Caesarstone -20%
Lue lisää
Näin valitset sopivat värit keittiöön

Näin valitset sopivat värit keittiöön

Kotia sisustettaessa lähtökohtana ovat siellä asuvien esteettiset mieltymykset ja lempivärit. Keittiöremonttia tehtäessä kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös yleiset värien valintaa koskevat periaatteet ja säännöt. Jos esimerkiksi keittiökoneet ovat kiiltävän mustia tai teräksenharmaita, niiden pariksi sopivat sellaiset perinteiset värisävyt kuin valkoinen, musta ja harmaa.

Vaaleat pinnat antavat tilantuntua, mutta hohtavan valkoinen keittiö edellyttää myös perusteellisempaa siivoamista. Riippumatta siitä, onko kalusteiden ja tasojen pinta matta vai kiiltävä, tyyliltään minimalistinen vai romanttinen, kaikki käytön jäljet näkyvät valkoisessa pinnassa selvästi, joten tällainen keittiö ei ole kovin käytännöllinen.

Millaiset värit sopivat parhaiten keittiöön?

Harmaat, mustat ja ruskeat (erityisesti puupinnat) keittiökalusteet ovat olleet suosittuja jo vuosikymmeniä. Tummansävyiset kaapit ovat näyttävä vaihtoehto, ja avokeittiössä ne sointuvat todennäköisesti paremmin yhteen myös olohuoneen kalusteiden kanssa. Toisaalta tummiin kalusteisiin voi tarvittaessa vaihtaa muun sävyiset ovet ja listat, mikä puolestaan lisää värivaihtoehtoja seinien ja keittiötasojen sävyjä valittaessa.

Noble Concrete Grey (Kuvat: Husart.se)

Vitivalkoiset seinät tekevät tilasta valoisan, mutta hiukan keltaiseen taittuvat valkoiset sävyt ovat käytännöllisempi vaihtoehto keittiön puhtaanapidon kannalta. Lumivalkoisen sijasta seinään voi valita beigen, violettiin tai vaaleanpunaiseen taittuvan, kermanvalkoisen, vaaleanharmaan tai vaaleansinisen sävyn, joka voi tehdä keittiöstä (ja myös olohuoneesta) todella näyttävän erityisesti silloin, kun tilassa käytetään taitavasti myös muita värejä.

Tutustu materiaaleihin!

Jos valkoinen keittiö kuitenkin tuntuu siltä ainoalta oikealta, valkoiseksi petsatut tyyliltään pohjoismaiset puiset keittiökaappien ovet ovat hyvä vaihtoehto. Tällöin myös seiniin voidaan valita hiukan voimakkaampi sävy. Tällaiseen keittiöön sopivat myös näyttävämmin kuvioidut ja värikkäämmät tekstiilit. Toimivia yksityiskohtia ovat tuolien pehmusteet, värikkäät astiat ja kukkaruukut, verhot sekä keittiötaso.

Blue Pearl

Värien yhdisteleminen

Keittiökalusteiden valmistajia on paljon, mutta itse oman keittiön tekeminen on yhä suositumpaa, ja silloin ammattilaista tarvitaan vain vaativimmissa vaiheissa. ”Tee se itse” (DIY – do it yourself) ajattelutavan suosioon ovat vaikuttaneet myös Ikean ja Elgiganten puolivalmiit keittiökalusteet, joiden avulla oman keittiön tekeminen on entistä helpompaa ja edullisempaa. Isot kalusteliikkeet eivät pelkästään myy huonekaluja ja kodinkoneita, vaan tarjoavat myös sisustusideoita ja inspiraatiota kodinsisustamiseen. Eräs tapa päivittää keittiö on vaihtaa kaapistojen ovet ja laatikostojen etulevyt, maalta seinät ja uusia tasot.

Noble Troya

Ajankohtaiset värit

Musta, valkoinen ja harmaa ovat ajaton yhdistelmä, joka sopii sekä moderniin että perinteisempään sisustamiseen. Valitsemalla yksinkertaiset keittiökalusteet, joissa ei ole liikoja koristeita, voit olla varma siitä, että keittiö näyttää ajattomalta vielä vuosienkin kuluttua. Tällainen keittiö on myös helppo päivittää myöhemmin.

Norrvange Ivory

Harmaa saattaa tuntua tylsältä väriltä, mutta tosiasiassa harmaa eri sävyineen on eräs monipuolisimmista väreistä. Neutraalit tumman- tai vaaleanharmaat kalusteet sopivat useiden värien ja materiaalien taustaksi tasapainottamaan kokonaisuutta, jossa muut pinnat (esimerkiksi puulattia ja kiviset keittiötasot) pääsevät oikeuksiinsa! Perinteiset ja yksinkertaiset kalusteet eivät herätä huomiota, joten kauniit yksityiskohdat tulevat paremmin esiin.

Norrvange Light Grey

Katso altaita!

Keittiöön sopivat värit

  • Vaalea puu (erityisesti tammi) ja tummanharmaa (antrasiitti tai jopa musta) kaapistoissa ja beiget keittiötasot

Jura Grey
  • Vaaleat seinät ja vaaleat (viilu-)ovet vaaleissa kaapistoissa, vaaleat keittiötasot

Crystal Nevada
  • Näyttävämpi seinäväri sopii myös sävyltään neutraalimpien kaapistojen pariksi

Noble Carrara
  • Vihreänharmaa / siniharmaa graniitti (Verde Savana) yhdessä puukuvioisten pintojen ja mustien keittiökoneiden kanssa on todella näyttävä vaihtoehto

Verde Savana
  • Kaikki kivilajit, kuten vaikkapa marmori, graniitti ja kvartsi, sopivat hyvin yhteen vaaleiden kalusteiden kanssa

Viscount White

Tutustu materiaaleihin ja laske kivitason hinta!

Sisustussuunnittelijat suosittelevat

Musta vai valkoinen marmori? Vai peräti vihreä?

Musta marmori – viihtyisän kodin ylellinen helmi

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?