Caesarstone -20%
Lue lisää

  Virginia Black – jännittävä kuviollinen graniitti Yhdysvalloista

  Eräänä kauniina aurinkoisena kevätpäivänä keskustelimme Larsin toimistolla kivitasoista ja remontista sekä otimme kuvia eräästä harvinaisemmasta graniitista. Virginia Black – joka tunnetaan myös nimillä Jet Mist ja Virginia Mist – on tummanharmaa, lähes musta graniitti, jossa on vaaleampia läiskiä ja juovia. Aaltoileva, luonnollinen kuvio suorastaan uhkuu graniitin alkukantaista voimaa, ja sitä voikin jäädä ihailemaan loputtomiin. Jostain syystä tämä materiaali ei ole kuitenkaan niin suosittu ja yleinen kuin esimerkiksi Viscount White tai Verde Savana……

  Lue lisää

  Kvartsikivivalikoima täydentyi

  2024.Granitopin kvartsikivivalikoima täydentyi vuoden alussa ja Technistonen, Silestonen, Quartzformsin ym. kvartsitasojen ohella tarjoamme nyt perusvalikoimassa myös Caesarstonen materiaaleja.

  Caesarstonekin käyttää kvartsikivien tuotannossa Silestonen, Technistonen, Quartzformsin ja monien muiden tapaan ns. Bretonin teknologiaa, jonka patentoi 1970-luvulla Marcello Toncelli. Luonnolliset täytemateriaalit (kvartsi/hiekka) sekoitetaan tärypuristustyhjiöteknologialla polymeerimassaan (joka on tavallisesti polyesterihartsia), tyhjiön aiheuttamisella ilma poistetaan, muotoiltua tuotetta tärytetään, puristetaan ja kuumennetaan, kunnes valmistuu tiivis ja ominaisuuksiltaan stabiili, kestävä levy.

  Lue lisää

  Vuoden 2024 trendiennusteet

  Yksi maailman johtavista keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden ammattilaisjärjestöistä, The National Kitchen & Bath Association (NKBA), järjesti vuoden 2024 alussa pyöreän pöydän keskustelun, jossa käsiteltiin alan huippuammattilaisten näkemyksiä tulevasta vuodesta. Yhdistys, jolla on 60-vuotinen historia, on tehnyt perusteellisen tutkimuksen, jossa runsaslukuinen joukko huonekalujen valmistajia, suunnittelijoita ja vähittäismyyjiä totesivat, että on yhä vaikeampaa yleistää tai ennustaa selkeitä muotoilusuuntauksia vuosi toisensa jälkeen. Asuntosuunnittelijoiden tärkein vaatimus on yksilöllinen lähestymistapa – vapaa-ajan tilat, jotka tarjoavat nautinnollisen elämäntyylin mukavuuksia ja elämäniloa. He haluavat yksilöllisiä ratkaisuja – eivät yhden koon massatuotantoa. Tiettyjen tyylien, materiaalien ja värien sijasta vallitsevat maailmankatsomukset ja joskus jopa suoraan vastakkaiset avainsanat. Ainutlaatuisuutta arvostetaan, ja tiloista tulee yhä useammin kodinomistajan kasvot.

  Lue lisää

  Kaikki graniittityötasot nyt -10%

  Granitopin kaikki graniittiset työtasot ovat 10 % alennuksessa 31. maaliskuuta saakka! Koska alennus koskee koko tilausta, saat alennuksen myös kaikista palveluistamme ja lisätuotteista, kuten sekoittimista, lavuaareista ja saippuapumpuista, jotka tilaat Granitopilta uuteen graniittityötasoosi. Tutustu laajaan tuotevalikoimaamme jo tänään ja löydä unelmiesi työtaso!

  Lue lisää

  Diorite Verde – upea smaragdinvihreä graniitti kruunaa Ikean keittiökalusteet

  2024. aloitimme vuoden vierailemalla Lizan ja Liamin luona katsomassa, miten heidän tilava ja moderni U-muotoinen keittiönsä rakennettiin. Nuorten IKEA:sta ostaman ja integroiduilla laitteilla varustetun kaluston työtaso on Diorite Verde, sammaleenvihreä, kullanruskeiden virtaavien juovien koristama graniitti, joka vaihtaa väriä katselukulmasta riippuen. Valossa kiven luonne tulee todella esiin, ja vaaleammat dioriittikiteet ja kvartsiittia muistuttavat vaaleammat laikut erottuvat paremmin tummaa, samettista taustaa vasten….

  Lue lisää

  Jouluajan erikoistarjous: -10 % koko tilauksesta ja ilmainen mittaus!

  Vuoden loppu on upeaa aikaa, jolloin valmistelemme kotimme juhlakuntoon ja valmistaudumme viettämään joulua ja vuodenvaihdetta ystäviemme ja perheemme kanssa. Anna tänä vuonna kodillesi poikkeuksellisen kaunista hohtoa tilaamalla uusi ja kestävä kivinen työtaso Granitopista!

