20 % alennus koko tilauksesta!
Asuntojen flippaaja on vakuuttunut kivityötason eduista

Asuntojen flippaaja on vakuuttunut kivityötason eduista

Tällä kertaa meillä on vieraana Jenny Nyman (Neliötohtori), joka on tilannut Granitopista jo peräti kuusi kivitasoa. Jenny ja hänen työnsä ovatkin herättäneet ihmisissä mielenkiintoa, eivätkä syyttä. Hän on yrittäjä ja ”asuntojen flippaaja”, jonka innostus omaan työhön näkyy ja kuuluu hänen haastatteluissaan ja työn tuloksena syntyvissä muodonmuutoksissa.

”Flippaus” on artikkelien mukaan asuntojen korjaamista ja vaihtamista, ja itse olet kuvaillut sitä asuntojen arvon nostamiseksi. Miten asuntojen flippaaminen oikeastaan toimii?

Yksinkertaisesti voisi sanoa, että ostan huonokuntoisia asuntoja alle markkinahinnan sillä tarkoituksella, että voin remontoida ne ja myydä sitten voitolla. Käytännössähän kuitenkaan ihan kaikkea ei voi joka asunnossa tehdä, sillä se ei olisi järkevää eikä kannattavaa. Itse ajattelen, että keittiö ja kylpyhuone ovat ikään kuin kodin sydämiä, joihin kannattaa panostaa. Tietysti sillä on väliä, miltä vaikkapa lattiat näyttävät, mutta kunnolliset keittiö ja kylpyhuone nostavat asunnon arvoa paljon enemmän.

Terrazzo Calacatta Kuvat: @sisujasijoitus


Myös keittiössä eri asioilla on eri painoarvo. Uskon, että keittiön laatu riippuu paljon juuri siitä, minkälaisia materiaaleja siellä on käytetty. Esimerkiksi kalusteiden ovet voi kyllä tehdä vaikka kuinka monesta eri materiaalista, mutta sillä ei tavallisesti ole ostajille ja tuleville asukkaille niin suurta merkitystä, ovatko heidän keittiönsä ovet maalattu, kalvotettu, vai jotain muuta. Tason materiaalivalinta sen sijaan on merkityksellisempi, ja kivitaso nostaa asunnon arvoa jo ihan huomattavasti. Keittiö näyttää heti paljon kalliimmalta ja on laadukkaampi. Puutaso on tietysti myös kaunis, mutta puu tai laminaatti ei ole yhtään niin kestävä kuin kivi. Kosteus ja vesi on se suurin ongelma näiden tasojen kanssa keittiössä, ja toisin kuin puuta tai laminaattia, kivitasoa ei vedellä saa turpoamaan tai rikkoutumaan. Henkilökohtaisesti olen tullut siihen tulokseen, että on paljon järkevämpää asentaa kerralla kestävä kivitaso, kuin kivisen tason elinkaaren aikana asentaa ja uusia kolme laminaattitasoa.

Olen lukenut haastatteluista, että lapsena haaveilit laskuvarjohyppääjän urasta. Onko flippauksessa ja laskuvarjohyppäämisessä mitään samaa?

Kyllä, se oli lapsuuden haaveeni! On niissä varmaan vähän samaa fiilistä, koska flipatessa ei koskaan voi tietää miten lopulta käy, aina voi tulla yllätyksiä. Eikä minulle oikein sovi tavallinen yhdeksästä viiteen toimistotyö, olen ihan liian liikkuva ihminen sellaiseen. Eli olen kyllä tähän nykyiseen työhön ja elämäntapaan tosi tyytyväinen.

Sinua seuratessa ei voi kuin ihmetellä, miten ehdit tehdä kaiken. Ilmeisesti työhösi ei kuulu pelkkää materiaalien valitsemista ja sisustusta, vaan paljon myös ihan rehellistä remontointia ja vaikka kirjanpitoa. Onko sinulla oikeastaan kahdenkymmenen viiden tunnin vuorokausi, vai mikä on salaisuutesi?

Normaalistihan ihmiset nukkuvat yhdeksän tuntia yössä. Niin minäkin, mutta nukun sen yhdeksän tuntia tosi nopeasti viidessä tunnissa! Herään aamulla yleensä neljän ja kuuden välillä, ja silloin olen jo saanut tehdä monta tuntia töitä kun muut vasta heräilevät.

Missä välissä ja miten etsit inspiraatiota ja suunnittelet ratkaisuja asuntoihin tai asiakkaillesi? Useinhan olet ollut aikaasi edellä ja tehnyt jotain puoli vuotta tai vuodenkin ennen kuin se edes vilahtaa sisustuslehdissä.

