Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Harmaa muttei tylsä – Viscount White graniitti perinteisen tyylikkäässä kulmakeittiössä

Harmaa muttei tylsä – Viscount White graniitti perinteisen tyylikkäässä kulmakeittiössä

Vierailemme Petrin ja Elsan kotona keskustelemassa sisustuksesta ja kivitasoista. Nuoret päättivät tilata keittiönsä tasot Viscount White -graniitista jo joitakin vuosia sitten. Nyt remontissa on vuorossa kylpyhuone, jonne valittiin verrattain uudempi materiaali – harmahtavan beige kvartsikivi Breeze Ashen Light.

Viscount White

Usein pidättäydytään hyväksi havaituissa valinnoissa, ja sama materiaali otetaan käyttöön kaikkialla kodissa. Mikä sai teidät valitsemaan kylpyhuoneeseen näin erilaisen kiven?

Noh, eiväthän nämä kaksi kivilaatua ole oikeastaan niin erilaisia. Molemmat valittiin samalla ajatuksella – koti on paikka levolle. Harmaan ja beigen sävyt ovat sisustusväreinä vaatimattomia ja luovat rauhallista tunnelmaa. Myöskään kivien kuvio ei ole liian silmiinpistävä. Juuri sellaiset tasot me halusimmekin. Meillä ei kummallakaan ole erityisen räväkkä maku, eikä näiden asioiden suhteen tule liioin erimielisyyksiä. Käytännöllisyys ennen kaikkea, sillä kodin pitää olla mukava ja kotoisa oma pesä.

Kivispesialisti saattaa katsoa asiaa hieman toisella tapaa, mutta suurimmalle osalle ihmisistä kivi on aina kiveä, oli kyse sitten marmorista, graniitista tai kvartsista. Päätökset tehdään pitkälti värin ja hinnan perusteella, tärkeitä ovat tietenkin myös käytännön kysymykset. Kylpyhuone on kodin huoneista kostein ja siellä käytetään paljon erilaisia kemikaaleja – hammastahnaa, kosmetiikkaa, tuoksuja, kynsilakanpoistoainetta… Paljon hankalampia aineita, jotka voisivat jättää tahroja. Meidän kylpyhuoneeseen päädyimme siis valitsemaan kiillotetun kvartsikiven, sillä se on vedenpitävin ja hygieenisin materiaali.

Breeze Ashen Light

Viscount Whiten löysimme yhdestä Granitopin vanhasta uutisjutusta. Siinä oli kyllä käytetty kiillotettua kiveä, kalusteet olivat valkoiset ja tekniikka ruostumatonta terästä, mutta olimme varmoja, että kivi sopii hyvin myös harmaiden kaappien rinnalle. Ja varmaan kannattaa mainita, että meillekin suositeltiin keittiöön kiillotettua kiveä, mutta näytepaloja katsellessa huomion kiinnitti juuri tämä hiottu Viscount White, joka meidän kotiin sitten päätyikin. Kivi on suhteellisen teeskentelemätön ja ympäristöönsä hyvin sulautuva, valkoisia ja mustia vahvempia juonteita ei ole liian paljoa, mutta toisaalta tylsempiin harmaisiin graniitteihin verrattuna (Grigio Aveiro, Bianco Sardo, Bohus Grey) tämä on vähemmän pilkullinen ja… Yksinkertaisesti niin kaunis! Isompi kuvio olisi huutanut itselleen huomiota meidän keittiönurkkauksessa, yhtenäisemmän harmaa taso on rauhallisempi.

Miten tarkemmin valitsitte käyttämänne materiaalit? Kuinka paljon remonttiin on kulunut aikaa?

Granitopin valitsimme täysin sattumalta. Googlasimme kivitasoja ja teidän nettisivut olivat ensimmäisien osumien joukossa ja tunnuitte kaikista luotettavimmalta vaihtoehdolta. Pidimme siitä, että teillä on sivuilla paljon kuvia erilaisista keittiöistä ja mahdollisuus laskeskella hintoja. Mietimme tietysti muitakin vaihtoehtoja, mutta kiven hinta ei ollutkaan paljoa tammitasoa suurempi, joten pysyimme päätöksessämme valita kivitaso. Minimaalisella hintaerolla olisikin ihan syntiä olla valitsematta kivi!

Tutustu materiaaleihin!

Välitilaan valitsimme kiven, jotta lopputuloksessa olisi mahdollisimman vähän saumoja – mattapintaiset kalusteet, mattamustat vetimet ja hiottu graniitti kiillotetun sijaan. Kaakeloitu seinä tai läikehtiväksi kiillotettu kivitaso tuntuisivat täällä vierasesineiltä. Yhtenäinen ja minimalistinen keittiö on kaikista kaunein.