  Lähestyvän vuodenvaihteen juhlistamiseksi meillä on suurenmoinen erikoistarjous, joka koskee Granitopin laajan tuotevalikoiman kaikkia materiaaleja.

  Lue lisää

  Blanco allas-kampanja

  Blanco pesuallas 30 % edullisemmin, kun tilaat meiltä uuden työtason!

  Tilaa Granitopilta vähintään 1500 euron arvoinen työtaso, niin saat laadukkaan Blanco-altaan 30 % edullisemmin. Tarjous on voimassa 1.8.2023 – 30.9.2023. Alennus koskee kaikkia Granitopin perusvalikoiman Blancon keittiöaltaita.

  Lue lisää

  Keraamiset työtasot tarjouksessa

  Juuri nyt on paras hetki keittiön päivittämiseksi, sillä heinäkuun loppuun asti ovat Granitopilla kaikki keraamiset työtasot tarjouksessa -30% hintaan. Tutustu laajaan valikoimaamme ja löydä suosikkisi!

  Lue lisää

  Keramiikka on kaunista, trendikästä ja äärimmäisen kestävää

  Kivi on edelleen syystäkin yksi parhaita esimerkkejä ajattomasta kestävyydestä ja materiaali, johon muiden materiaalien kestävyyttä verrataan. Nykyaikaisen teknologian keinoin tätä kovaa materiaalia voidaan leikata ja työstää monin tavoin, eikä olekaan ihme, että kiveä käytetään yhä enemmän kotien sisustusratkaisujen keskipisteenä ja katseenkääntäjänä.

  Lue lisää

  Keittiötrendit 2023

  Miten valmistuvat kauniit ja laadukkaat keittiöt?

  Selvitimme Granitopin myyntijohtajalta Silver Suurküttiltä mitä vuosi 2023 tuo tullessaan, mikä on muodissa juuri nyt, ja mistä aloittaa, kun edessäsi on tulevan keittiösi tyhjä paikka.

  Lue lisää

  Kultaista kimallusta mustaa taustaa vasten – Galaxy Star graniitti avokeittiössä

  Tällä kertaa päätimme kyläillä Harryn ja Miriamin luona selvittämässä, miten on kestänyt heidän valitsemansa kivitaso – materiaalina graniitti Galaxy Star. Valossa kultaisena kimaltavat pilkut saavat tämän kiillotetun mustan kiven näyttämään tähtitaivaalta. Nuorten keittiössä se loistaa tasoilla ja jättikokoisella keittiösaarekkeella. Yhdessä trendikkäiden tummanharmaiden kalusteiden ja mustien kodinkoneiden kanssa taso luo kauniin ja vahvan kokonaisuuden, mutta miten on käytännöllisyyden laita?

  Lue lisää

  Asuntojen flippaaja on vakuuttunut kivityötason eduista

  Tällä kertaa meillä on vieraana Jenny Nyman (Neliötohtori), joka on tilannut Granitopista jo peräti kuusi kivitasoa. Jenny ja hänen työnsä ovatkin herättäneet ihmisissä mielenkiintoa, eivätkä syyttä. Hän on yrittäjä ja ”asuntojen flippaaja”, jonka innostus omaan työhön näkyy ja kuuluu hänen haastatteluissaan ja työn tuloksena syntyvissä muodonmuutoksissa.

  Lue lisää

  Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

  Tänään vierailemme Linnean luona hänen upeassa kodissaan. Linnea perheineen on asunut modernissa talossa kalliolla kohta puoli vuotta. Kodin sydän on kaunis avokeittiö, jossa trendikkäät harmaat kalusteet, suuri saareke, ripaus lämmintä puuta, klassiset design-valaisimet ja upea Bianco Sardo graniitti yhdistyvät virtaviivaiseksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi.

  Lue lisää

  Kevätkampanja!

  Aurinko paistaa jo korkealla taivaalla ja kesä lähestyy vauhdilla! Lämpenevät kelit houkuttelevat pihalle, puutarhaan ja terassille ja inspiroivat suunnittelemaan kesäkeittiön tai kesämajan grillinurkan kasvojenkohotusta.
  Siinä missä kivitasojen viimeistely on yleisimmin aina joko kiillotettu (P – Polished) tai hiottu (H – Honed), tulevat muut viimeistelymahdollisuudet ajankohtaisiksi juuri keväällä ja kesällä. Kun kiinnostus kesäkeittiöihin kasvaa, kasvaa myös kiinnostus graniittiin, sekä erilaisiin viimeistelyihin, kuten poltettuun tai harjattuun (nahkeaan) pintaan.

  Lue lisää

  Keittiötrendit vuodelle 2022

  Kuten kahtena edellisenäkin vuonna, olemme jälleen kyselleet arkkitehdeilta ja sisustussuunnitelijoilta ennustuksia siitä, millaisia sisustustrendejä vuosi 2022 on tuomassa tullessaan.

