Caesarstone -20%
Lue lisää
Marmorityötasot ovat yhä muodissa!

Marmorityötasot ovat yhä muodissa!

Kaikista työtasojen materiaaleista marmori on monien mielestä arvovaltaisin ja kaunein materiaali. Valitettavasti marmorin kauneutta varjostaa sen vaurioitumisherkkyys. Korostamme aina valikoimaa esitellessämme myös suunnittelun käytännöllistä puolta ja sitä, että voimme tarjota keittiöön myös marmoria parempia ja kestävämpiä materiaaleja.

Yleensä käyttömukavuus on materiaalin ulkonäön ja hinnan lisäksi yksi tärkeimpiä vaatimuksia ja enemmän käytettäviin keittiöihin valitaan työtasoksi kestävämpi kvartsikivi tai graniitti.

Samalla ei saa unohtaa, että Suomessa graniittia, marmoria ja muita luonnonkiviä on käsitelty ja käytetty rakennuksissa jo vuosisatojen ajan. Siispä voidaan sanoa, että taito pitää jopa vaativa marmori puhtaana ja kauniina on suomalaisilla veressä.

Jos on riittävän huolellinen ja pyyhkii tasolle joutuneen nesteen heti pois, voi marmori olla jokaisen sisustuksen jalokivi ja sopia jopa ammattilaiskeittiöön tai ravintolaan.

Hintalaskuri
Nero Marquina marmori

Nesteiden imeytyvyyskerroin on marmorilla kymmenkertainen verrattuna vähemmän huokoiseen graniittiin, mutta hiotulta pinnalta eivät roiskeet ja tahrat näy niin hyvin. Lisäksi, kuten sanottu, kuka jättäisi sitruunamehutahran työtasolle useaksi tunniksi tai päiväksi? Jos työtaso puhdistetaan heti ruoan valmistuksen jälkeen, voi myös marmori pysyä hyvänä pitkään.

Bianco Carrara C

Marmori on tuhansien vuosien ajan ollut keisarien ja kuninkaiden arvomateriaali, jonka malleista huokuu arvokkuus ja eleganssi. Siinä missä graniitti on säänkestävä ja viisas valinta ulkokeittiöihin, on marmorin paikka palatseissa ja vanhankaupungin ravintoloissa. Se, tarjotaanko marmoripöydältä mereneläviä, herkkujuustoja tai naposteltavia, tuoreita leivonnaisia ja vastajauhetuista pavuista valmistettua kahvia vai jotain muuta herkullista, ei ehkä ole kaikkein tärkeintä. Sillä toisinaan tärkeämpää on seura, hyvä maku, ympäristön tarjoama elämys ja arkipäivän kauneus – kaikki se, mitä marmori niin hyvin symboloi.

Tutustu materiaaleihin!

Lue täältä marmoritason huoltamisesta!

Kaunis marmoritakka on kodin sydän

Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Marmori – kuninkaallinen materiaali