Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Vierailimme Lauran luona hänen arvokkaassa, vanhassa puutalokodissaan, jonne hän ja aviomies Henrik muutivat elämään, omien sanojensa mukaan, toista nuoruuttaan.

Kylässä Lauralla: 1920-luvun talo sai perinteisen keittiön, josta eivät nykyaikaiset mukavuudet puutu

Laura ja Henrik ovat eläneet koko elämänsä kaupungissa uraa luoden. Heillä oli kuitenkin pitkäaikainen unelma muuttaa maaseudulle lähelle kaupunkia nauttimaan levosta, luonnonrauhasta ja linnunlaulusta. Se unelma on nyt toteutunut, ja myös remontti on saatu valmiiksi.

Teidän talonne on erityinen. Miten päädyitte juuri tänne?

Me ollaan ihan paljasjalkaisia kaupunkilaisia, eikä muu olisi ollut oikein mahdollistakaan – Henrik oli keskustassa töissä ja meidän poika Oskar koulussa ja iltaisin harrastuksissa. Minulla on pieni catering-alan yritys, joka vaati paljon huomiota, mutta nyt olen vihdoin hellittänyt siitä otetta ja osaan luottaa kollegoiden ammattitaitoon.

Ollaan miehen kanssa aina mietitty, että sitten vanhempana muutetaan maalle omakotitaloon, jossa olisi pieni piha ja jonne lapsenlapsetkin tulisivat mielellään ottamaan lomaa kaupungista ja nauttimaan luonnosta.
Silloin kun poika pääsi yliopistoon ja muutti omilleen elämään opiskelijaelämää, ei uskallettu vielä tehdä sitä muutosta, jos hän vaikka olisi kuitenkin ollut vielä palaamassa kotiin. Mutta nyt Oskar odottaa kumppaninsa kanssa ensimmäistä lasta. Nuoripari osti jo oman asunnon ja suunnittelee häitä, ja me Henrikin kanssa päätettiin, että nyt on aika toteuttaa meidän unelma ja muuttaa maalle. On tullut tehtyä niin paljon töitä, että on korkea aika laskea vähän tempoa.

Talon löytäminen ei ollutkaan se helpoin homma, sillä tällä alueella, joka meitä eniten kiinnosti, on suurin osa vanhoista taloista suurta remonttia vailla. Ja tässä meilläkin on vielä vaikka mitä tehtävänä, viimeisimpänä maalasimme piharakennukset ja raivasimme pihaa.

Mistä löytyi inspiraatio keittiöön?

Keittiö oli oikeastaan ihan ensimmäinen huone, jonka suunnittelimme ja remontoimme. Ensinnäkin se oli huonoimmassa kunnossa, ja toisekseen keittiö on minun valtakuntani, ja eihän kunnon maatalo voi ilman kunnon keittiötä olla. Keittiön design ei tuottanut meille ongelmia – emme halunneet mitään erikoista tai omalaatuista, vaan perinteisen, toimivan ja yksinkertaisen ratkaisun.

Koska keittiössä on isot ikkunat ja paljon valoa, halusin vaaleat kalusteet. Pidän erityisesti siitä, miten kaapistojen ovet toistavat ikkunan ristikon kuviota, se on kokonaisuutena todella kaunis! Tasojen kulmat pyöristettiin – Oskarin lapsuudessa emme olisi tulleet ajatelleeksi asiaa, mutta sitä suositeltiin ja lapsenlapsia ajatellen teimme sen valinnan. Ei sitten tarvitse pelätä, että joku satuttaa itsensä leikin tiimellyksessä pöydänkulmaan. Ja minun mielestäni se myös pehmentää keittiön yleisilmettä ja sopii tänne hyvin.

Moni sanoi, että puutalossa pitäisi olla puulattia joka puolella, mutta minä pidin pääni ja keittiöön tuli laatoitus. Laattalattian puhdistus on vain niin paljon helpompaa.
Kuparisilla vetimillä ja hanalla toimme keittiöön vähän lisää luonnetta, ettei kaikki olisi vain mustavalkoista. Ja leveä, keraaminen allas on valittu korostamaan talon aikakautta.

Tasojen valinta olikin sitten mutkikkaampi juttu. Ensin olin ihan varma, että haluan kalkkikivisen tason – harkinnassa olivat Jura Grey, Dietfurt Grey ja Thala Grey. Asiaa mietittiin pitkään, mutta lopulta päädyimme kuitenkin Breeze Pearl kvartsikiveen. Ja harmaan sävyjähän on paljon, ja Granitopin valikoima oli laaja. Kvartseista esimerkiksi Noble Concrete Greyn toimitus olisi ollut paljon nopeampi, sitä oli tehtaalla varastossa valmiina. Valitsimme kuitenkin tilaustuotteen, koska Breeze Pearlin herkkä kuviointi puhutteli meitä paljon enemmän, eikä ole kyllä kaduttu.

On kyselty, että miksi tekokivi… Aika on arvokasta, enkä valitsisi käyttää sitä juuri siivoamiseen. Kvartsikomposiitti, kuten vaikka laattalattiakin, on hyvin huoleton. Talossa ja pihalla on joka tapauksessa paljon tekemistä. Mielummin käytän ansaittua laatuaikaa miehen ja lapsenlasten kanssa kuin kuuraan keittiötä.

Yhteenvetona – oliko maalle muuttaminen oikea päätös, vai onko jokin alkanut kaduttaa?

Kaduttaa? Ei missään nimessä! Tietysti vanha talo vaatii alussa paljon laittamista, ja jatkuvasti on jonkinlainen projekti menossa, mutta loppujen lopuksi kyllä tuntuu, että on todella täytetty se oma unelma ja kaikki nämä maalaiselämän hetket ovat ihan vertaa vailla.

Kokeile hintalaskurilla, paljonko sinun unelmiesi keittiö maksaisi, ja kysy asiakaspalvelijoiltamme myös tilausvalikoiman kivien toimitusajoista ja hinnoista!

Terrazzo-marmori – tekokivi kivitasojen materiaalina

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan

Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Kvartsitasot

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?