Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Mukava ja trendikäs kylpyhuone

Mukava ja trendikäs kylpyhuone

Kylpyhuoneen remontti on suuri haaste jokaiselle kodin omistajalle. Samalla voi ilman erityistietoja saavuttaa erinomaisen tuloksen, kun suunnittelee kaikki huolellisesti ja laatii konkreettisen tehtävälistan, budjetin ja suunnitelman. Tietysti kylpyhuoneremonttia koskevat muutamat yleiset säännöt – on käytettävä oikeita materiaaleja ja valittava luotettavat yhteistyökumppanit.

Käytä kylpyhuoneessa kosteutta kestäviä materiaaleja!

Aivan kuten keittiö asettaa työtason laadulle korkeampia vaatimuksia, myös kylpyhuoneessa on tärkeää, että pinnat ovat vettä hylkiviä ja helposti puhdistettavia. Keraamisilla laatoilla peitetty lattia ja seinät ovat olleet muotia vuosikymmeniä, mutta yhä useammin marmori-, graniitti tai kvartsikivilaattapintoja yhdistetään paneeleihin ja työtasoihin.
Kylpyhuone on ilmanvaihdosta ja lämmityksestä huolimatta kodin märin paikka. Jos etsit kestävää ratkaisua, vältä viilutettujen pintojen ja puukalusteiden käyttöä!

Crystal Polar White badrum
Crystal Polar White kvartsi

Pesuhuone kasvaa ja muuttuu ylellisemmäksi

Pitkään muodissa olleiden vaaleiden ja valkoisten sävyjen sijaan sisustussuunnittelijat ovat viime aikoina suositelleet käyttämään kylpyhuoneissa rohkeasti kontrastivärejä ja jopa tummia sävyjä. Värien ja materiaalien yhdistelyssä kannattaa kuitenkin muistaa, että vaaleilta ja mattapinnoilta vesiroiskeet eivät näy yhtä selvästi kuin poleerituista ja tummista materiaaleista.

Silestone Bianco River badrum
Bianco River kvartsi

Perinteiset suorakaiteen ja neliönmuotoisten lattia- ja seinälaattojen sijaan voidaan käyttää vinonelilö- ja monikulmaisia laattoja. Suuria kivipintoja tasapainotetaan rohkeasti mosaiikkilaatoilla, terrazzo-seoksella ja maalatuilla seinillä. Mikä voisi olla ylellisempää kuin marmorilla reunustettu pientä uima-allasta muistuttava amme! Mikäli tilaa on vähemmän, voidaan parhaita kivimateriaaleja käyttämällä koristella esimerkiksi lavuaarin ympäristö. Pienemmän kylpyhuoneen muuttaminen ylellisemmäksi ei vaadi juurikaan rahaa!

Noble Supreme White kvartsinen kylpyhuone
Noble Supreme White kvartsitaso
Breeze Ashen Light kvartsi

Minimalismi on muotia

Laattaseinäisessä kylpyhuoneessa lika ja sakka kerääntyvät yleensä laattojen välisiin saumoihin. Kauneuden lisäksi myös tilojen käyttömukavuus on tärkeää, joten usein koko pesunurkkaus (kylpyammeen tai suihkun ympärys) valmistetaan yhtenä suurena seinälaattana. Tällaista upeaa ratkaisua harkitessa kannattaa miettiä eri materiaalien veden absorptiokyky. Parhaiten kosteutta kestäviä ovat kvartsikivet, sen jälkeen eri graniitti- ja marmorilajit.

Tutustu materiaaleihin!
Noble Cloudy Onyx baderom
Noble Cloudy Onyx kvartsitaso

Kylpyhuone ei todellakaan ole varastotila ja trendikkäässä kodissa on aina sääntö – mitä vähemmän kaappeja, sitä parempi. Kun harkitaan kivitasoa kylpyhuoneeseen, ei pitäisi ajatella vain kasvojen- ja hampaidenpesuallasta tai kylpyammeen ympäristöä. Kivestä voidaan valmistaa myös seinähyllyjä ja vaikka esimerkiksi saippua-alusia, lisätasoja pyykinpesukoneen tai kuivauskoneen päälle (jos ne ovat edestä avattavia) tai muualle.

