Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Blue Pearl graniitilla luotiin yhtenäinen ilme keittiöön

Blue Pearl graniitilla luotiin yhtenäinen ilme keittiöön

Tänään vierailemme Danielin luona hänen kuvankauniissa keittiössään, jossa on käytetty runsaasti Blue Pearl graniittia, ja selvitämme, kuinka keittiö valmistui.

Miksi valitsitte kotiinne kivisen keittiötason ja miten päädyitte Granitopin asiakkaaksi?

Löysimme kivifirman tuttavien kautta – he suosittelivat meille juuri Granitopia. He olivat itse tilanneet teiltä ja yllättyneet positiivisesti, että vielä löytyy yrityksiä, joille voitot eivät ole tärkeämpiä kuin asiakkaiden tyytyväisyys. Sitä ei enää näekään usein. Heti ensimmäiset kontaktit vakuuttivat meidät – keskustelimme neuvojan kanssa, katselimme näytepaloja ja teimme myös vähän kotiläksyjä, sillä emme olleet vielä täysin varmoja siitä, haluammeko tason kvartsista vai graniitista. Hetken ajatusta kypsyteltyä päädyimme kuitenkin luonnonkiveen. Graniittivalikoima oli todella laaja. Valitsimme lopulta Blue Pearlin, sillä sen kuvioinnissa on tiettyä… syvyyttä ja kauniita värejä.

Blue Pearl

Mitä olivat ne muut kivet, joita harkitsitte?

Harmaat graniitit Steel Grey ja Viscount White olivat myös pitkään vaihtoehtoina mukana. Steel Grey tuntui kuitenkin hieman liian tylsältä, ja Viscount White täydellisenä vastakohtana sille oli ehkäpä jopa liian intensiivinen meille. Tämähän tietysti perustuu ihan vain meidän omaan makuumme. Tavoitteena oli kestävä taso kauneudesta tinkimättä ja Blue Pearl oli muihin verrattuna suorastaan häikäisevän hyvännäköinen.

Teidän keittiönne on kuin suoraan sisustuslehdestä, ja täällä on kaikki viimeisen muodin mukaan – välitilan täyskorkea taustalevy, tason alle asennettu musta allas, musta hana ulosvedettävällä suihkupäällä, kattoon asti ulottuvat yläkaapit ja kaikkea. Miten saitte sovitettua kaikki trendit näin hyvin yhteen keittiöön?

Kyllähän me tietysti vähän opiskelimme etukäteen ja tutkimme, minkälaiset tuulet sisustusmaailmassa puhaltavat, emmekä siksi tarvinneet sisustussuunnittelijaa. Aviopuolisollani on hyvä silmä näissä asioissa, ja yhdessä mietittiin ja mallailtiin eri vaihtoehtoja. Ideana oli keittiö, jossa kaikki olisi mahdollisimman yhtenäistä ja harmonista. Alhaalta asennettava allas on näppärä ratkaisu, ja yksi hyvä syy valita kivitaso – puutason kanssahan sitä ei voi tehdä. Lisäksi meitä alkoi kiinnostaa kiven kanssa täysin samaan tasoon upotettava liesi. Sellaista meillä ei olekaan koskaan ollut, ja halusimme kokeilla, kuinka hyvin se toimii ja oikeuttaa itsensä.
Tällä hetkellä tuntuu, että olemme kyllä todella tyytyväisiä tulokseen. Bianco Fontas II hana ja allas ovat Silgranit -viimeistellyt ja sopivat täydellisesti yhteen graniittisen tason kanssa. Kaikki pistorasiat on myös upotettu. Ja sitähän me lähdimme hakemaan, sointuvaa ja yhtenäistä kokonaisuutta.

Katso altaita!

Täällä onkin kokonaiset seitsemän pistorasiaa! Tavallisesti niitä asennetaan keittiöön kaksi tai kolme, ja myöhemmin selviää, että niitä voisi olla reippaasti enemmän.

Pistorasiat ovat osa sisustusta ja hyvin tarkoituksellisesti valitut. Sähköpisteitä ei ole koskaan liian paljon, ja jos valita täytyy, niin parempi liian paljon kuin liian vähän, pari ekstraa ei koskaan haittaa. Alun perin ajattelimme, että pistorasioita olisi hyvä olla vähintään viisi, mutta myöhemmin päädyimme seitsemään.

Teillä on myös mielenkiintoinen porrastettu ikkunalauta…

Keittiön ikkunalauta on hieman korkeammalla kuin työtaso, ja siksi emme aluksi suunnitelleet laittavamme siihen kiveä. Granitopin ammattilaiset kuitenkin ehdottivat tätä toteutunutta ratkaisua, joka kuulosti heti tosi hyvältä. Emme olisi itse osanneet ollenkaan ajatella tällaista vaihtoehtoa. Kaikki on kuin täysin yhtenäistä kiveä, saumoja tai muuta ei ole näkyvissä… No yksinkertaisesti, ei mitään rakoja tai muuta missään, huippuluokan työtä.

Oliko keittiön rakennusprosessissa minkäänlaisia ongelmakohtia tai pulmia?

Kaikki hoitui todella nätisti. Olin itse paikalla, kun tasoa asennettiin, sitä olikin mielenkiintoista seurata, kuinka työmiehet kantoivat sen suuren L-kirjaimen muotoisen graniittilevyn sisään. Asennus sujui kaikkinensa heiltä kyllä todella tottuneesti, eikä jouduttu maalaushommiinkaan, sillä yhtään naarmua tai kolhua ei tullut. Todella ammattitaitoisesti hoidettu.

Teidän keittiönne taustalevy asettuu ikään kuin omaan koloon – toisella puolella on kaapisto ja toisella seinä, ja taakse jäävät vielä sähkövedot ja pistorasioiden rakenteet. Kiven leikkauksen ja asennuksen on täytynyt olla aivan millimetrityötä, että graniitti on saatu sovitettua paikoilleen näin täydellisesti.

Sitä teidän pitää kyllä kysyä Granitopilta ja vielä teidän asentajilta, että mitenkä he sen osaavat niin hyvin tehdä. Paljon kokemusta ja taitoahan tällainen laatu vaatii.

Mitä suosittelette toisille uutta keittiötä suunniteleville? Miten saada samankaltainen lopputulos?

Oman kodin sisustaminen ei ole mikään leikin asia, siihen pitää suhtautua vakavuudella ja intohimolla. Pelkkien hintalappujen perusteella päätöksiä ei kannata tehdä, vaan pitää mielessä, että tietyissä asioissa kunnolliset materiaalit ja kestävä laatu maksavat vähän enemmän. Jos toiveissa on kaunis ja mukava koti, täytyy omistautua koko prosessille ja tehdä sydämestä. Se oli meidän periaatteemme, ja mitä tulee keittiön työtasoon, uskallamme ehdottomasti suositella Granitopia muillekin.

Tutustu materiaaleihin!

Norjan kolme kuuluisaa graniittia

Syvämustan graniitin kolme kirkkainta edustajaa

Bianco Sardo graniitti – myös perheasunnossa voi olla tilaa tyylille!

Viscount White graniitti perinteisen tyylikkäässä kulmakeittiössä

Galaxy Star graniitti avokeittiössä