Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Helpoin tapa viihtyisän ja tyylikkään kodin luomiseen on käyttää sisustukseen luonnollisia materiaaleja. Marmori on metamorfinen kivilaji, joka on kestävä ja antaa elämälle yksilöllistä ja käytännöllistä lisäarvoa. Siitä voidaan valmistaa sekä keittiötasoja että myös esimerkiksi kirjahyllyjä, ikkunalautoja, laattoja takan tai hellan eteen.

Ja jos marmori on jo kiinnittänyt huomiosi, niin miksi et valitsisi mustaa marmoria? Vaikka musta marmori vaatii keittiötasona hieman enemmän hoitoa kuin monet muut materiaalit, on katseita keräävä lopputulos varmasti sen arvoista.

Jos haluat olla erityisen huoleton, voit yhdistää kestävän kvartsikivitason ja marmorisen taustakiven seinälle – mustasta marmorista suosittelemme vaikuttavakuvioista Grigio Carnicoa tai valkojuovaista katseen vangitsevaa marmoria Nero Tropez. Yhdistämällä erivärisiä materiaaleja voit luoda nykyaikaisen ja yksilöllisen kodin.

Nero Marquina
Nero Tropez

Marmorista voi valmistaa kaikkea!

Mustasta marmorista voidaan valmistaa työtaso keittiösaarekkeeseen ja voit olla varma, että se toimii katseenvangitsijana. Lisäksi se on käytännöllinen pinta, joka sopii hyvin keittiön visuaaliseen erottamiseen ruokailu- tai olohuoneesta. Marmorista voi tehdä myös massiivisen sohvapöydän, joka koristaa olohuonetta todellisena helmenä.

Miksi et käyttäisi tummasävyisiä kivimateriaaleja ikkunalautoina, hyllyinä tai porrasaskelmina? Granitop osaa valmistaa marmorista hyvin erilaisia yksityiskohtia ja vain mielikuvituksesi on rajana kiven käytölle kodin sisustuksessa.

Grigio Carnico

Miten marmoria hoidetaan?

Valittaessa musta marmori on muistettava, että vaikka marmori erittäin kestävää ja kuumuutta kestävää, on kyseessä kuitenkin huokoisempi kivi kuin graniitti tai kvartsikivi. On monia ihmisiä, jotka pitävät naarmuista ja tahroista työtasolla eikä voi kiistää, etteikö se lisää jokaisen työtason persoonallisuutta. Mutta jollet ole samaa mieltä, on viisasta pyyhkiä kaikki pinnalle kaatunut ensi tilassa, sillä happamat nesteet voivat jättää marmorin pintaan vaaleita jälkiä, jotka erottuvat paremmin mustasta marmorista. Jos naarmut ja tahrat pelottavat liikaa, suosittelemme hiottua (matta) pintakäsittelyä, joka antaa enemmän anteeksi. Intensiivikäytössä voidaan harkita työtasoa myös vaaleasta marmorista Bianco Carrarasta, graniitista tai kvartsikivestä.

Bianco Carrara C

Jotta marmorin pinta pysyisi kauniina, se on kyllästettävä ajoittain. Tällöin marmorin pinta huolletaan niin, että kiven pintaan muodostuu likaa ja vettä hylkivä kerros. Sen, milloin tarvitaan uutta suojakerrosta, voit helposti selvittää itse. Tiputa työtasolle vettä. Jos vesi jää pisarana kivipinnalle, on pinta hyvin suojattu. Jos vesipisara leviää ja alkaa imeytyä marmorin sisään, on kiven pinta käsiteltävä uudestaan suoja-aineella.

Vaihtoehdot mustalle marmorille

Aina on myös mahdollista valita tyylikkään tumma kvartsikivi. Valikoimistamme löytyy esimerkiksi Brilliant Black ominaisine kirkkaine pisteineen, puolimatta Gobi Black ja marmorikuvioinen Blanco Orion. Tilattavissa on lisäksi useita erilaisia ja kauniita materiaaleja, kuten Eternal Marquina, jossa yhdistyvät luonnollisen Nero Marquinan kauneus ja insinöörilähtöinen käytännöllisyys.

Eternal Marquina
Eternal Marquina

Kvartsikiven etuna marmoriin verrattuna on erityisen hoidon olematon tarve ja suurempi värivalikoima. Kvartsista valmistettu työtaso on erittäin kestävä, ei ime tahroja eikä naarmuunnu helposti. Tämä materiaali sopii erittäin hyvin niille ihmisille, jotka haluavat saada mahdollisimman helppohoitoisen kivitason eivätkä välitä niin paljon luonnonkiven ainutlaatuisesta ulkonäöstä.

Tutustu kvartsikivivalikoimiimme täällä.

Tutustu materiaalivalikkoon ja laske haluamasi keittiötason hinta!

Portaat – valinta vuosikymmeniksi

Kaunis marmoritakka on kodin sydän

Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

Sisustussuunnittelijat suosittelevat

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?