Caesarstone -20%
Lue lisää
Puhdas koti vähällä vaivalla!

Puhdas koti vähällä vaivalla!

Hygienia ja puhtaus ovat tärkeä teema joka kodissa. Me kaikki toivomme, että jos yllätysvieraita tulee kahville, olisi keittiö tip-top-kunnossa eikä tarvitsisi murehtia eikä hävetä. Samalla jokainen emäntä ja isäntä haluaisi, että siivoaminen veisi mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa.

Kvartsi on materiaali, joka tekee keittiön siivoamisesta helppoa

Mitä vähemmän ikäviä velvollisuuksia, sitä enemmän laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa. Miten löytää kultainen keskitie, että koti on puhdas, mutta jää myös aikaa levätä? Erittäin helppoa – jo sisustusta suunniteltaessa on valittava oikeat materiaalit, joihin lika ei tartu helposti ja joita on helppo hoitaa.

Noble Supreme White kvartsikeittiö

Kvartsi: helposti puhdistettava työtaso, johon ei jää tahroja

Suurin osa ihmisistä pyyhkii keittiön tasot rätillä useita kertoja päivässä. Siksi on erittäin tärkeää valita tasomateriaali, joka on mahdollisimman likaa hylkivä ja jolle riittää kevyt pyyhkäisy.

Siinä missä puupinta vaatii tiheää öljyämistä tai vahaamista ja vain hetkeksi siihen laskettu märkä kuppi tai pannu voi jättää ruman pyöreän jäljen, niin kivilaattaan lämmitystapa tai ruoanvalmistuksen aikana vapautuva ilmankosteus ei vaikuta (ei kuivata). Ja kun ns. ruostumaton teräspinta on yleensä herkkä vesitahroille (kloori ja mineraalit), myös siltä osalta kivi on varmempi valinta. Kvartsi eli komposiittikivi on naarmuuntumaton ja antibakteerinen materiaali, jonka nesteen imeytymiskerroin on nolla. Se tarkoittaa, että vaikka likaa ei pyyhittäisi heti pois rätillä, on lähes mahdotonta, että tahra syöpyisi ja sen kanssa joutuisi näkemään myöhemmin paljon vaivaa.

Hyvä likaantumisen kestävyys on myös terrazzo-kivillä, jotka on valmistettu murskatusta luonnonkivestä ja sideaineesta (sementti tai hartsi). Terrazzo-tason laattojen valinnassa suosittelemme neuvottelemaan asiantuntijoidemme kanssa, sillä mosaiikkikivisen sementtibetonin ominaisuudet riippuvat paljon lähtömateriaalin ominaisuuksista – “pehmeämmällä” luonnonkivellä voi pinnan imeytyvyyskyky olla suurempi kuin tekokivillä yleensä.

Jos toiveena on kuitenkin asennuttaa luonnonkivitaso, nyrkkisääntönä on, että mitä sileämpi ja tiheämpi kivi, sitä paremmin se kestää myös likaa. Siksi erittäin hyvä valinta on graniitti, joka on yksi vahvimpia luonnonkiviä. Sitäkin olisi kuitenkin huollettava säännöllisesti, että suojakerros säilyy ja tahrat eivät imeydy kiveen.

Blue Pearl graniitti

Marmorityötasoa tilattaessa on pidettävä mielessä, että materiaali vaatii keskimääräistä enemmän huomiota eikä välttämättä sovi perheisiin, joissa on pieniä lapsia. Granitop valitsee materiaalit huolellisesti ja kaikki kivet (myös Bianco Carrara C) läpäisevät vaativan laadunvalvonnan, joka takaa parhaan saatavilla olevan materiaalin toimituksen. Jos työtasolle kuitenkin osuu punaviini- tai kahvitahra eikä kyseessä ole puhtautta rakastava pedantti, joka puhdistaa tahran heti ja nopeasti, ei valkoinen marmori ole paras valinta. Ei kannata pelätä, että kaatunut neste imeytyisi kiveen välittömästi, mutta joka tapauksessa tahrat ja nesteläiskät vaativat marmoritasolla nopeampaa puuttumista kuin esimerkiksi graniitin tai kvartsin osalta. Katso testilaboratoriomme koe!

Altaan valinnassa on tärkeä pitää mielessä laatu!

Yksi paikka, johon lika ja bakteerit kotona kertyvät, on allas, jossa pesemme vihanneksia, johon kaadamme pastan kuuman keitinveden tai muita nestemäisiä ruokajäämiä. Perinteinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu allas ei ole suinkaan huono valinta ja tunnettujen valmistajien osalta se on myös helppo puhdistaa kevyellä liinalla. Yleensä merkkituotteilla on parempi viimeistely, ne on valmistettu patentoidulla tekniikalla ja pakattu kunnolla.

Granitop suosittelee Blancon altaita, joiden toimituksessa ja laadussa ei ole ongelmia. Blanco Silgranit on myös yksi hygieenisimpiä vaihtoehtoja, sillä materiaali on antibakteerinen.

Vinkkejä keittiön puhdistukseen:

Käytä kvartsitason päivittäiseen hoitoon kosteaa liinaa.

Hankaa suuremmat tahrat märällä sienellä.

Käytä luonnonkivitasoihin vettä ja ruokasoodaa, neutraalin pH:n astianpesugeeliä tai erityisiä puhdistusaineita.

Vältä happamia aineita, jotta työpinta pysyy kauemmin tuoreena.

Puhdista pesuallas joka päivä mikrokuituliinalla ja kerran kuukaudessa perusteellisemmin.

Muutaman kerran vuodessa voi altaan puhdistukseen käyttää erityistä puhdistusjauhetta.

 

Katso materiaalit ja laske, kuinka paljon unelmiesi keittiö maksaa!

Usein kysytyt kysymykset

Työtason huolto ja puhdistus

Keittiön uudistaminen on investointi omaan onnellisuuteen!

Kaikkein hygieenisin taso on kvartsikiveä