Caesarstone -20%
Lue lisää
Crystal Calacatta kvartsi

Crystal Calacatta kvartsi

Aivan äskettäin, kevätkesällä 2018 markkinoille tulleet uudet materiaalit saivat hyvän vastaanoton sekä asiakkaiden että sisustussuunnittelijoiden tahoilta. Nyt kasvaneiden materiaalivalikoimien ilo on ehtinyt monien asiakkaiden keittiöihin ja kylpyhuoneisiin!

Crystal Calacatta Silva kvartsi

Tuttu ja rakastettu – Calacatta-marmorin majesteettinen kauneus

Kuuluisan Calacatta-marmorin huomiota herättävä ja voimakas kuvio on herättänyt ihastusta jo vuosituhansia. Mitä erikoisempi ja huomiota herättävämpi kiven malli on, sitä vaikeampi on sovittaa viivoja yhteen saumakohdissa, etenkin kulmissa. Paikoissa, joissa työtaso jatkuu pystysuorana (vertikaalisena) joko taustakivenä tai esimerkiksi keittiösaarekkeen sivussa.

Nykyaikaisten laitteiden ansiosta on mahdollista leikata kivi 1/10 millimetrin tarkkuudella ja monet tietokoneohjelmat auttavat näkemään valmistettavan kohteen kaikki sivut jo ennen ensimmäistä sahausta. Tästä kaikesta on kuitenkin vain vähän hyötyä, jos luonnon halusta kahden peräkkäisen marmorilevyn malli on erilainen.

Crystal Calacatta Silva

Peiliefekti, perhosen siivet ja bookmatch

Luonnonkivissä jokainen kivilohkosta leikattu slab eli kivitaulu on kuvioltaan hieman erilaisella. Myös parin senttimetrin etäisyydellä viivat vaihtelevat. Se tarkoittaa, että täydellisen peilivaikutelman saavuttaminen marmori- tai graniittikeittiössä tai -kylpyhuoneessa on vaikeaa. Luonnonkivistä on vaikea valmistaa perhosen siipinä toistuvan kuvion tasoa ja materiaalihävikki voi olla tavallista suurempi, mikä vaikuttaa väistämättä myös kustannuksiin.

Crystal Calacatta Silva bookmatch
Crystal Calacatta Amnis bookmatch

Kauniin ratkaisun saamiseksi apuun tulevat tekokivien valmistajat, joiden kvartsikivet on luotu jo valmistushetkellä pintakuvion jatkuvuus huomioon ottaen. Niinpä Crystal Calacatta Silvaa ja Crystal Calacatta Amnista on saatavilla sekä vasemman- että oikeanpuoleisena laattana. Identtinen ja peilaava kuvio – tulos, joka yhdistää kvartsikiven tekniset ominaisuudet ja luonnonkiven ulkonäön.

Tutustu materiaaleihin!
Crystal Calacatta Amnis kvartsi

Tekokiven kestävyys ja kuuluisan Calacatta-marmorin kauneus

Marmori tiettävästi yksi herkimpiä kiviä. Kvartsikivi puolestaan on ihmisen keinotekoisesti valmistama. Kvartsi on tehty luonnollisista komponenteista, mutta se on vahva, kestävä ja vähähuokoinen, mikä tekee kvartsikivestä valmistetusta työtasosta lähes huoltovapaan. Kestävyys, mukavuus ja muuttumaton malli ovat kvartsikiven kasvavan suosion syitä. Kvartsikivestä 90 % on luonnollista kiveä, loppuosan muodostavat liima, väriaineet ja teknisiä ominaisuuksia parantavat lisäaineet.

Crystal Calacatta Silva

Kun tällaista vedenkestävää vahvuutta ja tahrankestävyyttä täydentää luonnonkiven kauneus, mitä muuta voi toivoa?

Kysy kylpyhuoneeseesi tai keittiöösi sopivaa ratkaisua Granitopin asiantuntijoilta!

Hintalaskuri

Erikoistilauksena valmistetut kivitasot

Kvartsitasot

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan