Caesarstone -20%
Lue lisää
Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Kävimme kylässä Marialla ja kysyimme häneltä, miten hänen keittiönsä kvartsikivisillä Mystery White tasoilla sopii perheen arkeen.

Kylässä Marialla – klassinen ja tyylipuhdas keittiö nelihenkiselle perheelle

Marian perheessä on neljä henkeä. Marialla itsellään on pieni vaatealan yritys, mies Nils työskentelee tukkuliikkeessä, 12-vuotias pois Erik harrastaa urheilua ja 19-vuotiasta Eliniä kiinnostaa musiikki.

Miten paljon teidän perheenne viettää aikaa ruoanlaiton parissa?

Pääasiassa meidän perheessä laitan ruokaa minä. Tytär Elin on arki-iltaisin kiireinen opiskelujen ja bänditreenien kanssa, mutta viikonloppuisin laittaa usein kavereiden kanssa pitsaa tai tacoja. Erikiä näkee keittiössä harvoin, ihme että muistaa tulla välillä syömään! Miehellä olisi kyllä kiinnostusta, mutta työpäivät venyvät usein niin pitkäksi, että hän on viimeisenä kotona. Ja sitten huokaillaan, että hänelle jäi taas vain astioiden pesu.

Muutitte uuteen kotiin ja tilasitte myös juuri teille sopivan keittiön. Miten valinnat syntyivät ja oletteko olleet niihin tyytyväisiä?

Minä tein kaikki isommat valinnat itse, mies antoi niiden osalta vapaat kädet. Arvostan eniten klassista tyyliä ja halusin keittiön, joka olisi ajaton ja palvelisi meitä hyvin monta vuotta.

Keittiökalusteista halusin ehdottomasti harmaat – tyylikäs ja varma valinta. Lisää väriä ja ilmettä saa kyllä aina tuotua yksityiskohdilla tai vaikka kukilla. Joskus nuorena tein sen virheen, että valistin siistin viininpunaisen keittiön ja sinne olikin sitten mahdoton löytää sopivia tekstiilejä, ja lopputulos oli melkoinen sekameteli. Nyt iän myötä todella arvostaa enemmän harmonista ilmettä ja klassikoita. Pidän kaapeista paljon, peiliovet nyt on todellinen kaunis klassikko!

Tasojen materiaalin valinta olikin sitten vähän hankalampaa. Edellisessä kodissa oli hiottua Carrara-marmoria, joka asennettiin lasten ollessa pieniä, ja jonka puhtaanapito tuotti päänvaivaa. Tällä kertaa valitsimme kvartsikomposiittisen tekokiven – keittiörätillä pyyhkiminen riittää ja taso pysyy puhtaana.

Koska kuitenkin todella rakastan marmoria, vaihtoehtoina olivat myös Noble Carrara ja Noble Areti Bianco, joista pidimme ja hinta olisi ollut edullisempi. Lopulta ne tuntuivat kuitenkin ehkä liian vaaleilta ja pienikuvioisilta, vähän liian keinotekoisilta. Ja sitten lopuksi valitsimme Mystery White’n, jota ei melkein edes erota marmorista.

Eniten aikaa taitaakin mennä kaikkien valintojen tekemiseen. Kun kaapit oli asennettu, tulivat Granitopin miehet mittojen kanssa ja sen jälkeen kaikki meni tosi sujuvasti.

Teidän valinta oli siis useamman eri kiven välillä? Onko teillä joitain hyviä vinkkejä, mitä antaisit muille, joilla on samanlainen valinta edessä?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää, mitä oma budjetti sallii. Meitä auttoi Granitopin nettisivujen kätevä hintalaskuri.

Me myös tilattiin postin kautta mallipalat kotiin, sitä suosittelisin myös. Netissä tai showroomilla on paljon vaikeampi valita. Kotona oikeassa paikassa ja valossa näkee hyvin pian mikä on se oikea materiaali.

Mikä teidän keittiössä on erityisen ihanaa, ja onko jotain, minkä suhteen olette tulleet katumapäälle?

Yksityiskohta, jota ei ollut edellisessä kodissa on täyskorkea välitilalevy, joka on yhtenäinen tasosta yläkaappien alareunaan asti. Toinen asia on allaskaapin vieressä oleva integroitu tiskikone, jonka luukku tehtiin täysin samannäköiseksi kuin muutkin alakaapit, vaikka se aukeaa niinkuin tiskikoneen luukku nyt aukeaa.


Pidän myös siitä, että allas sävytettiin ja se on samaa harmaata kuin kaapistot, ja hana samaa sävyä vetimien kanssa. Niin ja ikkunalaudat laitettiin vielä samasta materiaalista kuin työtasot!

Jos jokin ehkä vähän kaduttaa, niin olisin oikeastaan halunnut keittiöön saarekkeen, mutta toisaalta tämän malliseen keittiöön sopii kuitenkin kai paremmin pyöreä pöytä.

Ja hanaa ja allasta harkittiin pitkään. Vaihtoehtona oli myös musta Silganit -allas, mikä olisi sopinut hyvin mustan lieden ja uunin kanssa. Hanakin olisi voinut olla musta, mutta valitsimme kuitenkin vaaleamman vaihtoehdon. Ja tietysti aina voisi olla enemmän kaapistotilaa, mutta sitä ei kai koskaan ole tarpeeksi.

Mies on myös tyytyväinen keittiöön. Ainoa mainita on tullut siitä, että pistorasioita voisi olla enemmän. Hän oli huomannut liikkeessä tasosta nousevan pistorasiatornin, ruostumatonta terästä, mutta kaikkea ei vain osaa ottaa sillä hetkellä huomioon.

Katso minkälaiset tasot, allas ja hana Marian keittiössä on ja kokeile hintalaskurilla paljonko sinun unelmiesi keittiö maksaisi.

Terrazzo-marmori – tekokivi kivitasojen materiaalina

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan

Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Kvartsitasot

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?