Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?

Suositukset työtason valitsemiseen

Erilaisia materiaaleja on paljon ja joskus työtason valintaa helpottaa, kun keskittyy ensin muuhun kuin kivilajiin. Ensinnäkin voidaan ajatella sitä, mikä väri ja mikä malli olisi mieluisa työtasoksi.

Noble Carrara kvartsitaso
  • Vaaleat ja valkoiset luonnollisen kuvioiset kivet

Valkoinen marmori ja kvartsikivet, jotka jäljittelevät kivimallia, ovat varma ja ajaton valinta. Se sopii sekä perinteiseen keittiöön, esimerkiksi luonnonpuusta valmistettujen kaapinovien kanssa, mutta myös modernia designia arvostavalle henkilölle. Kevyt tai aaltoileva kuvio takaa sen, että tulos ei ole liian yksitoikkoinen tai lääkärin vastaanottoa muistuttavan steriili. Ei myöskään tarvitse pelätä, että taso alkaisi dominoida keittiön yleisvaikutelmaa. Vaalea, etenkin valkoinen taustaväri vaikuttaa puhtaalta ja arvokkaalta ja lisää samalla tilan avaruutta.

Joitain suosituimpia malleja tästä valikoimasta:
Bianco Carrara C marmori
Noble Areti Bianco kvartsi
Noble Olympos Mist kvartsi

Crystal Absolute White kvartsitaso
  • Puhtaanvalkoinen tai yksivärinen vaalea taso

Hienokuvioinen kiderakenteinen kivi tai yksivärinen vaalea kvartsi on myös erittäin hyvä valinta, jos pääpaino on käyttömukavuudella. Työtasoon tullut tahra on myös helppo poistaa (kvartsikiven vedenimeytymiskerroin on 0) tai se ei pistä erityisesti silmään. Yhtenäinen kuvio jättää työtason liitokset tuskin havaittavaksi ja voit myös leikitellä sisustuksessa enemmän huonekalujen värivalikoimalla, käyttää värikkäitä sisustuselementtejä tai silmiinpistäviä keittiökalusteita.

Tällainen pinta vaikuttaa tyylikkäältä myös ultramodernissa keittiössä – valkoinen taso harmoniassa esimerkiksi lumenvalkoisten huonekalujen, valkoisten ikkunanpuitteiden tai valaisimien kanssa on ilmeinen. Toisaalta vaalean tasapainotukseen voidaan käyttää mustan lieden tai tumman lattian kontrastia tai leikkisän värillisiä astioita.

Asiakkaidemme suosikkimateriaalit:
Brilliant White kvartsi
Crystal Diamond kvartsi
Crystal Absolute White kvartsi

Jura Grey kalkkikivi
  • Kalkkikivet ja kivet, joilla on luonteenomainen tai intensiivinen kuvio

Joillain graniitti- ja marmorilajeilla sekä kalkkikivillä voi olla hyvin jyrkkäkuvioinen ja mieleenpainuva pinta. Usein näitä käytetään yhdistettynä yksivärisiin keittiökalusteisiin. Jos myös keittiön tai kylpyhuoneen seinät ovat neutraalit, tulee kiven luontainen kauneus ja kuvio näkyviin paremmin.

Suosituimmat kuviolliset kivet:
Viscount White graniitti
Jura Grey kalkkikivi

Emerad Pearl graniittitaso

Tummansävyinen koti voi vaikuttaa hyvin tyylikkäältä ja juhlavalta, toisaalta tällaisen työtason valintaan on hyvin painavat perusteet. Tummat graniittilajit ovat erittäin kestäviä ja siksi ne sopivat ihanteellisesti keittiössä käytettäväksi. Jos pelkää yksiväristä graniittia, voi valita tumman marmorin, jota halkovat vaaleat juovat tasapainottavat mustan arkisuutta. Ei kannata pelätä, että tumma keittiö vaikuttaa masentavalta, lisäksi voi aina käyttää kontrasteja – poleerattu musta taso vaikuttaa vaaleiden ovien kanssa hyvin kauniilta. Ja jos valitaan myös erittäin vahvaluonteinen kivi, kuten Emerald Pearl tai Black Galaxy Star, voit olla varma, että tylsistymään et pääse koskaan!

Kautta aikojen rakastetuimmat tummat tasot:
Black Galaxy Star graniitti
Emerald Pearl graniitti
Black Pearl graniitti
Nero Assoluto graniitti
Nero Marquina marmori
Steel Grey graniitti

Noble Concrete Grey kvartsitaso
  • Harmaat ja beiget kivet

Harmaa ja beige ovat hyvin neutraaleja värejä, jotka eivät herätä liiallista huomiota. Koska ne sopivat ruostumattoman teräksen ja alumiinin, mustan, valkoisen ja muitten värien kanssa, on tällaisen työtason valinta hyvin käytännöllistä. Betoninsävyinen harmaa on yksi viimeaikojen trendeistä – vaikutelma, joka on puhdas ja rauhallinen, mutta ei liian tumma tai juhlava.

Suosituimmat valinnat:
Blue Pearl graniitti
Noble Concrete Grey kvartsi
Taurus kvartsi
Harmonia Dolomites kvartsi

Verde Guatemala marmori
  • Silmiinpistävät ja värilliset työtasot

Toisinaan työtaso ei ole vain käytännöllinen alusta, jolla valmistetaan ruokaa. Se voi myös olla keittiön keskeinen sisustuselementti ja ihailun kohde. Jos valkoisen marmorin tai tumman graniitin kauneus ei riitä, voi ratkaisu olla vihreä marmori tai graniitti, jotka ovat molemmat hyvin koristeellisia. Lukemattomia mahdollisuuksia tarjoaa myös tekokivi – kvartsia on saatavana sävyissä, joita luonnosta ei löydy.

Punainen, vihreä tai kellertävä valosaareke keskellä kotia – kyllä, nämä kaikki ovat valittavissa!

Huomiota herättävät materiaalit:
Verde Guatemala marmori
Verde Savana graniitti
Starlight Ruby kvartsikivi

Tietenkin tässä on vain muutamia mahdollisuuksia valikoimastamme. Jos haluat tarjouksen kivisestä työtasosta, joka on valmistettu juuri sinun toiveidesi mukaan, syötä tietosi laskimeen tai ota yhteyttä sähköpostitse!

Tutustu materiaaleihin!

Sisustussuunnittelijat suosittelevat

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Näin valitset sopivat värit keittiöön

Jura Grey