  Koronapandemia on muuttanut maailmaa, ja edellisten vuosien tapaan sisustukseen vaikuttaa suurten messujen sijaan enemmän ystävien suositukset, käytännölliset ratkaisut ja sosiaalisesta mediasta löydetty inspiraatio. Esimerkiksi Instagramin ja Pinterestin voiman olemme nähneet myös Granitopin vuosistatistiikkaa tarkastellessamme. Saimmekin todeta, että tyytyväisten asiakkaiden monta kertaa viikossa jakamat kuvat muodostuivat parhaaksi mainokseksi ja nostivat kauniskuvioisen kalkkikiven Jura Grey’n vuoden kaikista suosituimmaksi materiaaliksi.

  Lue lisää

  Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

  Kävimme kylässä 23-vuotiaan Erican luona. Hän on vastikään ostanut ensimmäisen oman asuntonsa yhdessä poikaystävä Svenin kanssa. Nuorenparin keittiössä vaaleat seinät korostavat herkkää valkoista marmoria imitoivan kvartsikomposiittisen tekokiven raikasta kauneutta. Noble Carrara kvartsikiven heleydelle kontrastia tuovat luonnollinen puupinta ja ryhdikkään mustat kodinkoneet.

  Lue lisää

  Marmori – kuninkaallinen materiaali

  Kaunis marmori on ajaton ja monikäyttöinen materiaali. Marmorista on kautta aikojen luotu monenlaisia asioita – kuvankauniista marmorisuihkulähteistä, -veistoksista ja ornamenteista kuisteilla puistonpenkkeihin, portaisiin, tiekiveyksiin ja muistomerkkeihin. Eikä sovi myöskään unohtaa marmorin käyttömahdollisuuksia sisustuselementtinä, kuten ikkunalautoina, takan verhoiluna tai osana ylellistä kylpyhuonetta.

  Lue lisää

  Ylellistä uusiokäyttöä

  Nykyään huonekaluliikkeet pullistevat esineitä, mutta yleinen vaikutelma tuntuu olevan varsin yksipuolinen ja persoonaton. Lisäksi tämän hetken tärkeimpiä teemoja kodinsisustuksessa ovat ekologinen kestävyys ja kierrätys. Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kompromisseja laadun ja luksuksen suhteen. Ainutlaatuisia ja vaikuttavia huonekaluja voi suunnitella itse, jolloin kalusteeseen jäävät myös suunnitelijan henki ja muistot, joita ei massatuoteituista esineistä löydä.

  Lue lisää

  Blue Pearl, Emerald Pearl ja Labrador Antique – Norjan kolme kuuluisaa graniittia

  Siinä missä Etelä-Euroopan maat kuten Italia, Kreikka ja Turkki ovat kuuluisia marmorista, graniitista puhuttaessa tulee muistaa Pohjoismaat, ja erityisesti Norja.

  Vuonna 2015 Norja oli kolmanneksi suurin graniitin, basaltin ja hiekkakiven viejä maailmassa, ohittaen mm. Kiinan ja Etelä-Afrikan. Vuonna 2019 Norja nousi graniitin viennissä toiselle sijalle kymmenen prosentin markkinaosuudellaan (Intian osuus oli 44%).

  Lue lisää

  Koti kaukana kotoa

  Pitkän koronatalven aikana totuimme viettämään aikaa sisätiloissa ja monet meistä ovat käyttäneet hyväksi mahdollisuuden remontoida kodeista viihtyisämpiä ja persoonallisempia tehdäkseen arjesta entistäkin parempaa. Myöskään nyt, kun rentoudumme maaseudulla, kesämökeilllä tai veneillessä, ei ole tarvetta jättää kodin mukavuuksia vain kotiin. Miksei sen sijaan luoda kesäpaikasta kodin veroista!…

  Lue lisää

  Sisustussuunnittelijat suosittelevat: 6 älykästä tapaa käyttää kiveä kodin sisustuksessa

  Sisustussuunnittelijoiden puoleen käännytään toiveena käyttää kivitasoa pääasiassa keittiössä. On kuitenkin myös monia älykkäitä tapoja, joita kodin omistaja ei välttämättä keksi. Silloin suunnittelija voi ehdottaa, miten luoda ajaton sisustus kiven avulla.
  Kiven käyttö kietoo kodin teeman yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja laadukas materiaali muuttaa yleisvaikutelman ylelliseksi. …

  Lue lisää

  Vuosikymmeniä kestävä kivitaso

  Kivi on yksi vanhimmista ihmisen käyttämistä materiaaleista. Ensimmäiset teroitetut kiviset työkalut ja kiven käyttäminen rakentamisen perusmateriaalina ovat juurruttaneet tämän materiaalin tietoisuuteemme vahvana ja kestävänä.

  Kivitasojen toimittaja Granitopin myyntipäällikkö Silver Suurkütt selittää, miksi kannattaa valita keittiöön tai kylpyhuoneeseen kestävä ja ajaton kivitaso.

  Lue lisää

  Puhdas koti vähällä vaivalla!

  Hygienia ja puhtaus ovat tärkeä teema joka kodissa. Me kaikki toivomme, että jos yllätysvieraita tulee kahville, olisi keittiö tip-top-kunnossa eikä tarvitsisi murehtia eikä hävetä. Samalla jokainen emäntä ja isäntä haluaisi, että siivoaminen veisi mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa….

