Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Kaunis koti vuonna 2020 – modernin teknologian ja arvokkaan historian harmonia

Kaunis koti vuonna 2020 – modernin teknologian ja arvokkaan historian harmonia

Maailma ympärillämme muuttuu nopeasti, kausien trendit vaihtuvat ja tulee uusia, nykyaikaisia ratkaisuja. Mennäkö muodin mukana vai pysyä uskollisena klassiselle sisustustyylille? Kyselimme sisustussuunnittelijoita, millaiset suuntaukset hallitsevat kodin suunnittelussa vuonna 2020.

Täydellistä puhtautta vai käytön jälkien kertomia muistoja?

Kodin sisustuksessa halutaan luoda harmoninen ympäristö, jossa voi rentoutua viettäessään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ei ole salaisuus, että raikkaan ja viihtyisän ympäristön luomisessa käytetään apuna luonnonmateriaaleja ja keittiön ja kylpyhuoneen remontissa käytetään yhä enemmän kivitasoja. Mutta millainen kivi ja viimeistely pitäisi valita? Olisiko parasta käyttää graniittia, marmoria vai kvartsikiveä? Työtaso vai keittiösaareke? Pitäisikö ikkunalautojen ja takkakivien olla kiillotettuja vai hiottuja?
Marmori, erityisesti valkoinen marmori, on kuvioltaan yksi tunnetuimmista kivistä, mutta usein pelätään, että kiireisessä elämänrytmissä työtaso on vaikea pitää kauniina ja puhtaana. Mutta pitäisikö?
Monissa maissa kivi ei ole suinkaan pelkkä työtasojen materiaali, vaan kivilaatoista tehdään myös porrasaskelmia ja lattioita, takkoja, uima-altaita ja ulkokeittiöitä. Julkisissa tiloissa kiviä hiovat tuhannet ja kymmenettuhannet askeleet, tasot saavat iskuja ja naarmuja pannuista ja kivilaatoilla kaulitaan taikinaa. Näissä tapauksissa kivi ei voi olla täysin puhdas ja tahraton, ja monen mielestä juuri tällainen materiaali on kaunis. Aivan kuten kasvoihin ilmestyy vuosien saatossa ryppyjä, myös kivitasolle voi näin tallentua oma luonne ja muistoja. Käytön jälkiä, joissa näkyy historia.
Jokainen päättää itse, onko tällainen se mihin pyritään, vai kallistuuko ihanteellisen ja tahrattoman puhtauden puoleen.

Crystal Calacatta Silva

On syytä muistaa, että kummassakaan vaihtoehdossa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Jos kiven kanssa ikääntymistä tärkeämpää on käytännöllisyys, voidaan harkita marmorikuvioista tekokiveä, kvartsitasoa, jossa yhdistyvät marmorin kauneus ja huipputeknologian avulla saavutettu kyky hylkiä likaa. Koska kvartsikivi on ihmisen luomaa, on sen veden imeytymiskerroin lähellä nollaa, minkä ansiosta kivi on erittäin helppo pitää puhtaana.

Tutustu materiaaleihin!

Sisustustyyli, joka paljastaa asukkaiden elämäntahdin ja asenteet

Olipa kyseessä sitten hiottu tai kiillotettu kivi, valkoinen, musta tai vihreä marmori tai sittenkin graniitti tai kvartsikivi… Materiaalia valittaessa tärkeää ei ole ainoastaan trendikkyys ja ulkonäkö, vaan myös mukavuus, toiminnallisuus ja laatu. Näyttelytilassa eläminen voi olla yhtä väsyttävää kuin remontin keskellä eläminen. Jotta remontti aiheuttaisi mahdollisimman vähän stressiä, kannattaa harkita kaikki huolellisesti, jäsennellä omat unelmat ja tavoitteet ja laatia toimintasuunnitelma.

Joskus ei tarvita radikaaleja muutoksia, vaan hyvin harkittu päivitys, jossa on huomioitu asukkaiden tarpeet, on riittävä. Uutta ja vanhaa voidaan yhdistää siten, että saavutetaan tulos, joka on sekä ylellisyyden symboli että myös jokapäiväisessä elämässä käytännöllinen. Asiakkaan avoin ajatteleminen ja luova lähestymistapa tarjoavat sisustussuunnittelijalle vapauden, jonka kautta saavutetaan parempia lopputuloksia. On kuitenkin hyvä vastata muutamiin kysymyksiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

* Kuinka suuri on kodin remontin budjetti? Kivityötasojen kustannusten laskennassa apuna on Granitopin hintalaskuri!

* Riittääkö pieni päivitys, esimerkiksi seinien maalaus ja ikkunalautojen ja työtasojen uudistaminen vai pitääkö myös huonekalut ja laitteet vaihtaa?

* Keitä ovat asukkaat, millaisia ovat heidän tottumuksensa ja tarpeensa?

* Mitä asiantuntijoita tarvitaan? Yleisesti tiedetään, että sähkö- ja putkitöistä vastaavat ammattilaiset, mutta tarvitaanko myös sisustussuunnittelijaa tai -arkkitehtia?

* Mikä on remontin aikataulu? Granitopissa valmistamme ja asennamme kivitasoja, portaita tai mitä tahansa muita kivilaatoista valmistettuja osia pääsääntöisesti parissa viikossa, mutta tarkkojen mittojen ottamista varten kalusteiden tulisi olla asennettu, kiinnitetty seinään ja suoristettu. Suunnitelmia tehtäessä on järkevää varata tarpeeksi aikaa.

Nero Marquina marmori

Kuten on todettu, ajatuksia ihanteellisesta kodista, täydellisestä keittiöstä ja kylpyhuoneesta on monia ja erilaisia. Valmistamme kaikki tasot erikoistilauksena, luovasti ja jokaisen asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Mutta mitä nämä toiveet tarkalleen ovat, emme osaa sanoa. Valitaanko esimerkiksi yksi allas vai tuplalevyinen, riippuu erityisesti asukkaiden tottumuksista, siitä, käytetäänkö keittiötä aktiivisesti ruoan valmistukseen vai pikemminkin kokoontumispaikkana. On varmaa, että jokainen koti ansaitsee kestävän ja kauniin kivitason, jonka ympärille kokoonnutaan vieraiden tai perheen kanssa. Kodin remonttiin kannattaa panostaa, koska kivitaso voi olla vuosikymmeniä kauniina pysyvä tai jopa elinikäinen investointi!

Katso altaita!

Vuoden 2024 trendiennusteet

Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

Keittiötrendit vuodelle 2022

Työtasojen kestävyys ja ulkonäkö riippuvat materiaalivalinnasta

Keittiösaareke – nykyaikaisen keittiön keskus

Avuksi keittiösaarekkeen suunnitteluun – jopa kaksi kertaa suurempi työtaso!

TYÖTASOKIVIEN TOP 10

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Hintalaskuri

Granitop showroom