Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Kävimme kylässä 23-vuotiaan Erican luona. Hän on vastikään ostanut ensimmäisen oman asuntonsa yhdessä poikaystävä Svenin kanssa. Nuorenparin keittiössä vaaleat seinät korostavat herkkää valkoista marmoria imitoivan kvartsikomposiittisen tekokiven raikasta kauneutta. Noble Carrara kvartsikiven heleydelle kontrastia tuovat luonnollinen puupinta ja ryhdikkään mustat kodinkoneet.

Kylässä Ericalla: nuorten moderni keittiö uudessa kerrostalossa

Kysyimme, millainen oli tie uuteen kotiin, ja mitä nuoret ajattelevat asunnosta ja keittiöstä.

Ostitte ensimmäisen oman kotinne. Millainen se prosessi oli?

Me ollaan asuttu Svenin kanssa yhdessä jo neljä vuotta, tapasimme yliopistolla. Asuttiin aiemmin vuokralla, mutta alettiin sitten miettiä, että ehkä voitaisiin etsiä se ihan oikeasti oma kotipesä. Se oli heti tiedossa, että kotia etsitään uudesta talosta – meillä on aika hektinen rytmi, eikä meistä kumpikaan ole varsinaisesti rakentaja tai remontoija.
No kaikista stressaavinta oli tietysti pankin ja rakentajien kanssa asioiden hoitaminen, muu oli sitten jo paljon simppelimpää. Minä olen meistä se romantisoija, ja tietysti haaveilin jo maahan asti ulottuvista verhoista, sohvasta ja maljakoista jo silloin, kun ei ollut vielä mitään muuta kuin neljä seinää ja lattia. Sven piti kuitenkin meidät onneksi maan pinnalla.
Kaikista suurin kuluerä ja eniten aikaa syövä osa projektia oli varmasti keittiö – ennen sitä ei voinut vielä puhuakaan muuttamisesta. Sitten kun keittiö oli paikoillaan, alkoivat asiat edetä nopeasti.

Mikä keittiöprojektissa oli hankalaa, ja miten asia lopulta ratkesi?

Keittiökalusteiden valitseminen ei itsessään ollut monimutkaista. Meillä oli varma visio puupinnasta tuomaan lämpöä. Kaupunkielämä ja uuden talon mukavuudet on tietysti ihania, mutta minä olen kuitenkin vähän luonnonlapsi…
Toiveissa oli myös korvata yläkaapistot avohyllyillä. Yritämme elää mahdollisimman minimalistisesti ja säilyttää kotona vain niitä asioita, joita todella tarvitsemme, olla keräämättä kaikenlaista roinaa kaappeihin.
Joitain somessa ja sisustuslehdissä nähtyjä trendejä otettiin myös mukaan. Esimerkiksi se, että allas on asennettu tasoon alta päin tuntuu olevan nyt muodikasta. Samoin ruostumaton teräs altaan materiaalina, joka sopii myös hyvin yhteen tukevien vetimien kanssa.


Vesihana, kivitasoon integroitu liesi ja Boschin liesituuletin ovat kaikki mustia. Uunia meillä ei ole – se ei tuntunut meille tarpeelliselta. Mikroaaltouuni on piilotettu kaappiin ja astianpesukoneeksi valitsimme pienempikokoisen vaihtoehdon. Edellisessä asunnossa oli iso pesukone, ja sen täyttyminen kesti meillä kauan. Pienemmän koneen kanssa ei tarvitse odotella astioiden kertymistä, siitä vaan likaiset astiat koneeseen ja kone pesemään. Vettä ja sähköä kuluu myös kohtuullisemmin, ja kun astioita on vähemmän ei tarvitse vääntää siitä, kuka pesukoneen tyhjentää. Ja liesituulettimesta tykkäämme kauheasti! Se on niin kaunis ja linjakas, mutta kuitenkin tehokas ja verrattain hiljainenkin.
Tässä vaiheessa alkoi sitten budjetti tulla vastaan, ja tason materiaaliksi oli valikoitunut laminaatti. Kun Svenin vanhemmat kuulivat siitä, tuli heille idea ostaa meille keittiöön tasot lahjana – no meille se tietysti sopi! Heillä on kotona Granitopista hankitut tasot, ja niin me sitten päädyttiin lopulta valitsemaan kvartsitasot.

Miten tason materiaalin valitseminen sujui?

Vaikka taso luvattiin meille lahjaksi, yritimme kuitenkin pitää kulut järkevinä. Oletus oli tietysti, että kivitaso meidän L-muotoiseen kulmakeittiöön tulisi maksamaan omaisuuden. Erityisesti, koska halusimme kivitason yhtenä kappaleena, ilman saumoja.
No onneksi Granitopilla on kuitenkin netissä hintalaskuri, jossa voi kokeilla, mitä erilaiset kokonaisuudet tulisivat kustantamaan. Ja en kyllä tiedä miksi siihen laminaattiin oltiin jo kertaalleen päädytty – kvartsitaso ei todella ollutkaan niin kallis!
Me valitsimme marmorikuvioisen Noble Carraran. Valkoinen voi värinä ensin vähän säikäyttää, mutta kvartsikomposiitin puhtaanapito on helppoa, ja materiaali on kestävä, joten siihen sitten päädyimme!
Koska otimme tason kuitenkin kahtena palana, olin hetken huolissani siitä, jäisikö saumakohta rumasti näkyviin, ja mietin olisiko sittenkin pitänyt valita jättimäisestä levystä leikattu taso yhtenä palana. Huvittavaa kyllä lopputuloksesta ei meinaa saumaa edes löytää! Kun latasin ensimmäiset kuvat keittiöstä Instagramiin, sain paljon kysymyksiä siitä, kuinka paljon iso yhtenäinen taso maksoi… Mutta kuvista sen näkee miten huomaamaton sauma on – tai siis saumaa ei näe! Lopputuloksena oli todella siisti ja kaunis kokonaisuus.


Ja se oli tietysti iloinen yllätys, että taso saapui nopeammin, kuin olimme osanneet odottaa. Kalusteet oli asennettu, ja arvelimme, että kestää vielä muutama viikko ennen kuin pääsemme muuttopuuhiin. Mutta Granitopista soitettiin heti seuraavana päivänä meidän hintalaskurin tekemisestä, jolloin jätimme yhteydenottopyynnön. Ja mittaaja tulikin sitten jo siitä seuraavana. He lupasivat hoitaa kaiken kahdessa viikossa, mutta todellisuudessa kaikki oli valmista kahdeksassa päivässä! Ehkä meillä oli vain tuuria, ja tehtaalla oli rauhallisempi hetki, mutta joka tapauksessa olemme tosi tyytyväisiä! Kaiken muun rakennus- ja remonttisäädön keskellä tason hankkiminen oli hyvää vaihtelua – kaikki hoitui niin hienosti ja kätevästi!

Tutustu nuorten keittiössä käytettyyn kiveen, samankaltaisiin mustiin hanoihin ja altaisiin ruostumattomasta teräksestä. Kokeile sitten hintalaskurilla, kuinka paljon maksaisi sinun unelmiesi keittiö!

Terrazzo-marmori – tekokivi kivitasojen materiaalina

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan

Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Kvartsitasot

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?