaso keittiöön
Brilliant Black kvartsi

Kuinka suuri keittiösaarekkeen pitäisi olla?

Mitään yhtä ja tarkkaa sääntöä keittiösaarekkeen koosta ei ole. Kaikki riippuu siitä, mihin sitä käytetään. Onko keittiösaareke tarkoitettu erityisesti ruoanvalmistukseen ja keittiössä käytettävien laitteiden sijoitukseen vai toimiiko se myös ruokapöytänä tai tarjoilupaikkana? Onko saareke varustettu altaalla ja hanalla vai onko se pikemminkin baaritiskin kaltainen korotettu taso? Jokainen ratkaisu voi olla yhtä mielenkiintoinen ja hyvä. Sekä avohyllyjä tai laatikoita sisältävät tasot, että myös modernit, työtason kanssa samaa materiaalia – kvartskiveä, marmoria tai graniittia – olevat tilanjakajat.

Bricmate Norrvange Ivory

Tutustu materiaaleihin!
kvartsitaso ja keittiösaareke
Crystal Royal kvartsikivi

Keittiösaareke, joka vetää kuvitteellisen viivan avokeittiön ja olohuoneen väliin, on yleisin. Mikä voisi olla parempaa kuin mahdollisuus kokata niin, että jokainen voi osallistua keskusteluun eikä tarvitse kääntää selkäänsä ystäville tai perheelle. Sisustussuunnittelijoiden mukaan lähes 80 % keittiösaarekkeen suunnittelijoista suosii ratkaisua, jossa lisätaso yhdistää keittiön ja olohuoneen toimien samalla täydentävänä sisustuselementtinä. Jos tällaisessa saarekkeessa käytetty kivi peittää tason sivun tai sivut, on tulos erityisen kaunis.

kvartsi työtaso
Noble Areti Bianco kvartsitaso

Ennen lopullista päätöstä kannattaa ehdottomasti tutustua tarjolla oleviin mahdollisuuksiin. Pintoja, jotka voidaan peittää yhdestä kappaleesta tehdyllä kivilaatalla, ei pääsääntöisesti saa yli kolmen metrin pituisena. Joistain materiaaleista on mahdollista tehdä myös jopa 3,4 metrin pituisia ja 2 metriä leveitä kivipaloja ja näiden kiviosien paino voi olla satoja kiloja.

Pitäisikö keittiösaarekkeessa olla myös (lisä-)allas?

Keittiösaareke ei yleensä tarkoita vain lisätasoa tai säilytystilaa. Se voi olla kodin keskus, jonka ympärille kaikki kokoontuvat valmistamaan ruokaa ja syömään. Millaista tekniikkaa keittiösaarekkeessa käytetään, riippuu paljon tottumuksista ja tarpeista. On kuitenkin otettava huomioon, että altaan (tai lisäaltaan) ja hanan asentaminen saarekkeeseen voi tarkoittaa ylimääräisiä putkitöitä ja perusteellisempaa remonttia. Sama koskee myös liettä – eli vaikka keittotason lisääminen keittiösaarekkeeseen on yleensä vähemmän hankalaa, sekin vaatii sähköliitännän ja ilmastoinnin. Sähkötöitä tilattaessa on kiinnitettävä huomiota myös keittiösaarekkeen valaistusratkaisuihin.

Katso altaita!
vihreä marmori
Verde Guatemala marmoritaso ja taustakivi

Ehkä epäperinteinen keittiösaareke on sopiva?

Saareke, joka yhdistää keittiön ja olohuoneen, ei yleensä ole perinteinen suorakulmio. Jos tilaa on riittävästi, voi keittiösaareke olla se kohta, jossa voit päästää mielikuvituksesi lentoon. Valitsetko työtason täsmälleen samasta kivestä vai yhdistätkö esimerkiksi vastavärejä, mustaa ja valkeaa marmoria? Vai yhdistätkö keskenään värillistä kvartsikiveä ja kestävää graniittia? Kolmio vai ympyrä, käänteinen pyramidi, leikattu keula tai kaksitasoinen porrastettu pinta – mahdollisuuksia on niin paljon!

Voit olla varma, että Granitopin kivimestareilta saat juuri sitä, mitä tarvitset ja wow-efekti on taattu!

kvartsitaso
Noble Supreme White kvartsikeittiö

Keittiösaareke – nykyaikaisen keittiön keskus

Crystal Calacatta kvartsitaso keittiöön

Saat ikkunalaudat lahjaksi, kun tilaat keittiöön uuden työtason!

Kuinka paljon työtason reuna voi tulla kalusteen reunan yli ilman erillisen tuen tarvetta?

Työtason materiaalin vahvuus vaihtelee ja paljon riippuu kiven paksuudesta ja (luonnonkiven) laadusta. Kvartsi on etenkin 30 mm paksuisena kaikkein vahvin. Jos on tärkeää, että tasoa voidaan käyttää pöytänä tai baaritiskinä tai jos toiveena on jättää tilasta ja huonekalusta ilmavampi vaikutelma, voidaan rakenteet tarvittaessa peittää kivellä. Esimerkiksi keittiösaarekkeen pöytäosa tai olohuoneeseen ulottuva L-keittiön visuaalisesti ilmassa oleva levy voidaan tukea pidennetyn reunan taakse piilotettuun tukirakenteeseen.

Jos tilaa työtason tai keittiösaarekkeen, jonka vaakasuora kivi jatkuu pystysuorana sivuna, miten tarkkaan kuviot voidaan sovittaa yhteen?

Granitopin asiantuntijat tekevät parhaansa saadakseen kuvion siirtymät mahdollisimman yhtenäisiksi ja kuvion (marmorin suonet) jatkuvuuden tasaiseksi. Suurikuvioisissa kivissä voidaan käyttää peiliefektiä ja tekokivissä valmistaja on ottanut huomioon bookmatch-efektin (laattoja on sekä vasemman- että oikeanpuoleisina). Täydellisen kuvion sovittaminen edellyttää hieman suurempaa materiaalin kulutusta ja hinta voi olla jopa 40 % korkeampi kuin kotisivun automaattinen hintalaskin näyttää.

Keittiösaarekkeet

Bianco Carrara C

Ambiente Light

Steel Grey
Crystal Calacatta Silva

Hintalaskuri