Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

Monille marmori materiaalina kuuluu historiallisiin palatseihin, huviloihin ja ylellisiin viiden tähden hotelleihin. Niissä marmoria ovat lattiat, leveät portaat ja massiiviset ikkunalaudat. Kotioloissa näemme ikkunalautojen materiaalina lähinnä tavallista laminaattia tai puuta, joka ajaa asiansa, mutta ei varmasti kiinnitä huomiota. Mutta miksi et toisi tätä upeaa ja kaunista materiaalia, marmoria, myös kotiisi?

Yksityiskohdilla on merkitystä

Erityisesti kevään ensimmäisten auringonsäteiden kurkistaessa ikkunasta, katse kääntyy yhä useammin ikkunan suuntaan. Paras näkymä ikkunan takana on varmasti kaunis ja hoidettu piha ja hitaasti talviunestaan heräävä luonto. Ei kuitenkaan pidä myöskään unohtaa puhtaana kimaltavia ikkunoita ja ikkunalautoja, jotka ovat luonnollinen osa kotia, mutta usein unohduksiin jäänyt sisustuselementti.

Ikkunalaudalle voi laittaa koristeeksi kevätkukkia tai pajunkissoja täynnä olevan maljakon, mutta ei pidä unohtaa myöskään itse ikkunalautaa, joka voisi tavallisen valkoisen levyn sijasta olla mielenkiintoinen sisustuselementti.

Marmoriset ikkunalaudat – käytännöllinen ja ylellinen valinta

Marmoriset ikkunalaudat näyttävät ylelliseltä ja tarjoavat iloa silmälle, mutta on myös käytännöllisempiä syitä, miksi kannattaa suosia ikkunalautojen materiaalina marmoria. Sekä puisten että laminaatti-ikkunalautojen omistajat tietävät, että ikkunalaudat kuluvat ja vaativat vuosien kuluessa vaihtamista säilyttääkseen raikkaan ilmeensä. Laminaatti turpoaa saadessaan kosteutta ja päällimmäinen kerros irtoaa päistä… Puu, vaikka se olisi kyllästetty tai lakattu oikein, on silti kiveä heikompi ja muuttuu ja hajoaa ajan kuluessa. Kivi, mukaan luettuna kiillotettu marmori, vaikkakin on myös orgaaninen materiaali, on tunnettu kestävyydestään – kukkaruukun alta valuva kasteluvesi ei ole sille liikaa eikä auringonvalo aiheuta värimuutoksia. Eikä ole mitään kauniimpaa kuin kirkkaan kevätauringon säteissä kimalteleva marmori, jonka kuvioita voi jäädä ihailemaan.

Tuo väriä elämääsi!

Vielä yksi syy, miksi marmori sopii erinomaisesti ikkunalautojen valmistukseen, on marmorin kiehtova värivalikoima. Puhtaanvalkoisesta Bianco Carraran marmorista valmistettu ikkunalauta voi olla katseenvangitsija ja muuttaa huoneen yleväksi. Vaalean sävyjen ystävän kannattaa tutustua myös vauhdikkaan aaltokuvion Antartideen ja kellertävään Breccia Sardaan (Scorpion), jonka kauneutta olisi sääli peittää verhoilla.
Musta marmori Nero Marquina ja tummanharmaa Grigio Carnico näyttävät ikkunalautoina rohkean moderneilta ja lopputulos voi olla erittäin elegantti. Myöskään esimerkiksi tummanvihreä marmori Verde Guatemala ei jää keneltäkään huomaamatta – sen rohkea syvänvihreä sävy vaikuttaa elävästi ja piristävästi muistuttaen kesäisen rehevää vihreää kasvillisuutta.

Marmori on kiitollinen materiaali, joka on sekä käytännöllinen että kaunis ja tuo ainutlaatuisilla kuvioillaan kotiisi persoonallisuutta.

Tutustu materiaaleihin!

Marmorityötasojen valinnassa vaihtoehtoja rajoittaa joissain määrin sen käyttötarkoitus. Päivittäistä ruoanlaittoa kestävien materiaalien osalta on tärkeää, että taso ei naarmuunnu eikä kerää tahroja. Marmorista ikkunalautaa valittaessa ei kodin sisustajan sen sijaan tarvitse asettaa rajoja mielikuvitukselleen. Ikkunalaudat eivät yleensä saa kolhuja ja siihen sopivat myös marmori- ja kalkkikivilaatat, jotka työtasona vaativat hellävaraisempaa kohtelua, mutta ikkunan alla voivat tarjota asukkaille iloa ja kauneutta.

Lompakkoystävällinen tapa tuoda kotiin arkipäivän ylellisyyttä

Marmori on kautta historian ollut ylellisyyden ja vaurauden symboli, ja sitä on käytetty rakennusmateriaalina sekä linnoissa että temppeleissä. Jos kaikkien lattioiden ja seinien peittäminen tällä materiaalilla ei ole mahdollista, niin miksi et toisi sitä kotiisi pienempinä yksityiskohtina? Marmoriset ikkunalaudat, marmoripöydät tai esimerkiksi tarjottimet ja juustoastiat tuovat myös tavallisten ihmisten koteihin osan tästä palatsien loistosta ja ylellisestä miljööstä – eleganssia kohtuulliseen hintaan!

Jos suunnittelet kotiisi marmorista ikkunalautaa, kukkahyllyä tai pienempiä kivisiä yksityiskohtia, käytä hintalaskuria, joka auttaa valitsemaan materiaalin, sen sävyn ja paksuuden ja näyttää, kuinka paljon haluamasi tilaus maksaa.

Keittiötasot Carrara-marmorista

Marmori – kuninkaallinen materiaali

Marmorityötasot ovat yhä muodissa!

Marmoriset työtasot – ajatonta eleganssia