Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

Ennen keittiö oli kodin sydän, jossa tehtiin yhdessä ruokaa ja syötiin ison pöydän ääressä. Nopearytmisen arjen vuoksi keittiöistä on kuitenkin tullut tiloja, joissa lähinnä haukataan jotain nopeasti suurimpaan nälkään töistä kotiin tultaessa.
2020 oli todellinen muutosten vuosi. Koronan pakotti meidät kaikki viettämään enemmän aikaa kotona, ja pakotti ajattelemaan myös keittiön toimivuutta. Tutun arjen mullistuminen vei tavallaan takaisin juurille, ja keittiöstä tuli jälleen koko kodinsydän. Tämä näkyy myös alkavan vuoden keittiötrendeissä.

Koko perhe keittiössä

Rajoitukset vähentävät ravintoloissa ja kahviloissa käymistä, joten nyt on oiva aika viettää aikaa kotona, ja nimenomaan keittiössä kokaten. Niinpä keittiön tulisi olla myös riittävän suuri koko perheelle.
2021 eräs vahvimpia trendejä on keittiösaareke, joka lisää keittiötasotilaa merkittävästi, mutta sopii myös yhteiseen ajanviettoon.

Keittiösaarekkeen rajan on todellakin vain mielikuvitus, sillä saarekkeeseen voidaan asentaa keittotaso, keittiöaltaat ja saarekkeesta voidaan tehdä vaikkapa baaritiski.

Nero Marquina musta marmori

Kalusteisiin asennettavat koneet

Keittiökoneet asennetaan kalusteisiin miltei kaikissa uusissa keittiöissä. Näin varmistetaan selkeä ja minimalistinen lopputulos, ja samalla säästyy kätevästi myös tilaa. Kalusteisiin asennettava astianpesukone, uuni ja keittotaso ovat jo tuttuja juttuja, ja yhä useammin näkee myös kalusteasenteisia mikroaaltouuneja ja espressokoneita, jotka säästävät todella paljon tilaa tasoilla. Poikkeus sääntöön on levä kaksiovinen jääkaappipakastin, joka on tilavana ratkaisuna osoittautunut todella suosituksi.

Yksityiskohdat luovat kokonaisuuden

Minimalismin suosio tarkoittaa miltei huomaamattomia vetimiä. Usein vetimet löytyvät kaapistonovien reunasta, ja toisinaan niitä ei ole lainkaan ja kaapit avautuvat niitä kevyesti painettaessa.
Yksilöllisyyttä voidaan korostaa keittiöaltailla ja -hanoilla. Ruostumaton teräs on jo klassikko, mutta ylelliset pronssin- ja kullansävyiset altaat ja hanat ovat yhä suositumpia. Myös keittiötason kivipintaan sointuvat Silgranit-altaat ovat edelleen todella suosittuja!

Katso altaita!

50 harmaan sävyä

Valkoiset keittiöt olivat jokin aika sitten hyvin suosittuja, mutta nyt niiden suosio näyttää olevan laskussa, ja puunsävyiset sekä luonnonläheiset sävyt ovat nousussa.
Kaikki harmaat sävyt ovat edelleen suosittuja– erityisesti betonia ja liuskekiveä muistuttavat kivitasot yhdessä harmaiden kaapistojen kanssa.

Klassikot eivät vanhene

Laatua painottava sisustaminen on selkeässä nousussa. Kiviset keittiötasot on helppo puhdistaa, ja ne näyttävät aina tyylikkäiltä, joten niitä tullaan näkemään myös tulevaisuudessa. Valkoinen marmori, graniitti, kvartsi ja tilaustyönä erityiskivilajeista valmistetut keittiötasot ovat aina varma valinta. Ne ovat varmasti ajankohtaisia sekä tyylikkäitä myös tulevina vuosina.
Kvartsin ja luonnonkivien kannattaa pitää mielessä myös Terrazzo-kivet, joita nähtiin keittiöissä jo 2019, mutta jotka ovat nyt aloittamassa todellista voittokulkuaan.

Tutustu materiaaleihin!
Bianco Carrara C valkoinen marmori

Kivimateriaali välitilassa viimeistelee yhtenäisen kokonaisuuden

Kiven käyttö myös keittiökaapistojen välitilassa on yhä yleisempää, sillä se yhtenäistää kokonaisuuden ja korostaa kiven omaa kauneutta.
Keittiötasoja tilattaessa kannattaa muistaa, että jos samalla tilataan kiveä myös välitilaan, voidaan käyttää sama erää, eikä värieroja ole lainkaan. Myöhemmin kiveä välitilaan asennettaessa kuvio ja väri eivät välttämättä soinnu enää täydellisesti yhteen. Moninkertaiset mittaus- ja asennuskustannukset korottavat myös keittiön loppuhintaa.

Noble Areti Bianco kvartsisaareke

Vuonna 2021 keittiö on taas koko kodin sydän, jossa vietetään yhdessä aikaa. Minimalistinen tyyli ja käytännölliset ratkaisut takaavat näyttävän ja myös toimivan keittiön, jossa on ilo olla.

Katso materiaalit ja laske, kuinka paljon unelmiesi keittiö maksaa!

Terrazzo Perlato Royal

Verde Savana

Noble Concrete Grey

Noble Pietra Grey

Vuoden 2024 trendiennusteet

Miten valmistuvat kauniit ja laadukkaat keittiöt?

Keittiötrendit vuodelle 2022

Kaunis koti – modernin teknologian ja arvokkaan historian harmonia

Parhaat valinnat syntyvät tilaajan ja valmistajan yhteistyössä!

Kesälläkään ei ole syytä luopua kodin ylellisyyksistä

Hintalaskuri