Laadukas kylpyhuone moniksi vuosiksi

Laadukas kylpyhuone moniksi vuosiksi

Vaikka asuintiloissa rakastetaan vaihtelua ja usein vaihdetaan seinien väriä, tapetteja ja muita sisustuselementtejä ja huonekaluja, niin kylpyhuone on tila, jonka remonttia kukaan ei odota innolla. Syy on yksinkertainen – kylpyhuoneremontti on yleensä kallis, hankala ja erittäin pölyinen työ, joka häiritsee asukkaiden elämää. Siksi on tärkeää tehdä kylpyhuoneen remontti laadukkailla materiaaleilla, joita ei tarvitse vaihtaa kovin nopeasti. Myöskään nopeasti vaihtuvien trendien seuraaminen ei ole hyvä kylpyhuoneen kohdalla – kannattaa sen sijaan valita ajaton klassikko, jonka arvo pysy ja johon ei kyllästy.

Kylpyhuoneeseen mieluiten kestäviä materiaaleja

Kylpyhuone on kodin kostein paikka, jossa sekä kalusteille että lattioille ja seinille on erilaiset vaatimukset kuin muissa huoneissa. Vaikka olohuoneen viilutettu tai puinen kaappi kestää vuosia, kylpyhuoneen kosteudessa puu- tai laminaattikalusteen elinikä jää huomattavasti lyhyemmäksi. Vaikka seinien ja lattioiden materiaaliksi pesutiloissa valitaan yleensä keraamiset laatat, niin työtasojen osalta hyvä valinta on marmori, graniitti tai kvartsikivi, jotka tunnetaan myös kosteudenkestävinä materiaaleina. Kivipinnat ovat myös erittäin helppoja puhdistaa ja ylläpitää, joten kylpyhuone näyttää aina raikkaalta ja kauniilta.

Noble Carrara kvartsitaso

Klassiset ratkaisut pienillä nikseillä

Koska kylpyhuone ei ole huone, jota haluamme päivittää tai remontoida usein, siellä käytetään lähinnä vaaleita ja valkoisia sävyjä, jotka ovat turvallinen valinta kylpyhuoneeseen. Monet kodin suunnittelijat haluavat kuitenkin jotain erilaista ja ainutlaatuisempaa. Heille sisustussuunnittelijat suosittelevat hakemaan kontrastia jonkun jännittävämmän sävyn tai epätavallisen muotoisten laattojen muodossa.
Suosioon ovat nousemassa vinoneliön muotoiset ja monikulmaiset laatat, jotka tarjoavat vaihtelua nelikulmaisten laattojen rinnalla. Unohdettu ei ole myöskään mosaiikkilaattoja, joiden tasapainottamiseen voidaan käyttää suuria luonnonkivipintoja. Työtasot, hanan ja altaan ympärys ovat yksi mahdollisuus tuoda väriä ja kuvioita kylpyhuoneeseen. Sekä graniitti, marmori että kvartsikivi tarjoavat laajan valikoiman eri sävyjä ja kuvioita, jotka täydentävät ihanteellisesti klassisen vaaleita pesutilan seiniä ja tummia lattioita.

 

Absolute White kvartsitaso
Noble Olympost Mist kvartsi

Kylpyhuoneen tulisi olla avara ja minimalistinen

Vaikka kylpyhuoneeseen kertyy herkästi paljon tarpeellisia esineitä, sisustussuunnittelijat suosittelevat kuitenkin noudattamaan minimalistista linjaa. Kylpyhuoneeseen sopii erinomaisesti yksi massiivinen kaappi, johon mahtuvat kaikki tarpeelliset esineet. Tietysti pesualtaan alla tai seinällä voi olla myös tarpeeksi hyllyjä, jotta kaunista kivitasoa ei tarvitse peittää pulloilla, purnukoilla ja muilla tarvikkeilla.
Hyvä vaihtoehto on asettaa kylpyhuoneen hyllylle punottuja koreja, johon välttämättömät esineet lajitellaan niin, että ne löytyvät nopeasti eivätkä pesuaineet häiritsisi työtasolla.

Kylpyhuoneremonttia ei tehdä kovin usein, joten kannattaa valita mahdollisimman kestäviä ja ajattomia materiaaleja, jotta huone näyttää kauan raikkaalta ja uudelta. Investoidessasi kodin uudistusprojektiin haluat olla varma, että lopputulos ei ainoastaan miellytä sinua, vaan antaa kodillesi lisäarvoa ja säästää rahojasi. Ihanteelliset materiaalit ovat marmori, graniitti ja kvartsikivi, joiden elinikä on vuosikymmeniä ja jotka ovat helppohoitoisia. Tutustu vaihtoehtoihin ja laske haluamasi kivilaatan hinta!

Bianco Carrara C valkoinen marmori
Nero Assoluto graniitti
Noble Supreme White kvartsitaso