Caesarstone -20%
Lue lisää
Sisustussuunnittelijat suosittelevat: 6 älykästä tapaa käyttää kiveä kodin sisustuksessa

Sisustussuunnittelijat suosittelevat: 6 älykästä tapaa käyttää kiveä kodin sisustuksessa

Sisustussuunnittelijoiden puoleen käännytään toiveena käyttää kivitasoa pääasiassa keittiössä. On kuitenkin myös monia älykkäitä tapoja, joita kodin omistaja ei välttämättä keksi. Silloin suunnittelija voi ehdottaa, miten luoda ajaton sisustus kiven avulla.
Kiven käyttö kietoo kodin teeman yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja laadukas materiaali muuttaa yleisvaikutelman ylelliseksi.

Bianco Carrara C

Kivitasolla voi peittää minkä tahansa huonekalun

Kun keittiöön on asennettu katseita keräävä kivinen työtaso, pyrkivät asiakkaat sisustussuunnittelijoiden mukaan usein selvittämään, mihin muualle kiveä voisi laittaa. On erittäin suosittua käyttää kivitasoja kylpyhuoneessa, mikä on erittäin hyvä ja käytännöllinen valinta pesutiloihin.
Mutta kivitaso löytää paikkansa myös muissa huoneissa. Itse asiassa se sopii lähes minkä tahansa huonekalun peittämiseen. Esimerkiksi makuuhuoneessa kivitaso soveltuu yöpöytien tai lipastojen peitelevyksi ja antaa kalusteelle täysin ainutlaatuisen ilmeen. Olohuoneessa voidaan käyttää marmoria tai graniittia tv-tasossa, huonetta elävöittää myös kivinen ikkunalauta tai kukkapylväs.

Tutustu materiaaleihin!
Viscount White

Kivihyllyt koristavat seiniä

Kivi on erinomainen materiaali käytettäväksi hyllyinä. Kyseessä on erittäin toimiva valinta ja samalla niiden pintojen puhdistus ja huolto on helppoa.

Sisustussuunnittelijat eivät kuitenkaan suosittele avohyllyjen kuormaamista esineillä. Jotkut tyylikkäät koriste-esineet, jotka ovat perheelle tärkeitä sekä rakkaiden ihmisten kuvat koristavat kotia ja lisäävät persoonallisuutta tilan suunnitteluun.

Avohyllyt luovat puhtaan ja minimalistisen kokonaisvaikutelman, kun taas ovilla varustettuihin kaappeihin keräämme tarpeettomia tavaroita, joita ei oikeastaan edes käytetä.

Lisävarusteet arjen ylellisyyttä

Kivi ei ole ainoastaan käytännöllinen materiaali, vaan myös erittäin koristeellinen. Kivestä tehdyt tarjottimet ja patsaat lisäävät sisustukseen arjen eleganssia. Miksi et tarjoaisi teetä esimerkiksi marmoritarjottimelta – se muuttaa yksinkertaisen teenjuonnin hieman juhlavammaksi.
Erittäin käytännöllinen on työtason kanssa samasta materiaalista valmistettu teline öljyn, soijakastikkeen tai päivittäin käytettävien maustemyllyjen varastointiin.

Lattia kuin kuninkaalla

Jos kiveä halutaan käyttää asumisessa enemmänkin, ei mikään voita kivilattiaa, joka luo erittäin kuninkaallisen vaikutelman. Sen lisäksi kivilattiat ovat käytännöllisiä ja helppohoitoisia ja ne kestävät koko eliniän.

Kivitakka kuin kodin koru

Marmori- ja graniittitakat ovat olleet suosittu valinta muinaisista ajoista lähtien. Luonnonkivi on lämmönkestävää, mikä tekee siitä erittäin turvallisen takkamateriaalin. Vaikka takassa nokitahrat ovat väistämättömiä, kiillotetun kiven sileä pinta on helppo puhdistaa, joten takka näyttää aina uudelta.

Vie kiveä myös pihalle

Kiven käyttöä ei tarvitse rajata vain sisustukseen. Kivitasoja voidaan käyttää myös ulkona yhdistämässä sisä- ja ulkotiloja yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi graniittipintaiset pihapöydät kestävät vaihtelevissa sääolosuhteissa erinomaisesti useita vuosia ja tarjoavat puutarhassa auringonvalossa kimallellen iloa silmälle.

Grigio Carnico
Marinace Black

Klassikko ei ikinä poistu muodista

Värisävyissä kivivalikoima on rajaton. Yksi rohkeimpia ja tyylikkäimpiä on varmasti vihreätaustainen ja mustakuvioinen marmori Verde Guatemala. Mutta miksi et valitsisi täysin lumivalkoista marmoria, yönmustaa graniittia tai vaikka jotain mielenkiintoisesti aaltoilevaa luonnonkivikuviota?

Sisustussuunnittelijamme painottavat, että koska kivi on kestävä materiaali, jota ei vaihdeta kovin usein, pitäisi yleisvaikutelman olla harkittu ja värisävyjen huolellisesti valittuja. Myöhemmin ehtii miettiä tarkemmin seinän väriä ja kankaita, joilla voi tarvittaessa muuttaa ja täydentää sisustusta kiven ympärillä.

Noble Ivory White

Tutki mahdollisuuksia, tutustu tuotevalikoimaan, laske tasojen hinta ja lähetä kysymyksesi yhteydenottolomakkeen kautta tai kotisivulla avautuvassa chat-ikkunassa (chatissa)!

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?

Näin valitset sopivat värit keittiöön

Ylellistä uusiokäyttöä