  Lue lisää

  Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

  Kun joulukinkku on syöty, mieleen alkaa nousta kevät ja grillauskauden alkaminen. Olohuone on vuosien varrella levittäytynyt terassille ja pihalle, ja ulkona vietetään yhä enemmän aikaa, joten myös ulkokeittiöiden suosio kasvaa. Ulkokeittiö tai grillinurkkaus on kiva paikka nauttia kesästä ilman, että täytyy koko ajan juosta keittiön ja grillin väliä, sillä kaikki ruoanlaittoon tarvittava on valmiina ulkokeittiössä.

  Lue lisää

  Portaat – valinta vuosikymmeniksi

  Kotia remontoitaessa senhetkisillä trendeillä on usein paljon painoarvoa, ja ne näkyvät keittiössä vuosikausia. Portaat ovat kuitenkin eräs sellainen kodin kaluste, jota ei juuri muuteta.

  Lue lisää

  Granitopin keittiötasot – 10 vuotta!

  Granitop täyttää 10 vuotta 2021. Olemme olleet mukana mielenkiintoisissa projekteissa ja toimittaneet kivitasoja ja kivisiä ikkunalautoja, sohvapöytiä, hyllyjä, portaita, takkoja jne, yhteensä tuhansiin koteihin sekä liiketiloihin….

  Lue lisää

  Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

  Ennen keittiö oli kodin sydän, jossa tehtiin yhdessä ruokaa ja syötiin ison pöydän ääressä. Nopearytmisen arjen vuoksi keittiöistä on kuitenkin tullut tiloja, joissa lähinnä haukataan jotain nopeasti suurimpaan nälkään töistä kotiin tultaessa.
  2020 oli todellinen muutosten vuosi. Koronan pakotti meidät kaikki viettämään enemmän aikaa kotona, ja pakotti ajattelemaan myös keittiön toimivuutta. Tutun arjen mullistuminen vei tavallaan takaisin juurille, ja keittiöstä tuli jälleen koko kodinsydän. Tämä näkyy myös alkavan vuoden keittiötrendeissä.

  Lue lisää

  Maailman luomisen jäljet keittiösi työtasolla

  Alussa oli suuri tyhjyys. Sen toisessa päässä oli Kylmä ja toisessa Kuuma. Niiden välissä oli ikuinen tyhjyys nimeltä Ginnungagap. Avaruus. Määrittelemätön ja ääretön tyhjä tila.

  Tällä jopa nykyaikaisen tieteen hyväksymällä tavalla kuvattiin maailman syntyä tuhat vuotta sitten viikinkien kirjassa “Nuorempi Edda“. Tuli ja Jää kohtasivat ja tästä törmäyksestä syntyi maailma. Kaksi vastakohtaa tapasivat, ja tämä olikin se Alkuräjähdys, josta koulussa opetetaan.

  Lue lisää

  Kodinhoitohuoneen suunnittelu

  Kodinhoitohuone on keittiön ja kylpyhuoneen ohella kodin tärkeimpiä tiloja, joille on ominaista avaruus, käyttömukavuus, käytännöllisyys ja puhtaus. Kodinhoitohuone ei ole kodin näkyvimpiä tiloja, mutta se voi siltikin olla kaunis tila, jossa on mukava hoidella arkisia askareita.

  Lue lisää

  Näin valitset sopivat värit keittiöön

  Kotia sisustettaessa lähtökohtana ovat siellä asuvien esteettiset mieltymykset ja lempivärit. Keittiöremonttia tehtäessä kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös yleiset värien valintaa koskevat periaatteet ja säännöt. Jos esimerkiksi keittiökoneet ovat kiiltävän mustia tai teräksenharmaita, niiden pariksi sopivat sellaiset perinteiset värisävyt kuin valkoinen, musta ja harmaa.

  Vaaleat pinnat antavat tilantuntua, mutta hohtavan valkoinen keittiö edellyttää myös perusteellisempaa siivoamista. Riippumatta siitä, onko kalusteiden ja tasojen pinta matta vai kiiltävä, tyyliltään minimalistinen vai romanttinen, kaikki käytön jäljet näkyvät valkoisessa pinnassa selvästi, joten tällainen keittiö ei ole kovin käytännöllinen.

  Lue lisää

  Vinkkejä keittiötason valintaan

  Mikä on sopiva materiaali?

  Keittiötasojen valikoima on uskomattoman laaja. Yleisimmät materiaalit ovat luonnollinen kokopuu, edullinen laminaatti ja kestävät keinokivimateriaalit (kvartsikivi ja terrazzo) sekä luonnonkivimateriaalit marmori, graniitti ja liuskekivi. Mutta mikä on oikea valinta omaan keittiöön? Ennen kaikkea kannattaa miettiä, millainen ruoanlaittaja olet ja kuinka kestävät keittiötasot tarvitaan….

  Lue lisää

  Näin säästät keittiöremontissa

  Keittiöremontti on eittämättä kodin kalleimpia hankintoja, ja uudet keittiöt kalusteineen ja koneineen voivat maksaa kymmeniä tuhansia. Tästä huolimatta keittiön voi remontoida myös pienellä budjetilla pitämällä muutamat perusasiat mielessä….

