Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Näin säästät keittiöremontissa

Näin säästät keittiöremontissa

Keittiöremontti on eittämättä kodin kalleimpia hankintoja, ja uudet keittiöt kalusteineen ja koneineen voivat maksaa kymmeniä tuhansia. Tästä huolimatta keittiön voi remontoida myös pienellä budjetilla pitämällä muutamat perusasiat mielessä.

Dietfurt Grey kalkkikivi

Hyödynnä tarjoukset

Keittiön kallein osa ovat kalusteet eli kaapistot, jotka muodostavat yleensä miltei puolet koko keittiöremontin kustannuksista. Keittiötoimittajilta voi toisinaan kuitenkin saada edullisesti mallikeittiöitä, jotka ovat huomattavasti varsinaisia kalusteita edullisempia.
Lisäksi suuremmista kalusteliikkeistä, kuten IKEASTA, löytyy myös hyvin edullisia keittiöitä, ja erilaisista valmiista osista voi koota juuri sopivan keittiön.

Hintalaskuri

Vaihda tyyliä pienillä muutoksilla

Toisinaan keittiö remontoidaan vain siksi, että halutaan päivittää kodinsisustusta. Usein kuitenkin pelkkä vetimien, hanojen ja keittiöaltaan vaihtaminen sekä pari huonekasvia ja koriste-esinettä riittävät luomaan keittiöön uuden ilmeen! Käsistään hiukan kätevämmille sopii myös seinien maalaaminen. Koristetarrat antavat puolestaan uutta ilmettä kalusteille.

Jos keittiökalusteet ovat kuitenkin kuluneet, kaapistojen rungot voivat olla vielä hyvässä kunnossa kuluneista ovista ja vetimistä huolimatta. Tällöin kannattaa vaihtaa vain ovet ja vetimet, ja säästät selvää rahaa.

Colonial White graniitti

Vaihda tasot

Keittiötasot kuluvat eittämättä käytössä. Keittiötason vaihtaminen piristää kuitenkin keittiön yleisilmettä kummasti. Materiaalivalikoima on todella laaja, ja valittavissa on puu, laminaatti, kvartsi, graniitti ja marmori. Puu ja laminaatti ovat huomattavasti edullisempia, mutta niiden käyttöikä on myös lyhyempi, sillä nämä materiaalit eivät siedä kovin hyvin kosteutta eivätkä myöskään korkeita lämpötiloja. Graniitti lukeutuu kestävimpiin keittiötasojen materiaaleihin, joka kestää käytössä todennäköisesti pidempään kuin mitkään kaapistot.

Tutustu materiaaleihin!
Lavic Navajo kvartsi

Noble Carrara kvartsi

Keittiökoneiden vaihtaminen

Keittiökoneita vaihdettaessa kannattaa tarkistaa, olisiko jokin keittiökoneista vielä niin hyvässä kunnossa, että sitä voisi käyttää. Jos esimerkiksi astianpesukone on vaihdettava, eikä uuden koneen väri soinnu keittiöön, koneiden pinnat voidaan maalata tai niihin voi kiinnittää koristetarroja. Esimerkiksi liituvärillä mustaksi maalattu jääkappi näyttää todella upealta, ja perheen pienimmät voivat vaikka piirtää jääkaapin oviin tai oveen voi kiinnittää kätevästi myös kauppalistat.

Jos keittiön halutaan näyttävän modernilta, kannattaa vanhat koneet vaihtaa kalusteisiin asennettaviin keittiökoneisiin. Lopputulos on yhtenäinen ja todella näyttävä.

Noble Ivory White kvartsi

Tarkista valaistus

Valaistuksen vaihtaminen voi vaikuttaa huomattavasti koko keittiön yleisilmeeseen. Nykyään kaapistojen alla on usein tehostevalot. Näitä valaisimia ja ledinauhoja myydään rakennustarvikeliikkeissä, ja ne on helppo asentaa itse.

Keittiössä kannattaa käyttää myös voimakkuudeltaan vaihtelevaa valaistusta. Ruoanlaittoon tarvitaan tehokas valaistus, mutta ruokailuun sopii puolestaan pehmeämpi tunnelmavalaistus.

Keittiöremontin ei tarvitse olla kallis, vaan keittiön voi remontoida myös edullisesti. Mieti etukäteen tarkkaan, mitä on ehdottomasti uusittava ja harkitse, voiko nykyistä keittiön sisustusta päivittää vain osittain. Laske myös uusien keittiötasojen hinta, ja tutustu allas- ja hanavalikoimaamme!

Katso altaita!
Nero Africa graniitti
Nero Assoluto graniitti

Ylellistä uusiokäyttöä

Ideoita pienempään keittiöön

Lapsiystävällisen keittiön suunnittelu

Avuksi keittiösaarekkeen suunnitteluun – jopa kaksi kertaa suurempi työtaso!