Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Kevätkampanja!

Kevätkampanja!

Aurinko paistaa jo korkealla taivaalla ja kesä lähestyy vauhdilla! Lämpenevät kelit houkuttelevat pihalle, puutarhaan ja terassille ja inspiroivat suunnittelemaan kesäkeittiön tai kesämajan grillinurkan kasvojenkohotusta.
Siinä missä kivitasojen viimeistely on yleisimmin aina joko kiillotettu (P – Polished) tai hiottu (H – Honed), tulevat muut viimeistelymahdollisuudet ajankohtaisiksi juuri keväällä ja kesällä. Kun kiinnostus kesäkeittiöihin kasvaa, kasvaa myös kiinnostus graniittiin, sekä erilaisiin viimeistelyihin, kuten poltettuun tai harjattuun (nahkeaan) pintaan.

Monipuoliset viimeistelyt

Erinäköisiä kivitasoja on saatavilla vaikka kuinka paljon ja niitä voidaan viimeistellä monin eri tavoin. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole ainoa ero viimeistelyiden välillä – erilaiset nimitykset ja termit kuvaavat erilaisia ja eri tavoin käsiteltyjä kiviä. Tuttujen kiillotetun ja hiotun viimeistelyn lisäksi voi löytää esimerkiksi ”nahkeaksi” merkityn (L – englanninkielisistä sanoista ”leather”, ”leathered”) tai ”F/B” (englannin ”Flamed & Brushed”) tason. Tämäntyyppiset viimeistelyt jättävät pinnan hieman epätasaisemmaksi ja rosoisemmaksi. Samankaltaisia tasoja on myös kvartsikivituottajien valikoimissa. Esimerkiksi Trend-sarja kutsuu sitä Terra-viimeistelyksi, jonka voi nähdä vaikkapa Ambiente Light ja Residente Dark -kivissä. Metropolitan-malliston teolliseen interiööriin sopivien tekokovien ulkonäköä täydentää erityinen Rough-viimeistely, joka rosoisen pintansa vuoksi muistuttaa harjattua (B-brushed) kiveä.

Osa valmistajista nimeää viimeistelyn sen mukaan, mitä kivelle on tehty (viimeistelytapa), toiset taas valitsevat kiven nimeen sanan, joka kuvaa lopputulosta. Tämä menetelmien moninaisuus saattaakin aiheuttaa päänvaivaa, erityisesti kun otetaan huomioon, että viimeistely vaikuttaa myös kivitason lopulliseen hintaan. Toisaalta paljon riippuu kivestä itsestään, sen kovuudesta ja mineraaleista. Samankaltaiseen lopputulokseen voi päätyä usealla eri tavalla, eivätkä kaksi eri kiveä samalla tekniikalla työstettynä välttämättä näytä lainkaan samalta. Pehmeämmät graniitit eivät yleensä edes vaadi polttamista kolmiulotteisemman tuloksen saavuttamiseksi, pelkkä harjaus riittää.

Nero Assoluto

Haluamme säilyttää Granitopin nettisivut mahdollisimman selkeinä ja käyttäjäystävällisinä, ja olemme siksi päättäneet ilmoittaa materiaalikuvauksissa ja hintalaskurissa pääasiallisesti kiillottamalla viimeistellyn tason hinnan. Täysin vedenpitävä sääntö tämä ei kuitenkaan ole, sillä valikoimassamme on useita hyvin erilaisia, ja erityisiä, kiviä. Näiden poikkeuksien kohdalla olemme lisänneet huomautuksen ja lisätietoja viimeistelytavasta.
Jos kiinnostuit kivitasojen erilaisista viimeistelyistä, lue juttu viimeistelytavoista, katso mitä toiset ovat kysyneet Usein Kysyttyjen Kysymysten sivulla ja kysy rohkeasti – Granitopin ammattilaiset vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin!

Julkisiin tiloihin ja ulkoilmaan kannattaa valita erityisen kestäviä materiaaleja!

Kodeissa näkee kaikista eniten kiillotettuja tasoja, samoin kuin materiaaleista törmää useimmin marmoriin, kalkkikiveen, terrazzoon ja kvartsiin. Ulos puutarhapöydäksi, grillinurkkaan tai baaritiskille nämä supersuositut vaihtoehdot eivät kuitenkaan sovi aivan yhtä esimerkillisesti kuin joka säässä kestävä graniitti.

Paikoissa, joissa kivi joutuu erityisen kovaan kulutukseen tai ilman lämpötilan ja kosteuden vaihtelut ovat huomattavia, on järkevä suosia graniittia, erityisesti tummia lajeja. Viimeistelyistä juurikin harjattu ja poltettu-harjattu ovat esimerkiksi ulkoilmakahviloiden, ravintoloiden ja hotellien suosiossa.

Kevät sulattaa hinnat!

Graniittitarjouksia! Nahkealla viimeistelyllä (leathered) Nero Assoluto (F/B) ja Steel Grey (B) -15%.


Tarjous voimassa niin kauan, kuin tuotteita riittää varastossa.

Steel Grey

Tutustu laajaan keittiötasovalikoimaan, löydä oma suosikkisi ja laske kivitason hinta!