Caesarstone -20%
Lue lisää
Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

Ulkokeittiö on kotipihan kuningatar

Kun joulukinkku on syöty, mieleen alkaa nousta kevät ja grillauskauden alkaminen. Olohuone on vuosien varrella levittäytynyt terassille ja pihalle, ja ulkona vietetään yhä enemmän aikaa, joten myös ulkokeittiöiden suosio kasvaa. Ulkokeittiö tai grillinurkkaus on kiva paikka nauttia kesästä ilman, että täytyy koko ajan juosta keittiön ja grillin väliä, sillä kaikki ruoanlaittoon tarvittava on valmiina ulkokeittiössä.

Ulkokeittiön suunnittelu

Ulkokeittiön ja grillinurkkauksen suunnittelun tulee perustua omiin tarpeisiin ja budjettiin. Grilli ja pieni pöytä ainesten käsittelyyn ja säilytykseen riittävät, mutta ulkokeittiöstä voi halutessaan tehdä myös todella näyttävän.

Ensin kannattaa miettiä, miten paljon tilaa ulkokeittiötä varten on. Onneksi tilarajoitukset ovat ulkona lempeämmät kuin sisätiloissa, joten grillaamaan, syömään ja iltaa viettämään mahtuu varmasti suurempikin seurue.

Kannattaa myös miettiä, onko ulkokeittiö pysyvä ratkaisu vai onko se tarkoitus purkaa syksyllä. Jos ulkokeittiötä ei jätetä talveksi ulos, sen voi tehdä myös puusta ja pelkästään öljytä aina kauden alkaessa, jotta se kestäisi vaihtelevan kesäsään.
Ympärivuotinen ulkokeittiö tai kivestä tehty grillinurkkaus tulee kuitenkin tehdä lujasta materiaalista, jotta se näyttäisi hyvältä vielä vuosienkin jälkeen.

Tutustu materiaaleihin!
Steel Grey

Ulkokeittiöstä löytyy kaikki tarvittava

Ulkokeittiön sisutus tulee harkita tarkkaan, jotta sieltä löytyisi kaikki ruoanlaittoon tarvittava.
Tärkein on grilli, ja valittavissa on kaasu- ja hiiligrillejä. Kaasugrilli kannatta asentaa tasoon, mutta hiiligrilli on turvallisinta asentaa riittävän kauas herkästi syttyvistä materiaaleista. Kaasugrilli on nopea ja helppo käyttää, joten periaatteessa koko ruoanlaiton voi siirtää kesäksi ulkokeittiöön. Samalla saa mukavasti myös raitista ilmaa.

Toimivassa ulkokeittiössä on myös jääkaappi, mutta herkät sähkölaitteet tulee aina suojata sateelta sekä kosteudelta.

Lisäksi tarvikkeille tarvitaan hyllyjä ja kaappeja sekä tasoja, jotta ruoanlaitto onnistuu vaivatta myös ulkona.

Keittiöallas on ehdottoman tärkeä, sillä ruokaa valmistettaessa tulee pestä käsiä ja astioita, ja juoksevan veden ansiosta ulkona kokkamainen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa.

Hintalaskuri

Ennen kaikkea materiaali!

Useat materiaalit sopivat myös ulkokäyttöön, mutta ulkokeittiössä kannattaa panostaa erityisesti kestävyyteen varsinkin pohjoismaisessa ilmastossa, jossa kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä.
Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että jos haluat ulkokeittiöstäsi olevan iloa vuosikymmeniksi, kannattaa valita materiaali, joka kestää miltei mitä tahansa.

Bianco Sardo

Ulkokeittiöiden tasot kannattaa tehdä kylmää ja kuumaa sietävästä kivestä. Paras keittiötason materiaali ulkokeittiöön on ehdottomasti säänkestävä graniitti, joka sietää ongelmitta kylmää, kuumaa ja kosteutta. Ulkona pintoihin voi kertyä myös hometta, mutta sekään ei ole ongelma graniitille. Lisäksi graniitti on helppo puhdistaa, mikä onkin erityisen tärkeää ulkona.

Bianco Carrara C

Ulkokeittiö altistuu auringonvalolle ja säälle, joten kvartsia ei voi suositella, sillä se yleensä vaihtaa väriä ja haalistuu auringonvalossa.
Grillinurkkausta ulkokeittiöön suunniteltaessa kannattaa perehtyä kivimateriaaleihin sekä kysyä neuvoa Granitopin asiantuntijoilta!

Marinace Black

Tan Brown

Blue Pearl

Viscount White

Graniitti-, marmori- vai kvartsitaso?

Koti kaukana kotoa

Kevätkampanja