Crystal Anthracyte badrum
Crystal Anthracite kvartsi

Kuiva- ja märkäalue

Kun nopea elämäntapa on vuosikymmeniä suosinut suihkualtaita ja -kaappeja, niin sen tilalle ovat tulleet sadesuihkut. Myös kylpyamme on taas muodissa!

Suuremmassa kylpyhuoneessa voidaan kuivan ja märän alueen erottamiseen käyttää marmori- tai kvartsikivilaattoja, jotka muuttuvat sujuvasti kylpyammetta tai pesuallasta ympäröiviksi tasoiksi. Pienemmässä kylpyhuoneessa erotusseinä voisi olla varmuuslasia – läpinäkyvä raja lisää tilavuutta! Jos kyseessä on laajempi remontti, kannattaa harkita myös sadehuonetta, jossa perinteisen keskellä lattiaa olevan vedenpoistoaukon sijaan vesi ohjataan seinä reunassa olevan poistoviemärin kautta.

Noble Ivory White badrum
Noble Ivory White kvartsitaso

Kylpyhuone on rentoutumiseen ja nautintoon

Monien suunnittelijoiden mielestä kylpyhuoneessa pitäisi tulla sellainen tunne, kuin olisit kylpylässä tai muinaisen Rooman oleskelutiloissa. Tilassa, joka ei ole vain toimiva, vaan pikemminkin erinomainen paikka rentoutua. Tässä tapauksessa myös pyykinpesukone ja kuivauskone muuttavat pois kylpyhuoneesta – kodinhoitohuoneeseen tai keittiöön!

Noble Supreme White kompositt baderom
Noble Supreme White kvartsi

Muodikkaat tekniset ratkaisut

Teknologian kehittyessä kylpyhuoneisiin tulee yhä enemmän innovatiivisia ratkaisuja. Peileihin rakennetut LED-valot ja kosketuspaneelit miellyttävän musiikin, lämpötilan tai valaistuksen valitsemiseen, lämmitetyt wc-kannet, hotelleista tutut liiketunnistinhanat, jne. Mukavuus ja ylellisyys kätkeytyvät usein pieniin yksityiskohtiin. Jos teknologia tarjoaa tätä kaikkea, mikset käyttäisi näitä ratkaisuja!

Silestone Lyra badrum
Lyra kvartsi

Kysy apua kylpyhuoneen remontointiin Granitopin asiantuntijoilta, löydä inspiraatio valokuvagalleriasta ja laske marmori-, graniitti- tai kvartsikivitason hinta hintalaskurilla!

Kodinhoitohuoneen suunnittelu

Laadukas kylpyhuone moniksi vuosiksi

Granitopilta tilaaminen – nopeaa ja mukavaa!

Mikä on kivien paksuus?

Yleisimpien kivilaattojen (slabien) paksuudet ovat 20 mm ja 30 mm, joilla on eri hinta ja molemmat vaihtoehdot ovat saatavana myös hintalaskurissa. Joitain materiaaleja voi saada myös 12, 40, 50 mm paksuisena kivenä, mutta hinta ja saatavuus on varmistettava erikseen.

Minkälaista investointia tulisi harkita, kun tilaa kivitason?

Ensinnäkin kivitaso pitäisi ottaa hyvänä investointina. Investoinnin suuruus riippuu etenkin valitusta kivestä ja halutusta käsittelystä, mutta keskimäärin keskikokoisen tason hinta on 600 – 4000 euroa. Työtasoon investointi on pitkäaikainen, koska kivitasoa ei tarvitse vaihtaa ajan kuluessa.

Nero Marquina svart marmor badrum

Bricmate Glanshammar Silk