No kun niistä yöunista puhuttiin, niin usein mietin jotain ongelmakohtaa pitkään koko päivän ja illan, mutta yön yli nukuttua ratkaisu onkin minulle ihan selkeä. Minä vaan keksin ne jostain. Ja inspiraatiota etsin koko ajan kaikkialta. Pidän silmällä kaikkea vastaantulevaa, kaikkea mitä näen ympärilläni. Nytkin tässä kahvilassa istuessa etsin ideoita tai elementtejä, joita käyttää kohteissa myöhemmin.

Olen myös hyvä ajattelemaan kolmiulotteisesti, mitä hyödynnänkin jatkuvasti työssäni, ja vaikkapa keittiötä suunnitellessani kysyn myös paljon ”entä jos?” -kysymyksiä. Entä jos tekisinkin tämän asian jotenkin toisin? Olisiko joku uusi tai parempi tapa tehdä tämä? Kotona esimerkiksi vein saarekkeen tason terrazzon rohkeasti myös toiselle puolelle, ja teetin siitä tason lisäksi hyllyt. Lopputulos on todella kaunis!!

Terrazzo tuntuukin olevan yksi sinun suosikeistasi. Osaatko sanoa, miten terrazzosta on tullut niin suosittu trendimateriaali?

En osaa sanoa, mutta yksi teoria voisi olla vaikka se, että ihmiset alkoivat tykästymään uudelleen siihen terrazzonkaltaiseen materiaaliin, josta vanhemmissa kerrostaloissa on esimerkiksi ikkunalaudat. Joku on varmaan huomannut, että wow – tämähän onkin hieno materiaali. Minäkin vähän yllätyin, kun aloin nähdä terrazzoa kaikkialla, ja yhtäkkiä olin ihan rakastunut siihen.

Terrazzossa on niin monia eri sävyjä. On lämpöä ja kylmyyttä, valkoista ja tummempaa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että materiaalina se sopii melkein kaiken kanssa, ja korostaa kauniisti muita värejä. Keittiön tasona terrazzo antaa vapaammat kädet esimerkiksi sille, minkä värisen hanan voi valita, musta tai kulta molemmat sopivat yhtä lailla.

Sinulle on kertynyt paljon kokemusta monista erilaisista materiaaleista ja keittiöistä. Mitä antaisit neuvoksi lukijalle, jolla on vaikeuksia valita materiaali omaan kotiin? Kiven eduista jo puhuitkin, mutta kiviäkin on niin paljon erilaisia, Granitopin valikoimissa esimerkiksi on yli kolmesataa eri vaihtoehtoa.

Tutustu materiaaleihin!

Ihan rehellisesti sanottuna, jos en osaa itse valita, soitan Jannolle (Janno Kiho, myyntipäällikkö Granitopilla) ja hän osaa aina neuvoa! Kun soitan ja kysyn, kerron Granitopin ammattilaisille, minkälainen kohde on, esimerkiksi vaikka perheasunto, ja he osaavat kertoa mitä kannattaa valita.

Mystery White

Sinne perheasuntoon en ehkä laittaisikaan siis terrazzoa, joka voi värjääntyä, vaan jotain huolettomampaa, esimerkiksi toisen tekokiven, kvartsin. Toisaalta terrazzon elävässä pinnassa (GV 0/25) tahrat eivät näy niin pahasti.

Joka tapauksessa, minä en itse ole kiven kohdalta asiantuntija, mutta aina voi soittaa Granitopille, ja… ammattilaiset auttavat! Vastaus tulee aina myös ihan uskomattoman nopeasti.

Lopuksi kysyisin vielä, onko koskaan käynyt niin, että olisit keittiön remontin valmistuttua halunnut vielä muuttaa jotakin, tai onko jokin ratkaisu jäänyt mietityttämään?

Monta kertaa on käynyt niin, että lopputulos ei olekaan ollut ihan täydellinen! Mutta sitten mietin, mikä on pielessä, ja korjaan sen. Minähän myös myyn keittiöitä, ja senkin takia piirrän aina suunnitelmat 3D-työkalulla. Joskus käy niin, että kun keittiö saapuu paikalle, se ei luonnossa olekaan täsmälleen sitä, mitä olin ajatellut. Silloin tilataan uusia osia tai suunnitellaan jokin kohta uusiksi. Se tarkoittaa sitä, että projekti vähän venyy, mutta ainakin lopputulos on oikea.

Tasojen kanssa on tullut vähemmän yllätyksiä. Vaihdan laminaattitasoja pois ja asennutan kivitasoja tilalle, mutta kivitasoa en ole koskaan poistattanut tai vaihtanut, niiden kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia.

Tutustu laajaan materiaalivalikoimaamme ja ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat asiantuntijan neuvoja – Granitopin ammattilaiset auttavat sinua mielellään! Jennyn flippauskohteita, joissa vilahtaa myös Granitopista hankittuja kivitasoja, voit katsoa Instagramissa @sisujasijoitus

Hintalaskuri

Terrazzo-marmori – tekokivi kivitasojen materiaalina

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan

Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Kvartsitasot

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?