Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Vinkkejä tarpeitasi vastaavan ja sinua vuosia palvelevan keittiön luomiseen

Vinkkejä tarpeitasi vastaavan ja sinua vuosia palvelevan keittiön luomiseen

Keittiöremontti tehdään melko harvoin ja keittiö valitaan moniksi vuosiksi. Siksi on tärkeää miettiä ja suunnitella huolellisesti, millaiset ratkaisut ovat perheelle tärkeitä ja mukavia myös usean vuoden kuluttua. Kannattaa myös valita laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja, joissa ei heti näy kulumisen merkkejä.

Ajattele edellistä keittiötäsi

Kun aloitat keittiöremontin suunnittelun, kannattaa ensin tarkastella vanhaa keittiötä, jota tutkimalla voidaan korjata ne puutteet, jotka ovat entisessä keittiössä häirinneet.
Helpointa on tehdä klassinen luettelo plussista ja miinuksista – mikä vanhassa keittiössä häiritsi, mikä olisi voinut olla toisin ja mikä oli niin hyvää, että sitä ei haluaisi muuttaa? Tämän listan perusteella voidaan laatia jo alustava suunnitelma, mitä halutaan säilyttää, asettaa muualle tai jättää kokonaan pois ja miltä uusi keittiö alkaa näyttää.

Crystal Calacatta Silva kvartsikivi

Keittiön suunnittelussa kannattaa miettiä näitä kysymyksiä:

  • Missä valmistat ruokaa? Suoritetaanko pilkkomiset ja valmistelutyöt keittiösaarekkeella vai työtasolla? Leveämpi työskentelyalue voisi olla lähellä hellaa, että olisi helpompi laittaa ruokaa ilman, että se pitäisi siirtää keittiön toiselle puolelle.
  • Miten paljon ja millaista säilytystilaa tarvitset? Pidätkö enemmän avohyllyistä vai syvistä laatikoista? Yläkaappien tilalle laitetaan usein avohyllyt, joilla voidaan esitellä kauneimpia astioita ja keittiövälineitä.
  • Käytätkö keittiötä myös syömiseen? Jos haluat syödä perheen kanssa pöydän ääressä, pitää jättää tilaa myös ruokapöydälle.
  • Haluatko säilyttää kodinkoneet näkyvillä vai pitää tasoilla minimalistisen ja siistin ilmeen? Jos haluat pitää kaiken näkyvillä, kannattaa valita suurempi työtaso, että tasolla olevat tavarat eivät häiritse ruoanlaittoa.
Bianco Carrara C marmori

Tee alustava pohjapiirros

Kun tarpeet on harkittu, on aika luonnostella uusi keittiö paperille. Tilasta riippuen voidaan asentaa esimerkiksi L-mallinen, U-mallinen tai yhdellä seinällä oleva (suora) keittiö.

Hintalaskuri

Ehkä keittiöön mahtuu myös mukava ja moderni keittiösaareke, jonka äärellä on mukava isännöidä vieraita ja laittaa samalla ruokaa. Tässä tapauksessa on mietittävä myös vesijohtoja ja sähköjohtoja, jotka on asennettava ennen keittiökalusteiden saapumista, jos suunnittelet keittiösaarekkeeseen esimerkiksi lavuaaria tai liettä.

Työtaso kuin kirsikka kakun päällä

Kun kalusteet on valittu, on tärkeää valita myös työtaso, joka sopii keittiökalusteisiin. Kun alat valita työtasoa ja kutsut mittaajan mittaamaan työtasoa, on kalusteiden oltava lopullisilla paikoillaan. Jos kaapit eivät ole mittauksen aikana lopullisella paikallaan, suoristettuina ja kunnolla kiinnitettynä, ei työtaso sovi paikalleen millintarkasti. Puhumattakaan siitä, että jos kaapit eivät ole suorassa tai kiinnitetty ja esimerkiksi allaskaappi on kallistettu väärään suuntaan, voi aiheutua ongelmia altaan viemäröinnin kanssa. Materiaaliksi on hyvä valita graniitti-, marmori- tai kvartsikivitaso, joka on erittäin kestävä ja käytännöllinen.

Tutustu materiaaleihin!

Työtason lisäksi on mahdollista asentaa samasta materiaalista myös taustakivi, joka täydentää vaakasuoraa tasoa pystypinnalla ja jättää vaikutelman kokonaisuudesta. Taustakivi suojaa seinää roiskeilta ja on myös visuaalisesti erittäin kaunis. Taustakiviä suunniteltaessa on kuitenkin otettava huomioon pistorasioiden sijainnit, että pistokkeita riittää kaikille tarvittaville laitteille, joita työtasolla käytetään.

Oikea valaistus keittiöön

Kun kalusteet ja työtason materiaali on valittu, on tärkeää miettiä myös keittiön valaistusta. Koska keittiössä tehdään ruokaa, mihin tarvitaan hyvää valaistusta, on tärkeintä valaista työtasot. Jos valo tulee takaapäin, ei näe kunnolla leikata ja veitsen käyttö voi olla jopa vaarallista. Siksi yläkaappeihin asennetut kohdevalaisimet, jotka valaisevat työtason tehokkaasti, ovat erittäin suosittuja.

Pöydän tai keittiösaarekkeen kohdalle sopivat näyttävämmät valaisimet. Erityisen viihtyisän tunnelman luomiseen voidaan käyttää säädettävää valoa, jolloin tarvittaessa voidaan luoda illallispöytään romanttinen ja pehmeä valaistus.

Jos tarvitset apua keittiön suunnittelussa, kysy Granitopin asiantuntijoilta!

Aluminio Nube kvartsikeittiö

Gobi Grey kvartsitaso
Star Gate graniitti
Nero Assoluto graniitti

Ideoita pienempään keittiöön

Lapsiystävällisen keittiön suunnittelu

Näin säästät keittiöremontissa

Palveletteko myös yksityisasiakkaita?

Kyllä, yksityisasiakkaat ovat suurin asiakasryhmämme. Jokainen välittäjä ottaa osansa, joten välikäsien puuttumisen ansiosta pystymme pitämään hinnat kohtuullisina.

Mitä tulisi ottaa huomioon hintatarjouksen ja alennusten osalta?

Myyntiehdoissamme on sääntö, että hintatarjous on voimassa 15 päivää. Tämä ei valitettavasti koske erikoistarjouksia ja kampanjahintoja, etenkin jos kyseessä on “varaston loppuunmyynti” – puolen kuukauden päästä tarjouksesta voi kiven valmistus olla loppunut ja koko materiaalivarasto myyty loppuun.