Varmaan mahdollisuus käyttää kivistä levyä välitilassa sitomaan ala- ja yläkaapit viimeistellyksi kokonaisuudeksi vaikutti myös lopulliseen valintaan. Vaikka jos nyt rehellisiä ollaan ei meillä ole mikään vielä valmista ja viimeisteltyä. Esimerkiksi nämä pistorasiat ovat vielä väliaikainen ratkaisu ja kaikenlaista pientä puuttuu.

Teidän allas on Blanco Subline? Silgranit -viimeistelyllä ja alakautta asennettu? Allaskaappi vaikuttaa varsin kapealta, mutta ilmeisesti allas ja sekoittaja mahtuivat hyvin?

Kaappi ei oikeastaan ole kapea, ihan 60cm se on. Asentajat olivat myös iloisia, sillä kalusteita ei tarvinnut alkaa leikkelemään, kaikki sopi oikein hyvin. Altaan aukko on asetettu tavallista taaemmas, jotta altaan eteen jäisi mahdollisimman paljon kivitasoa. Eli altaan takana on meillä 8cm tasoa tavallisen 10cm sijaan, ja osan siitä vie taustakivi, joka asennettiin tason päälle. Hana on nätisti aivan seinän vieressä.

Keittiö on ollut käytössä nyt ainakin pari vuotta? Miten olette huoltaneet materiaalia?

Keittiö on ollut käytössä jo kolme vuotta. Kivelle emme ole tehneet mitään erityistä, yksinkertaisesti pidämme tason puhtaana. Meille kyllä kerrottiin, että kovempiin graniitteihin verrattuna Viscount White on huokoisempi, ja erityisesti hiottuna se on vielä herkempi. Paistinpannulta roiskuva rasva ja kaikki saattaisi kuulemma imeytyä tasoon…
Mutta mitä vielä, taso on kuin uusi! Kun vain vähän huolehtii siisteydestä ja puhtaudesta, kestää kivi hyvin.

Eräs tämän hetken suurimmista keittiötrendeistä puuttuu teiltä. Harkitsitteko missään vaiheessa saareketta, ja miten päädyitte kuitenkin luottamaan perinteisempään keittiönpöytään?

Meidän asunto ei ole erityisen suuri. Saareke olisi vienyt liikaa tilantuntua. Keittiönurkkaus on muutenkin jo hieman suojassa omassa kolossaan, josta tila vaihtuu sujuvasti olohuoneeksi – pohja on jo hyvä, saarta ei tarvitse.

Välillä perinteiset ja yksinkertaiset ratkaisut ovatkin kauneimpia ja helpoiten yleistettävissä. Ei tule myöskään tarvetta ylenmääräiselle suunnittelulle ja sumplimiselle, siitä vain suoraan huonekalukaupoille ja kivifirman puheille, kerrot ammattilaisille mitä haluat ja saat taatusti upean lopputuloksen.

Mitä suosittelisitte muille kivitason ostajille ja kodinsisustajille? Kuinka luoda samanlainen harmoninen ja viimeistelty kokonaisuus?

Tärkeintä on varmaan selvittää omat vaatimukset ja resurssit itselle ihan ensimmäiseksi. Kaiken muun suhteen kannattaa sitten kuunnella ammattilaisia. Me olimme huolissaan siitä, miten L-keittiö mahdutaan kantamaan kapeassa rapussa, meidän talossa ei ole hissiä, mutta kaikki menikin hyvin. Esimerkiksi kivilevyjen saumaa hellan vieressä ei tosiaan huomaakaan.

Saumakohta on tässä

Joitain valintoja teimme tulevaisuutta ajatellen. Liesi esimerkiksi on tasolle asennettu, ei upotettu. Näiden asioiden suhteen juuri kannattaa kuunnella kokeneempien neuvoa. Jos lieden upottaa tasoon, silikoni löystyy ja repsahtaa jossakin vaiheessa välttämättä. Samoin liesilevy voi haljeta herkemmin, jos siihen putoaa jotakin painavaa. Nämä ongelmat ovat vältettävissä. Tasolle asennetut liedet ovat myös standarditavaraa, mutta täysin samanlaista upotettua liettä ei välttämättä vuosien päästä enää löydy. Jos liesi menisi silloin vaihtoon, pitäisi koko taso laittaa uusiksi.

Spottivalot valittiin myös huonekaluvalmistajan suosituksesta. Itse emme olisi ehkä osanneet toivoa niitä niin montaa, mutta nykyään istumme mielellämme hämärässä sohvalla ja ihailemme kauniisti valaistua keittiötä ja graniittitasoa.

Tutki materiaalitarjontaa, tutustu tyytyväisten asiakkaiden tarinoihin ja tarkista hintalaskurilla, millä hinnalla voisit saada unelmiesi keittiön.

Hintalaskuri

Jos haluat jakaa kuvia uudesta keittiöstäsi tai kertoa miten olet käyttänyt kiveä kotonasi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai lisää valokuvat Granitopin Google-tilille!

Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

Blue Pearl graniitilla luotiin yhtenäinen ilme keittiöön

Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Graniitti