Miten keittiön pesuallas valitaan?

Miten keittiön pesuallas valitaan?

Kivistä työtasoa valitessasi, kiinnitä huomiota myös pesualtaaseen!

Luonnonkivinen (marmori, graniitti) tai tekokivinen työtaso on investointi, jolla saat kauniin keittiön vuosikymmeniksi. Tietenkin tämä on päätös, jota ei voi tehdä kiireellä, sillä kausittaisten trendien seuraamisesta tulisi kallis sisustusharrastus. Vielä varmempaa on se, että oli design-keittiö kuinka kaunis tahansa, sitä on silti huollettava ja siivottava ja siksi on tärkeää valita omiin tottumuksiin sopiva työtaso.

Kivinen työtaso ja ruostumatonta terästä oleva pesuallas ovat edustava, käytännöllinen ja perinteinen yhdistelmä. Mutta millainen on eri materiaalien harmonia ja pitäisikö pesuallas asentaa kivitason alle vai päälle? Onko parempi upottaa lavuaari kivilevyyn siten, että työpinta jää tasaisen sileäksi vai onko sitä parempi välttää? Kannattaako valita työtason kanssa mahdollisimman samankaltainen pesuallas vai sittenkin vastavärinä?

Starlight Ruby kvartsi

Kysymyksiä voi olla monia ja mahdollisuuksia näyttää olevan todella paljon. Ehkä selviää, että olemassa tai tulossa on jotain sellaista, mikä on niin modernia, ettei se ole vielä ehtinyt kodinsisustusuutisiin asti.

Jokaisella materiaalilla, pesuallas- ja sekoitinratkaisulla on omat plussansa ja miinuksensa. Kvartsikivellä näitä yhdistelymahdollisuuksia on erityisen paljon ja hyvänä uutisena Silgranit-altaiden valikoimasta löytyy 10 eri värisävyä, joista löytyy jokaiseen kivitasoon sopiva pesuallas.

Huolellisesti eri vaihtoehtoja punniten ja toiveitasi kuunnellen pääsemme varmasti juuri sinulle parhaaseen tulokseen.

Sisustussuunnittelijan taitoja asiantuntijoillamme ei ole, olemme kivialan asiantuntijoita, mutta runsaan kokemuksen ansiosta tiimillämme on mahdollisuus olla avuksi käytännön ratkaisuissa. Olemme nähneet ja tehneet tuhansia erilaisia keittiöitä ja kivitaso-pesuallas-yhdistelmiä. Kuvapankistamme löytyy esimerkkejä monista erilaisista jännittävistä yhdistelmistä – kysy neuvoa!

Noble Desiree Grey kvartsi

Aivan kuten kivitasojen materiaalivalinta riippuu paljon asiakkaan tottumuksista ja tarpeista, myös pesuallasratkaisussa oleellisimpia ovat makumieltymys ja käyttökokemus.

Päältä asennettavien pesualtaiden suurin etu on niiden nopea ja helppo asennus ja alhaisempi hinta. Koska pesualtaan reuna peittää työtason, ei tarvitse pelätä, että jotain painavampaa pataa tai pannua huuhdeltaessa tason kivinen reuna vaurioituisi vahingossa iskun takia.

 

Steel Grey graniitti

Päältä upotettavat pesualtaat upotetaan työtason sisään. Kiveen jyrsitään pesualtaan reunan levyinen ura, jolloin lavuaari jää samalle tasolle työtason kanssa.

Tällainen ratkaisu edellyttää erittäin hyvälaatuista pesuallasta, joka on pääsääntöisesti myös kalliimpi. Laadukkaiden valmistajien pesualtaiden mitat ovat pääsääntöisesti samanlaiset eikä materiaalin paksuudesta eikä pakkauksesta ole säästetty. Standardeista luistavien tehtaiden ja etenkin juuri edullisemman hintaluokan tuotteissa voi asennuksessa ilmetä poikkeamia ja se muuttaa niiden täydellisen sovittamisen kiveen hankalammaksi.

 

Emerald Pearl graniitti

Alta asennettava pesuallas on nykyään – etenkin kivisten työtasojen osalta – kaikkein suosituin ratkaisu. Pesualtaan aukon kokoinen aukko leikataan kivilaattaan, sen reunat kiillotetaan ja allas kiinnitetään työtason alle. Lopputulos on kaunis ja käytännöllinen ja tasolle päätyvät leivänmurut yms. voi pyyhkiä suoraan pesualtaaseen.

Noble Areti Bianco kvartsi

Alta upotettava pesuallas on alta asennettavan pesualtaan tavoin kiinnitetty työpinnan alle. Tulos on vielä tyylikkäämpi – jos kivireuna ei näy koko paksuudeltaan ja valitaan myös kiven kaltainen pesuallas (esim. Blanco Silgranit-sarja), on siirtyminen tuskin havaittavissa. Erityisen tyylikkääksi tämän ratkaisun saa tilaamalla myös työtason sisään upotetut putkiliitännät!

Brilliant Black kvartsi

Hyvin ja huolellisesti suunniteltu keittiö on varmasti myös edullisempi kuin myöhemmät muutokset, sillä se kestää vuosia. Ja voit olla varma, että teemme omalta osaltamme kaikkemme, että tulos olisi yhtä kaunis kuin keittiöstudion esittelytila tai sisustuslehden mainoskuva – juuri niin voit kokea kodin kauneuden ja mukavuuden joka päivä.

Bianco Carrara C marmori