Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Kodinhoitohuoneen suunnittelu

Kodinhoitohuoneen suunnittelu

Kodinhoitohuone on keittiön ja kylpyhuoneen ohella kodin tärkeimpiä tiloja, joille on ominaista avaruus, käyttömukavuus, käytännöllisyys ja puhtaus. Kodinhoitohuone ei ole kodin näkyvimpiä tiloja, mutta se voi siltikin olla kaunis tila, jossa on mukava hoidella arkisia askareita.

Pienemmissä kodeissa pesukone on yleensä joko kylpyhuoneessa tai keittiössä, ja siivousvälineet, pesukori, silityslauta ja pyykkiteline ovat puolestaan omassa kaapissaan. Erillistalossa ja isommassa asunnossa kannattaa kuitenkin harkita kodinhoitohuonetta jo suunnitteluvaiheessa. Erityisen kätevä kodinhoitohuone on silloin, kun perheessä on lapsia tai lemmikkejä.

Bianco Carrara C marmori

Sopivat tilat helpottavat arkisia askareita!

Jos pesukone, pyykkikori ja rumpukuivaaja laitetaan kylpyhuoneeseen, voi kylpyhuone muuttua todella ahtaaksi. Silittämistä odottava ”pyykkivuori” ei ainakaan lisää kylvyn rentouttavaa vaikutusta. Siksi neliöiltään tehokkaat kodinhoitohuoneet yleistyvät myös kerrostaloasunnoissa.

Mitä kodinhoitohuonetta suunniteltaessa ja sisustettaessa tulee tietää?

Viscount White graniitti

Design ja käytännöllisyys kulkevat käsikädessä

Kodin yleisilme voisi olla suunnittelun lähtökohta. Arvokkaaseen ympäristöön sopii tietynlainen materiaali, ja kesäasuntoon taas toisenlainen. Tasoja valittaessa tulee muistaa, että luonnonkivet, kuten marmori, graniitti ja liuskekivi kestävät korkeitakin lämpötiloja, mutta keinokivimateriaali, kuten kvartsi, on herkkä korkeille lämpötiloille. Jos tasoa halutaan käyttää myös silittämiseen, kannattaa ehdottomasti valita korkeita lämpötiloja sietävä luonnonkivitaso!
Keittiön ja kylpyhuoneen tapaan kodinhoitohuoneella on omat vaatimuksensa, ja sisustuksessa tulee huomioida myös ergonomisuus sekä käytännöllisyys.

Tutustu materiaaleihin!

Sijainti talossa tai kerrostaloasunnossa

Toimiva kodinhoitohuone on lähellä keittiötä tai autotallia. Oma sisäänkäynti on ihanteellinen vaihtoehto, sillä näin esimerkiksi pyykki voidaan viedä ulos kuivumaan suoraan ovesta. Oma pesupaikka lemmikeille tai vaikkapa likaisten ulkovaatteiden pesuun on aina kätevä. Tähän tarkoitukseen sopii käsisuihku ja pesuallas!

Noble Arco


Kodinhoitohuone lisää säilytystilaa

Kaappeja ja säilytystilaa ylipäänsä ei voi olla koskaan liikaa! Kukin voi tahollaan tietysti pohtia, tarvitaanko rumpukuivaajaa ehdottomasti tai siliävätkö vaatteet paremmin höyrykaapissa vai silitysraudalla… Mielipiteitä on loputtomasti, mutta kaikki ovat todennäköisesti yhtä mieltä siitä, että kodinhoitohuone sopii erinomaisesti tavaroiden säilyttämiseen.

Asukkaiden harrastukset ja tottumukset määräväät myös kodinhoitohuoneen sisustuksen. Mitä enemmän kaappeja ja hyllyjä on, sitä paremmin harvemmin käytettäviä tavaroita voidaan säilyttää. Tällaisia tavaroita ovat vaikkapa joulukoristeet, rullaluistimet, akkuporakone, varalamput tai sitten se lomamatkalta ostettu matkamuisto, joka päätyi jostain syystä suoraan kaappiin.

Kuvat: Husart.se

Toimiva ilmanvaihto

Kodinhoitohuoneessa pestään ja kuivataan todennäköisesti pyykkiä. Kuivuipa pyykki telineessä tai rumpukuivaajassa, pyykin kuivuminen edellyttää riittävää ilmavaihtoa, joten siitä ei todellakaan kannata tinkiä.

Helppohoitoiset seinät ja lattia

Kodinhoitohuoneessa on usein vesipiste, ja huoneen ilmankosteus on yleensä asuintiloja korkeampi, mutta kodinhoitohuonetta ei kuitenkaan tarvitse laatoittaa lattiasta kattoon. Yleensä vain lattia ja pesukoneen sekä pesualtaan seinät laatoitetaan, ja muut seinät maaltaan maalilla, joka sietää kosteutta. Tasoihin ja välitilaan valitaan sopiva kivimateriaali. Kivitason ja välitilan kivilevyn kanssa samasta materiaalista valmistetut seinähyllyt lisäväät tilan näyttävyyttä!

Nero Assoluto graniitti

Riittävä valaistus ja paljon pistorasioita

Hyvin valaistussa tilassa on mukava työskennellä, ja oikein sijoitellut pistorasiat helpottavat työntekoa. Yleisvalon lisäksi kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää myös taitettavia seinävalaisimia, spottivaloja tai kaapin alle kiinnitettäviä pikkuvalaisimia.

Tutustu tuotevalikoimaamme, jos kaipaat kodinhoitohuoneeseen sopivaa kivitasoa tai haluat tilata vaikkapa marmorilevyn pesualtaan alle. Voit laskea myös tason hinnan valmiiksi!

Laadukas kylpyhuone moniksi vuosiksi

Kodinhoitohuoneen suunnittelu

Granitopilta tilaaminen – nopeaa ja mukavaa!

Bianco Sardo