  Lue lisää

  Tekokivi kivitasojen materiaalina

  Kivi tunnetaan ja arvostetaan työtasojen materiaalina. Vuosisatojen ajan käytetyllä graniitilla ja marmorilla on kuitenkin tiettyjä ominaisuuksia, jonka takia tällaiset kivet eivät sovi kaikkeen. Siksi omistajien, arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden tarpeet ovat johtaneet erilaisiin menetelmiin keinotekoisten kivien valmistamiseksi. Luonnonkivien muodostumisprosessi on monimutkainen ja hallitsematon, materiaali ei ole aina virheetöntä ja voi sisältää mikrohalkeamia, irtonaisia sedimenttejä tai ilmakuplia. Ihmisen keinotekoisesti luoman kiven tavoitteena on pitää tuotanto mahdollisimman yhtenäisenä, ja siksi kvartsikivi ja terrazzokivi (tunnetaan myös komposiittikivenä, keinotekoisena marmorina, sementtimarmorina ja terrazzo-marmorina) ovat tasalaatuisempia….

  Lue lisää

  Lapsiystävällisen keittiön suunnittelu

  Pitkän päivän jälkeen on juuri keittiö se paikka kodissa, johon perhe kokoontuu uudelleen. Keittiö tilana on aina ollut merkittävä paikka, ja jo muinaisina aikoina ihmiset kokoontuivat takan ympärille valmistamaan ruokaa, nauttimaan toistensa seurasta ja kertomaan tarinoita. Siksi keittiötä kunnostettaessa ja suunniteltaessa on tärkeää varmistaa, että kodin tärkein tila täyttäisi kaikkien asukkaiden, myös lasten, tarpeet….

  Lue lisää

  Keittiösaareke – nykyaikaisen keittiön keskus

  Aikoinaan keittiötä pidettiin lähinnä aputilana. Se oli pieni kaappi, jossa kalusteiden väliin mahtui vain yksi henkilö, pääasiassa palkattu keittiöapulainen tai emäntä. Oikeastaan keittiössä ei ollut tilaa edes hänelle, puhumattakaan ruokapöydästä, jonka ympärille mahtuisi kerralla syömään koko perhe. Tällaisia pieniä tiloja löytyy usein sata vuotta sitten tai kauemmin rakennetuista taloista, pääasiassa keskustasta ja vanhastakaupungista….

  Lue lisää

  Kaikkein hygieenisin taso on kvartsikiveä

  Yleensä altaat kuhisevat bakteereita ja tutkimukset ovat osoittaneet, että lavuaari on yksi keittiön likaisimpia paikkoja. Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa – altaassa valmistelemme ruokaa, pesemme ja puhdistamme sekä lihaa, kalaa että vihanneksia. Näin lika pääsee kertymään viemäriaukon ympärille ja viemäriputkeen.
  Virusepidemia on saanut monet ihmiset ajattelemaan enemmän hygieniaa ja kotona puhtauden tavoittelu kannattaa ehdottomasti aloittaa etenkin keittiöstä, jossa valmistetaan ruokaa, jota syömme. Siksi on järkevää tehdä hygieenisempiä valintoja ja valita omaan keittiöön taso ja allas, jotka on helppo puhdistaa….

  Lue lisää

  Blanco Silgranit-altaan ja keittiötason harmonia

  Keittiön suunnittelussa ei pitäisi unohtaa pesuallasta. Millainen olisi hyvä pesuallas? Sen tulisi olla ilo silmälle, helppohoitoinen, helposti puhdistettava ja sen pitäisi säilyttää uudenveroinen ulkonäkönsä monien vuosien ajan. Kaikkiin näihin vaatimuksiin vastaavat graniitista tehdyt Silgranit-altaat.

  Lue lisää

  Black Galaxy Star, Star Gate ja Nero Assoluto

  Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

  Tummia, mustia, mustanruskeita ja -harmaita graniittilajeja on monta, tunnetuimpia ja suosituimpia näistä ovat kuitenkin Black Galaxy Star, Star Gate ja Nero Assoluto. Ehkä niitä ei pitäisi verrata ja tietenkin jokainen mielipide ja vertailu on hyvin subjektiivista, mutta katsotaanpa mitä on samanlaista ja erilaista näissä kiveissä….

  Lue lisää

  Laadukas kylpyhuone moniksi vuosiksi

  Vaikka asuintiloissa rakastetaan vaihtelua ja usein vaihdetaan seinien väriä, tapetteja ja muita sisustuselementtejä ja huonekaluja, niin kylpyhuone on tila, jonka remonttia kukaan ei odota innolla. Syy on yksinkertainen – kylpyhuoneremontti on yleensä kallis, hankala ja erittäin pölyinen työ, joka häiritsee asukkaiden elämää. Siksi on tärkeää tehdä kylpyhuoneen remontti laadukkailla materiaaleilla, joita ei tarvitse vaihtaa kovin nopeasti. Myöskään nopeasti vaihtuvien trendien seuraaminen ei ole hyvä kylpyhuoneen kohdalla – kannattaa sen sijaan valita ajaton klassikko, jonka arvo pysy ja johon ei kyllästy….

