Caesarstone -20%
Lue lisää
Koti kaukana kotoa

Koti kaukana kotoa

Pitkän koronatalven aikana totuimme viettämään aikaa sisätiloissa ja monet meistä ovat käyttäneet hyväksi mahdollisuuden remontoida kodeista viihtyisämpiä ja persoonallisempia tehdäkseen arjesta entistäkin parempaa. Myöskään nyt, kun rentoudumme maaseudulla, kesämökeilllä tai veneillessä, ei ole tarvetta jättää kodin mukavuuksia vain kotiin. Miksei sen sijaan luoda kesäpaikasta kodin veroista!

Mökki luonnossa ja luonnonkivi ovat luodut toisilleen

Rakentaessa ja sisustaessa vapaa-ajan asuntoa luonnon helmassa, ainoa vaihtoehto on käyttää luonnonmateriaaleja. Miltä kuulostaisi luonnollinen graniitti työtäsoksi, joka korostaa myös korkealaatuisten puupintojen ilmeikkyyttä? Miljoonien vuosien saatossa muodostunut graniitti on luonnonkivistä kestävin ja tuo joka mökkiin ja huvilaan runsasta ylellisyyttä.

Materiaalina graniitti on kestävä, helposti puhdistettava ja ylläpidettävä, jättäen enemmän aikaa rentoutumiseen lomalla. Graniitti myös sietää hyvin sekä kylmää että kuumaa. Voit nostaa paistin suoraan grillistä tai savustimesta tasolle ja käydä kimppuun – graniitti ei pelkää lämpöä! Mikäli mökki on talvella kylmänä tai haluat käyttää graniittia ulkona kesäkeittiössä voit olla huoletta, sillä myöskään kylmä ja kostea ilma eivät vahingoita kiveä, vaan graniittitaso pysyy pitkään uudenveroisena.

Esimerkiksi kiiltävänmustat Nero Assoluto, Galaxy Star ja Star Gate graniitit tuntuvat puupintoihin yhdistettynä samanaikaisesti perinteikkäältä ja modernilta, ja luovat mielenkiitoisen kontrastin pelkistetyn sisustuksen rinnalla mökissä, maatalossa tai metsästysmajassa.
Luonnollisten sävyjen ystävälle sopivat vaikkapa vihreä graniitti Verde Savana või kellanruskea Giallo Veneziano, jossa intensiivistä okraa ja beigeä koristavat tummanharmaat kuviot. Lämpimät sävyt lämmittävät koko tilan tunnelman ilman takkatultakin!

Yhteyttä luontoon korostaa myös Viscount White – tällä graniitilla kaukaa Intiasta on erityisen lennokkas ja näyttävästi soljuva kuvio – joka näyttää erityisen hyvältä keittiöissä, joissa on käytetty ruostumatonta terästä.

Viime vuosien suosikiksi nousseet harmaan eri sävyt ovat oikea valinta käytännönläheisen ihmisen keittiöön. Steel Grey kiven kirjava pinta tai sinisenharmaa Blue Pearl Norjasta eivät välitä sormenjäljistä tai roiskeista mustan graniitin tapaan. Nero Africa (tunnetaan myös nimellä Impala Black) luokitellaan myös mustaksi graniitiksi, vaikka todellisuudessa väri vaihtelee tummanharmaasta mustanruskeaan. Jos toiveissa on graniitille tyypillinen rakeinen kuvio vaaleammassa sävyssä, sopivia vaihtoehtoja ovat mm. Bohus Grey, Grigio Aveiro sekä Colonial White ja Bianco Sardo.

Loma-asuntoa suunnitellessa ei kannata rajoittaa graniittia vain sisätiloihin, sillä kivi sopii myös ulkokäyttöön esimerkiksi kesäkeittiön työtasoksi, grilliä tai savustinta kehystämään tai pöytälevyksi terassille. Ruoanlaitto ja syöminen ulkoilmassa kesäisin on erityisen ilahduttavaa, kun ei ole tarvetta tehdä kompromisseja mukavuuden tai tyylin suhteen.

Kaunis luonnonkivi tekee purjeveneestä ylellisen

Luonnonkiveä voi hyödyntää myös purjeveneessä ja huvijahdissa. Merellä rentoutuminen on toki aina ylellistä, mutta marmoripinta esimerkiksi hytissä korostaa lähtemätöntä vaikutelmaa entisestään. Kivisen työtason etu veneessä on kestävyys – putoilevat tai kaatuilevat esineet eivät vahingoita pintaa, eivätkä vesi tai kosteus ole sille haitaksi – ovathan kivi ja meri luontainen pari.
Vaikka meri täällä pohjoisessa ei olekaan turkoosi ja kristallinkirkas kuin tropiikissa, voi väriä tuoda veneeseen tai jahtiin esimerkiksi Verde Guatemala marmorilla, joka muistuttaa syvän sinivihreää merta.

Verde Guatemala

Kontrastina tyypillisesti vaaleille tai puunsävyisille hyteille luonteikas graniitti kuten Emerald Pearl tai Blue In The Night luo mielenkiintoisen ilmeen.

Valkoinen Bianco Carrara marmori sen sijaan tuo mieleen välimeren, jossa vaahtopäiset aallot lyövät vasten valkoisia kivitaloja. Pehmeästi soljuvat harmaat suonet helmenvalkoisella taustalla eivät varmasti jätä yhtään veneilijää kylmäksi!

Kesälläkään ei ole syytä luopua kodin ylellisyyksistä

Täten ei ole yhtään syytä, mikset voisi nauttia kodin ylellisyydestä myös kaukana kotoa – maalla, mökillä, tai jopa merellä! Kiviset työtasot ovat kestäviä ja helppohoitoisia, eikä lomaa tarvitse kuluttaa murehtimiseen tai siivoamiseen.

Perehdy materiaaleihinlaske hinta ja pyydä tarjous!

Starlight White
Colonial Ivory

 

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?

Näin valitset sopivat värit keittiöön

Ylellistä uusiokäyttöä

Sisustussuunnittelijat suosittelevat