Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Black Galaxy Star, Star Gate ja Nero Assoluto

Black Galaxy Star, Star Gate ja Nero Assoluto

Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

Tummia, mustia, mustanruskeita ja -harmaita graniittilajeja on monta, tunnetuimpia ja suosituimpia näistä ovat kuitenkin Black Galaxy Star, Star Gate ja Nero Assoluto. Ehkä niitä ei pitäisi verrata ja tietenkin jokainen mielipide ja vertailu on hyvin subjektiivista, mutta katsotaanpa mitä on samanlaista ja erilaista näissä kiveissä.
Tiettävästi on graniitti rakeinen magmakivi (granum – rae latinan kielellä), joka pääasiallisesti koostuu kvartsista ja maasälvästä. Graniitin väri voi olla hyvinkin vaihteleva, aina valkeista, kellertävistä ja vaaleanpunaisista (myös punaista) sävyistä harmaaseen, vihreään, siniharmaaseen, ruskeaan ja mustaan asti. Graniittilajikkeet ovat myös erilaisia kuvion suhteen, joka voi olla yhtenäisempi, selvästi pilkullinen, virtaavilla linjoilla, mutta voi myöskin muistuttaa lehtiä-lastuja. Minkälainen graniitti on, riippuu pääasiassa sen muodostumistavasta ja sijainnistaan sekä mineraaleista, joita tietty lajike sisältää.
Katso tästä pitempää selostusta graniittilajikkeista ja väreistä!

Graniitin plussat:

* erittäin vahva – yksi vahvimmista luonnonmateriaaleista,
* hygieeninen – koska pinnassa on hyvin vähän huokosia, on sitä helppo pitää puhtaana, kiillotettu graniittitaso ei ime nesteitä,
* pitkäaikainen sijoitus – kestävä iskuille ja naarmuille.

Graniitti kivinä on ollut aseman ja voiman symboli vuosituhansien ajan. Kuten marmoria, on graniittia käytetty laajasti rakennuksiin ja veistoksiin. Siten voidaan sanoa, että graniitti on klassinen materiaali rakentamisessa ja sisustuksessa. Tämä yksityiskohtina, esimerkiksi ikkunalautana tai takkahyllynä, mutta varmasti myös työtasona. Graniittitaso on helppo pitää puhtaana, ja graniittitaso on suhteellisen isku- ja lämmönkestävä.

Sisustussuunnittelussa vallitsevat suuntaukset tukevat myös graniitin käyttöä työtasojen materiaalina. Sekä teollisuustyyli että ns. Skandinavian tyyli ovat minimalistisia, ja mustan ja valkoisen yhdistelmä harmaasävyjen kanssa on aina varma asia. Yksi suositus mustan ja arvokkaan graniittipinnan ilmeittämiseksi on tasapainottaa se vaaleammilla, lämpimillä sävyillä ja materiaaleilla – esimerkiksi vaaleilla seinillä ja puulattialla tai -kaapeilla. Tämä luo kontrastin ja antaa tason erottua.

Värikkäiden lisävarusteiden käyttö on hyvä tapa lisätä kimaltelua tummaan graniittipintaan. Tummanharmaassa ja mustalla tasolla varustetussa keittiössä voisivat keittiökoneet, lamput ja ruokailuvälineet olla kirjavampia. Kohdevalot, jotka saavat kiven loistamaan, kulho värikkäitä hedelmiä tai eksoottinen kukka auttavat ehdottomasti tekemään tuloksesta vieläkin kauniimman.

Keittiösaari mustasta graniitista näyttää vaikuttavalta missä tahansa keittiössä, mutta keittiösaarella on myös käytännöllinen tehtävä lisäpöytänä tai säilytystilana. Mutta kun kerran olet päättänyt ostaa mustan graniitin työtason, minkä niistä suosituimmista sitten loppujen lopuksi valit?

Tutustu materiaaleihin!

Tyylikäs ja arvokas kiillotettu musta graniitti

Black Galaxy Star on ainutlaatuinen intialainen musta graniitti, jolle on ominaista pyrokseeni- (enstatiitti-) kiteet. Näiden pronssin- ja kullansävyisten pisteiden takia on graniittikaivos lähellä Chimakurthia Andhra Pradeshin osavaltiossa laajemmin tunnettu. Kaivos sijaitsee noin 160 hehtaarin alueella, ja siinä on noin puoli sataa louhosta, joista suurin osa on maanpinnasta matalammalla. Huolimatta nykypäiväisten koneiden käytöstä on hyvien kohteiden lukumäärä rajoitettu, ja graniitin ulkonäkö vaihtelee huomattavasti. Galaxy Star:in laatu määräytyy kuvion tiheyden, sen tasaisen jakauman/sijainnin ja kultaisten pisteiden koon mukaan.

Koska paikallinen osaaminen on kehittynyt vuosikymmenien kokemusten perusteella, intialaista graniittia ei enää viedä lohkoina, vaan suurin osa leikataan laatoiksi paikan päällä.

Nero Assoluto (myös tunnettu nimillä Absolute Black ja Negro Zimbabwe) on eteläafrikkalaista alkuperää oleva musta graniitti, jota on louhittu Zimbabwen Mutoko-alueella 1970-luvulta lähtien. Nero Assoluto on erittäin vahva kivi jopa muihin graniitteihin verrattuna, ja kiillotettu työpinta on peilinsileä ja kiiltävän musta. Kaivoksesta otettuja lohkoja ei kuitenkaan työstetä eikä niitä yleensä leikata laatoiksi paikan päällä, koska alueen kiviteollisuus ei ole kovin kehittynyttä. Graniittia kuljetetaan Mosambikin Beiran sataman kautta, ja pääasiassa italialaiset asiantuntijat panostavat graniitin jalostamisen osaamiseen. Koska Nero Assolutolla on huokosia vähän ja mitätön veden imeytymiskerroin, on se myös pakkaskestävä ja sopii käyttöön ulkokeittiöissä, grillausnurkkissa ja terasseilla.

Star Gate (myös tunnettu nimillä Stargate, African Galaxy, Cosmos ja Cosmos Black) on myös peräisin eteläisestä Afrikasta, kaivos sijaitsee lähellä Mt. Darwinia Zimbabwessa. Graniitille on ominaista hopeisesti välkkyvät kiteet, pisteet ja täplät, jotka saavat mustan taustan loistamaan tähtitaivaalta.

Tutustu materiaalivalikkoon ja laske haluamasi keittiötason hinta!

Osallistu kuvakilpailuun! Lähetä meille valokuva tai video kauniista kivitasoistasi, pääpalkintona on 600 euron IKEA-lahjakortti!

Palkinnon voittaja julkistetaan 1. heinäkuuta 2020. Osallistumalla kampanjaan, annat meille luvan käyttää valokuvaasi / videosi markkinointitarkoituksiin.

https://www.facebook.com/kivitasot/videos/2407976956159293/

Norjan kolme kuuluisaa graniittia

Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Graniitti