  Lue lisää

  Kaunis marmoritakka on kodin sydän

  Usein sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Ne, joilla on kotona takka, uskaltavat väittää vastaan – kodin sydän on takka. Ei ole mitään parempaa kuin kylmänä talvena tai jopa hämäränä kesäiltana kokoontua perheen kanssa takan ympärille nauttimaan sen lämmöstä ja tulen rätinästä. Tuli on aikojen alusta lähtien ollut juuri se paikka, jonka ympärille on iltaisin kokoonnuttu läheisten kanssa lämmittelemään ja kertomaan tarinoita….

  Lue lisää

  Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

  Monille marmori materiaalina kuuluu historiallisiin palatseihin, huviloihin ja ylellisiin viiden tähden hotelleihin. Niissä marmoria ovat lattiat, leveät portaat ja massiiviset ikkunalaudat. Kotioloissa näemme ikkunalautojen materiaalina lähinnä tavallista laminaattia tai puuta, joka ajaa asiansa, mutta ei varmasti kiinnitä huomiota. Mutta miksi et toisi tätä upeaa ja kaunista materiaalia, marmoria, myös kotiisi?…

  Lue lisää

  Erikoistarjous!

  Ale!

  Hiottu kalkkikivi Azul Bateige (20/30 mm) ja kiillotettu kvartsikivi Harmonia Dolomites (30 mm) puoleen hintaan!…

  Lue lisää

  Uudet tuotteet!

  Keittiöstäsi tai olohuoneestasi on jo kauan puuttunut tärkeä ja värikäs sisustuselementti! Granitop otti askeleen eteenpäin ja tuotevalikoimaan lisättiin työtasojen lisäksi myös leikkuulautoja kahdessa eri koossa, tarjoilualustoja, välipalapöytiä ja tee- ja kahvikuppien alusia….

  Lue lisää

  Granitopilta tilaaminen – nopeaa ja mukavaa!

  Yksi työtasojen Granitopilta tilaamisen eduista on mahdollisuus laskea kotisivullamme materiaalin ja asennuksen kustannukset. Keittiöremontin suunnitteluvaiheessa apuna on hintalaskuri, jonka avulla voit valita haluamasi tasomateriaalin, sen värin ja paksuuden, syöttää mitat ja arvioida kuinka paljon työtason hinnaksi tulisi.

  Lue lisää

  Keittiötasot Carrara-marmorista

  Luultavasti mikään muu kivi ei ole yhtä kuuluisa ja rakastettu kuin valkoinen Carrara-marmori. Vuosituhansien ajan Bianco Carrara on ollut ajaton ja ainutlaatuinen ylellisyyden symboli (marmaros – hohtava kivi). Erityistä ei ole ainoastaan tämän tyylikkään kiven arvokas menneisyys, vaan myös muoti-ihanteiden voittaminen – Bianco Carraran kestävyys, läpikuultava pinta ja valossa helmeilevä kauneus ovat ikuisia….

  Lue lisää

  Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

  Helpoin tapa viihtyisän ja tyylikkään kodin luomiseen on käyttää sisustukseen luonnollisia materiaaleja. Marmori on metamorfinen kivilaji, joka on kestävä ja antaa elämälle yksilöllistä ja käytännöllistä lisäarvoa. Siitä voidaan valmistaa sekä keittiötasoja että myös esimerkiksi kirjahyllyjä, ikkunalautoja, laattoja takan tai hellan eteen.

  Lue lisää

  Työtason huolto ja puhdistus

  Kiviset työtasot ovat sekä kauniita että kestäviä eivätkä vaadi erityisen paljon hoitoa. Jos haluat olla varma, että silkkisen matta tai peilikirkkaaksi kiillotettu pinta säilyy uudenveroisena vuosikausia, on kuitenkin muistettava joitain sääntöjä.

  Lue lisää

  Crystal Calacatta kvartsi

  Aivan äskettäin, kevätkesällä 2018 markkinoille tulleet uudet materiaalit saivat hyvän vastaanoton sekä asiakkaiden että sisustussuunnittelijoiden tahoilta. Nyt kasvaneiden materiaalivalikoimien ilo on ehtinyt monien asiakkaiden keittiöihin ja kylpyhuoneisiin!…

  Lue lisää

  Miten keittiön pesuallas valitaan?

  Kivistä työtasoa valitessasi, kiinnitä huomiota myös pesualtaaseen!

  Luonnonkivinen (marmori, graniitti) tai tekokivinen työtaso on investointi, jolla saat kauniin keittiön vuosikymmeniksi. Tietenkin tämä on päätös, jota ei voi tehdä kiireellä, sillä kausittaisten trendien seuraamisesta tulisi kallis sisustusharrastus. Vielä varmempaa on se, että oli design-keittiö kuinka kaunis tahansa, sitä on silti huollettava ja siivottava ja siksi on tärkeää valita omiin tottumuksiin sopiva työtaso.

