Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Vuosikymmeniä kestävä kivitaso

Vuosikymmeniä kestävä kivitaso

Kivi on yksi vanhimmista ihmisen käyttämistä materiaaleista. Ensimmäiset teroitetut kiviset työkalut ja kiven käyttäminen rakentamisen perusmateriaalina ovat juurruttaneet tämän materiaalin tietoisuuteemme vahvana ja kestävänä.

Kivitasojen toimittaja Granitopin myyntipäällikkö Silver Suurkütt selittää, miksi kannattaa valita keittiöön tai kylpyhuoneeseen kestävä ja ajaton kivitaso.

Silver, miksi keittiöön pitäisi valita kivitaso?

Kivitaso on hyvä valinta kaikille, jotka arvostavat luonnonmateriaaleja ja luonnon läheisyyttä kotona. Kiven puolesta puhuvat materiaalin käytännöllisyys, kaunis ulkonäkö ja luonnonvoimien muokkaamat ainutlaatuiset kuviot. Tekokivien kuvio on ihmisen tekemä, mutta myös tässä tapauksessa inspiraatio saadaan lähinnä luonnonkivistä.

Pompei

Mitkä ovat tällaisen tason edut muihin verrattuna?

Kiven puolesta puhuvat suuri kuvio- ja värivalikoima, jotka jättävät sisustussuunnittelijalle melko vapaat kädet. Kiveä voi käyttää lähes kaikkialla – yksinkertaisesti sanottuna marmoria voi käyttää palatsissa ja kalkkikiveä tai graniittia hirsitalossa tai metsästysmajassa. Graniittitaso on luja ja naarmuuntumaton, hyvin lämpötiloja kestävä. Kvartsikivi on erittäin vähähuokoinen materiaali, jonka nesteen absorptiokerroin on nolla, mikä tarkoittaa, että lika ei tunkeudu kiveen.

Noble Areti Bianco

Mitkä ovat tämän hetken trendejä tasoissa  värit, materiaalit, muodot?

Muodissa ovat etenkin luonnolliset ja pehmeät sävyt valkoisesta harmaaseen ja beigestä ruskeaan. Erityisen suosittu on beigenharmaa kalkkikivi Jura Grey, mutta paljon halutaan myös kiveä ja betonia muistuttavaa kvartsia. Ruotsissa ja Norjassa kysytään edelleen valkoista Carraran marmoria, Suomessa myös vaaleaa marmorikuvioista kvartsia. Tanskassa kasvaa nopeasti kalkkikiven suosio.

Lue kivilajeista, kuvioista ja väreistä, katso pidempi artikkeli tekokivien (kvartsi ja terrazzo) yhtäläisyyksistä ja eroista!

 

Kuinka kauan Granitopin tasot kestävät?

Granitop antaa kaikille valmistamilleen tasoille 5 vuoden takuun. Joidenkin tekokivien tehdastakuu on jopa 10–25 vuotta, mutta kestävyys riippuu kivitason materiaalista, käyttötottumuksista ja huollosta. Oikein ja säännöllisesti huollettuna kivitaso kestää kymmeniä vuosia.

Grigio Carnico

Mitä tasomateriaaleja Granitop tarjoaa?

Granitopin tuotevalikoimassa on sekä graniittia, marmoria, kvartsikiveä, kvartsiittia, keramiikkaa, kalkkikiveä että myös terrazzoa, joka on kvartsin tavoin tekokivi, mutta sen valmistustekniikka on hieman erilainen. Kun kvartsikivi valmistetaan puristamalla luonnonmateriaaliseos noin 100 tonnin paineella laatoiksi, niin terrazzo sisältää suurempia luonnonkivipaloja, jotka ns. kypsytetään sementin tai hartsilisän kanssa neliön muotoisessa astiassa, jossa jäljitellään luonnollisia prosesseja.

Mihin kivitasoja valitaan eniten?

Eniten kivitasoja halutaan keittiökalusteiden peitteeksi, mutta yhä useammin kiveä halutaan myös kylpyhuoneeseen, johon se sopii erittäin hyvin. Myös takkoihin, ikkunalautoihin ja porrasaskelmiin kiveä on käytetty jo kauan. Yhä useammat ihmiset huomaavat, että kauniisti kuvioitua materiaalia voi tilata myös vaikka grillikodan tai puutarhapöydän tasoksi.

Mystery White
Bianco Carrara C

Mitä värejä ja kuvioita suomalaiset suosivat eniten?

Pohjoismaisten sisustajien maku on pääsääntöisesti käytännöllinen ja vaatimaton. Luonnolliset sävyt ja yhtenäiset kuviot hallitsevat. Suomalaiset suosivat luonnollisia ja maanläheisiä sävyjä, kuten valkoista marmoria, harmaata kalkkikiveä. Jos huoneen muu sisustus on modernin yksinkertainen ja skandinaavinen, voi tason kivi olla silmiinpistävämpi.

Kuinka ja millä näitä työtasoja huollettaan?

Työtasolle päätynyt neste on kuivattava välittömästi – niin kivipinta pysyy kauan kauniina. Granitop tarjoaa kivityypistä riippuen myös erilaisia hoitotuotteita. Työtason voisi käsitellä muutaman kerran vuodessa erityisellä kivenhoitotuotteella.

Minkälaista investointia tulisi harkita, kun tilaa kivitason?

Ensinnäkin kivitaso pitäisi ottaa hyvänä investointina. Investoinnin suuruus riippuu etenkin valitusta kivestä ja halutusta käsittelystä, mutta keskimäärin keskikokoisen tason hinta on 600 – 4000 euroa. Työtasoon investointi on pitkäaikainen, koska kivitasoa ei tarvitse vaihtaa ajan kuluessa.

Kuinka pitkä on näiden tasojen toimitusaika?

Tasojen mittaus- ja valmistusnopeus on yksi päätavoitteistamme ja yleensä pääsemme tilauksen vahvistuksesta asennukseen kahdessa viikossa. Erikoistilauksella voi kestää hieman kauemmin.

Tuleeko Granitop itse asentamaan tasot?

Granitop tarjoaa kivitasoille täyden palvelun, koska täällä tavalla voimme olla varmoja, että työ täyttää vaativimpienkin asiakkaiden tarpeet. Suosittelemme tilaamaan mittauksen, kuljetuksen ja asennuksen meiltä, koska silloin taso sopii täydellisesti.

Perehdy materiaaleihinlaske hinta ja pyydä tarjous!

Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

Vinkkejä keittiötason valintaan

Näin valitset sopivat värit keittiöön