Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Kaikkein hygieenisin taso on kvartsikiveä

Kaikkein hygieenisin taso on kvartsikiveä

Yleensä altaat kuhisevat bakteereita ja tutkimukset ovat osoittaneet, että lavuaari on yksi keittiön likaisimpia paikkoja. Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa – altaassa valmistelemme ruokaa, pesemme ja puhdistamme sekä lihaa, kalaa että vihanneksia. Näin lika pääsee kertymään viemäriaukon ympärille ja viemäriputkeen.
Virusepidemia on saanut monet ihmiset ajattelemaan enemmän hygieniaa ja kotona puhtauden tavoittelu kannattaa ehdottomasti aloittaa etenkin keittiöstä, jossa valmistetaan ruokaa, jota syömme. Siksi on järkevää tehdä hygieenisempiä valintoja ja valita omaan keittiöön taso ja allas, jotka on helppo puhdistaa.

Kuinka ylläpitää hygieniaa keittiössä?

Jokaisen puhtautta rakastavan kokin kannattaa pestä ennen ruoanlaittoa huolellisesti kätensä ja tuotteet sekä puhdistaa työtasot, jossa ruokaa aletaan valmistaa. Yksi tärkeimpiä keinoja ristikontaminaation välttämiseksi on käyttää lihaa ja vihanneksia varten eri leikkuulautoja. Lihalle kannattaa suosia muovista tai keraamista leikkuulautaa, koska lihanesteet voivat imeytyä puuhun, pilaantua siellä ja saastuttaa seuraavan ruoan. Tietysti on myös syytä pitää raaka liha ja kypsennetyt tuotteet erillään, että ne eivät pääse kosketuksiin toistensa kanssa.

Blanco Silgranit-altaat ja kvartsikivitasot takaavat hygieenisen puhtaan keittiön!

Kuten sanottu, ruoanvalmistukseen käytettävä työtaso ja allas ovat yleensä yksi kodin bakteeripitoisimmista paikoista. Siksi kannattaa valita kvartsikivitaso, joka on vähähuokoinen ja vettähylkivä, että lika, home ja bakteerit eivät kerry, leviä eivätkä lisäänny. Kvartsikivi on keinotekoinen ja erittäin sileä materiaali ja sen lähes olematon imeytyvyyskerroin takaa, että huokosiin ei pääse ruokaa, öljyä tai happoa. Myös Blancon kehittämä ja patentoima Silgranit PuraDur on keinomateriaali, joka on kehitetty hygieenisyyttä ajatellen. Vaikka vähähuokoisuus tarkoittaa teollisesti luodun kvartsitason ja Silgranit-altaan tapauksessa sitä, että nesteet ja bakteerit eivät leviä, on sanomattakin selvää, että materiaalit eivät myöskään ime erilaisia hajuja, jotka voivat olla epämiellyttäviä.
Vaikka kvartsikivitaso ja Silgranit-allas eivät kerää likaa ja bakteereita, ne kannattaa silti puhdistaa säännöllisesti. Molempien materiaalien huolto on onneksi erittäin helppoa!

Altaan on oltava helposti puhdistettava

Kvartsikiveä ja puristettua graniittia olevan altaan yksi etu on ehdottomasti helppo puhdistus ja huolto. Allas kannattaa päivittäin huuhdella puhtaalla vedellä ja pyyhkiä kevyesti mikrokuituliinalla. Myös kvartsikiven puhdistukseen riittää kostealla liinalla pyyhkiminen. Jos tasolla tai altaassa on muuta likaa – esimerkiksi kuivunutta ruokaa tai ruoanvalmistuksessa syntyneitä tahroja, voi pintaa hieroa myös kostealla sienellä. Myös astianpesuainetta voi käyttää, mutta työtason kiven ja altaan alkuperäisen ulkonäön säilyttämiseksi kannattaa kuitenkin välttää liian happamia puhdistusaineita. Paras päivittäinen puhdistus on kuitenkin vesi ja liina. Tehokkaampi puhdistus on suositeltavaa tehdä kerran kuukaudessa ja kerran tai pari vuodessa allas kannattaa puhdistaa Blanco Activ -syväpuhdistusjauheella ja taso käsitellä Nano Cream -kiillotusaineella.

Silgranit on kestävä materiaali

Sen lisäksi, että Silgranit on kiistatta yksi hygieenisimpiä materiaalivaihtoehtoja keittiöallasta varten, sillä on myös muita etuja. Tekokiviset altaat ovat yksiä kestävimmistä – niiden kanssa ei tarvitse huolehtia naarmuista tai kolhuista, sillä materiaali on niin vahvaa. Kiveä muistuttava materiaali ei ole altaan pinnoitteena, Blancon altaita ei ole ns. maalattu graniittimurskeen värillä, vaan koko allas on puristettu tästä patentoidusta kiviseoksesta (80 % graniittia), joka on voittanut useita palkintoja ympäri maailmaa. Silgranit kestää hyvin myös kuumuutta, jopa 280 astetta, joten voit surutta laittaa altaaseen myös vaikka kuumia kattiloita tai pannuja.
Yksi haittapuoli on kuitenkin se, että koska Silgranit on erittäin vahva materiaali, voi reippaasti tiskatessa esimerkiksi lasi hajota altaan reunaan, mutta tämän kompensoi altaan kestävyys.

Silgranit PuraDur tekokivestä valmistettu allas on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat tehdä keittiössään hygieenisempiä valintoja ja haluavat mahdollisimman huoltovapaan altaan. Altaaseen kertyy yleensä paljon likaa ja bakteereita, joten mitä helpompi sitä on huoltaa, sen parempi. Katso Blancon Silgranit-altaiden valikoima täältä ja valmista unelmiesi keittiö!

Työtason huolto ja puhdistus

Keittiön uudistaminen on investointi omaan onnellisuuteen!

Puhdas koti vähällä vaivalla!

Kivitason hoito