  Lue lisää

  Mukava ja trendikäs kylpyhuone

  Kylpyhuoneen remontti on suuri haaste jokaiselle kodin omistajalle. Samalla voi ilman erityistietoja saavuttaa erinomaisen tuloksen, kun suunnittelee kaikki huolellisesti ja laatii konkreettisen tehtävälistan, budjetin ja suunnitelman. Tietysti kylpyhuoneremonttia koskevat muutamat yleiset säännöt – on käytettävä oikeita materiaaleja ja valittava luotettavat yhteistyökumppanit….

  Lue lisää

  Ideoita pienempään keittiöön

  Jokaisessa kodissa ei ole suurta keittiötä, joka liittyy olohuoneeseen tai ruokailutilaan. Monissa asunnoissa, etenkin kaupungin keskustan vanhemmissa taloissa, ruoanvalmistustila on usein todella pieni.

  Modernia keittiötä varten on kehitetty ratkaisuja, joista esivanhempamme eivät osanneet uneksiakaan ja sen ansiosta valikoima on paljon suurempi kuin ensi silmäyksellä vaikuttaa! Jotta keittiö olisi koostaan riippumatta mukava ja käyttäjäystävällinen, on muistettava muutamia kultaisia sääntöjä.

  Lue lisää

  Avuksi keittiösaarekkeen suunnitteluun – jopa kaksi kertaa suurempi työtaso!

  Älä unohda keittiösaareketta remontin aikana!

  Jokainen ruoanlaittoa rakastava ihminen tietää, kuinka tärkeä on hyvin suunniteltu keittiö ja kuinka helppoa ja nautinnollista voi gourmet-illallisen tekeminen olla, kun kokkaamiseen käytetään oikeita välineitä. Korkealaatuiset raaka-aineet ovat luonnollisesti tärkeitä hyvän maun kannalta, mutta yhtä tärkeää on myös valmistustapa ja käytettävät välineet. Samalla kaikki välineet ja laitteet on kuitenkin saatava mahtumaan johonkin. Hyvä mahdollisuus saada lisää kaappi- ja laatikkotilaa ja suurempi työtaso, on huolellisesti suunniteltu keittiösaareke.

  Lue lisää

  Jura Grey kalkkikivi on edelleen suosittu!

  Aivan kuten graniitti, marmori ja muut luonnonkivet, myös kalkkikivi on muodostunut miljoonia vuosia sitten geologisten, biokemiallisten yms. prosessien aikana. Luontoäiti on muotoillut kalkkikiven mallia todella kauan ja joissain kivissä on yhä edelleen selvästi nähtävissä jurakauden elämän jäljkiä ja merellisiä lietteitä.

  Lue lisää

  Keittiön uudistaminen on investointi omaan onnellisuuteen!

  Nykyään design-keittiökaapit valmistetaan laadukkaista materiaaleista, on luotu konkreettista tilaa varten ja perheen tarpeet huomioiden. Kaikkien erilaisten kahvojen, kiskojen, stopperien, koristepaneelien yms. joukosta valitsemiseen, oikean tekniikan löytämiseen ja toimivan keittiön suunnitteluun saattoi kulua tunteja ja tunteja sekä tuhansia euroja/kruunuja. Parin kolmen vuoden kuluttua voi alkaa tuntua siltä, että keittiö ei sittenkään ole aivan ihanteellinen tai olisi aika tehdä pieniä uudistuksia. Sitä varten ei tarvitse tehdä perusteellista remonttia tai ostaa uusia keittiökalusteita – usein uuden ja ainutlaatuisen tunteen saa myös työtason vaihtamalla!

  Lue lisää

  Kaunis koti on ilo silmälle!

  Kodin remontointi on aikaa vievää, ja keittiön kivitasot ovat vuorossa yleensä vasta viimeisessä vaiheessa. Me emme välttämättä edes näe valmista lopputulosta, jonka eteen olemme ponnistelleet yhdessä asiakkaan kanssa vaan jotain maalattavaa, laatoitettavaa tai tiivistettävää on melkein aina jäljellä. Kaikki ei ole valmista vielä silloinkaan, kun tasot, taustalevyt, allas ja hana on asennettu.

  Lue lisää

  Miten keittiötason hinta määräytyy?

  Keittiötason hinnan voi laskea muutamassa minuutissa!

  Kivitasot valmistetaan aina räätälintyönä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Sopivaa tasoa valittaessa on huomioitava keittiön sisustus, oma elämäntyyli ja arki sekä muut perheenjäsenet (erityisesti pienemmät), keittiön koko jne.
  Kaikki nämä asiat vaikuttavat tason hintaan – pienimmälläkin yksityiskohdalla on merkitystä, joten suunnitteluun kannattaa paneutua huolellisesti.

  Lue lisää

  Marmorityötasot ovat yhä muodissa!

  Kaikista työtasojen materiaaleista marmori on monien mielestä arvovaltaisin ja kaunein materiaali. Valitettavasti marmorin kauneutta varjostaa sen vaurioitumisherkkyys. Korostamme aina valikoimaa esitellessämme myös suunnittelun käytännöllistä puolta ja sitä, että voimme tarjota keittiöön myös marmoria parempia ja kestävämpiä materiaaleja.

  Lue lisää

  Keittiöhanat ja saippuapumput

  Keittiöhanat

  Meillä on laaja valikoima laadukkaita Blancon hanoja jokaiseen makuun. Saatavilla on kaikenlaisia hanoja perinteisistä keittiöhanoista ja käsienpesualtaiden hanoista katseen vangitseviin design-hanoihin. Enemmistö Blancon hanoista on suunniteltu nimenomaan jollekin tietylle Blancon allasmallistolle, joten ne sopivat yhteen erittäin hyvin.

  Lue lisää

  Keittiöaltaat

  Granitopilla on laaja valikoima laadukkaita Blancon keittiöaltaita

  Valikoimastamme löytyy varmasti sopiva päältä ja alta kiinnitettävä allas. Edullisten hintojen lisäksi myös tilaaminen onnistuu mutkattomasti – saat kaiken samasta paikasta!

  Lue lisää

  Kivitason hoito

  Miten säilytetään graniitti- tai kvartsitason kauneus

  Ulkonäön ja käyttömukavuuden kannalta graniitti- tai kvartsitaso on paras valinta, mutta pystyäksesi käyttämään sitä päivittäin huoletta ja säilyttämään sen kauniin yleisilmeen Sinun on tiedettävä muutamia seikkoja materiaalien ominaisuuksista ja hoitopinnoista. Työtason moitteettoman kunnon hoitamiseksi tarvitset enintään 30 minuuttia vuodessa.

  Lue lisää

  Kvartsitasot

  Kvartsikivi (kvartsi) eli puristegraniitti on – kuten nimikin sanoo – keinotekoinen materiaali. Sen etuina ovat muuttumaton ja tasainen värisävy sekä mainiot tekniset ominaisuudet: kvartsikivi on kova ja kestävä sekä sietää hyvin erilaisia aineita täysin sileän pintansa ansiosta. Siksi kvartsikivi on myös hyvin hygieeninen.

  Lue lisää

  Graniitti

  Graniitti

  Graniitti on miljoonia vuosia sitten muodostunut luonnollinen kivi, joka erottuu muista ennen kaikkea kauneutensa mutta myös lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Graniittitasot kestävät kulumista sekä korkeampiakin lämpötiloja. Jokainen graniittityötaso on uniikki, koska toista kuvioltaan täysin samanlaista tasoa on mahdotonta valmistaa. Kuviot voivat kivilajista riippuen olla melko samankaltaisia tai todella vaihtelevia. Valitse graniittitaso, jos arvostat yksilöllisyyttä ja kestävää kauneutta!

  Lue lisää

  Marmori

  Maailmankuulut Carraran marmoritasot ovat viime vuosien suosituin keittiön työtasojen materiaali.

  Klassisen valkoisen Bianco Carraran lisäksi valikoimassamme on musta espanjalainen ”Nero Marquina”, ja kaunis vihreä eteläamerikkalainen ”Verde Guatemala“. Nero Marquina on musta marmori, jossa on valkeita juovia, ja joka sopii pikemminkin kylpyhuoneeseen tai ikkunalaudaksi kuin keittiöön, sillä se vaatii hiukan enemmän huolenpitoa. Verde Guatemala rauhallisine tummanvihreine taustoineen ja hauskoine kuvioineen sopii ennemminkin muualle kuin keittiöön, ja olemmekin valmistaneet tästä marmorista paljon todella kauniita työtasoja, ikkunalautoja, sohvapöytiä jne.

  Lue lisää

  7 neuvoa työtason valintaan!

  Joten, Sinulla on keittiösi suunnitelma tai keittiösi kalusteet ovat jo paikoillaan ja toivot niiden päälle myös työtason tai haluat vaihtaa olemassaolevan. On monia eri materiaaleja, joista kivi on yksi kestävimpiä ja kauneimpia. Seuraavaksi neuvomme Sinulle, miten valita itsellesi kivitaso.

  Lue lisää

  Marmoriset työtasot – ajatonta eleganssia

  Marmori on kalkkikivestä vuosien paineen ja kuumuuden vaikutuksesta muodostunut luonnonkivi. Maailmankuulut Carraran marmoritasot ovat viime vuosien suosituin keittiön työtasojen materiaali. Klassinen italialainen valkoinen marmori on symboloinut loistokkuutta Rooman valtakunnan ajoista lähtien, ja nykyään marmori on kaikkien ulottuvilla. Marmoripinnat ovat aina ainutlaatuiset eikä toista täysin samanlaista marmorityötaso ole.

  Lue lisää

  Kiillotettu vai hiottu työtaso?

  Kivityötason kuvio ja kauneus kestävät oikein hoidettuna käytännössä ikuisesti. Paljon riippuu kuitenkin pinnan viimeistelytavasta, ja meiltä kysytäänkin usein omaan keittiöön sopivinta ja käytännöllisintä vaihtoehtoa?

  Lue lisää
Edelliset postitukset