Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Vuoden 2024 trendiennusteet

Vuoden 2024 trendiennusteet

Yksi maailman johtavista keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden ammattilaisjärjestöistä, The National Kitchen & Bath Association (NKBA), järjesti vuoden 2024 alussa pyöreän pöydän keskustelun, jossa käsiteltiin alan huippuammattilaisten näkemyksiä tulevasta vuodesta. Yhdistys, jolla on 60-vuotinen historia, on tehnyt perusteellisen tutkimuksen, jossa runsaslukuinen joukko huonekalujen valmistajia, suunnittelijoita ja vähittäismyyjiä totesivat, että on yhä vaikeampaa yleistää tai ennustaa selkeitä muotoilusuuntauksia vuosi toisensa jälkeen. Asuntosuunnittelijoiden tärkein vaatimus on yksilöllinen lähestymistapa – vapaa-ajan tilat, jotka tarjoavat nautinnollisen elämäntyylin mukavuuksia ja elämäniloa. He haluavat yksilöllisiä ratkaisuja – eivät yhden koon massatuotantoa. Tiettyjen tyylien, materiaalien ja värien sijasta vallitsevat maailmankatsomukset ja joskus jopa suoraan vastakkaiset avainsanat. Ainutlaatuisuutta arvostetaan, ja tiloista tulee yhä useammin kodinomistajan kasvot.

Noble Arco

Kyselyssä nousivat esiin erityisesti seuraavat teemat:

 • Saumaton siirtymä sisätiloista ulkotiloihin välttäen huoneen/keittiön ja luonnon välisiä rajoja.
 • Innovaatio ja yksilöllinen suunnittelu.
 • Minimalismi ja helppohoitoiset materiaalit.
 • Keittiösaareke huoneen keskipisteenä.
 • Keittiö ei ole pelkkä ruokailupaikka, vaan myös hyvinvoinnin ja rentoutumisen paikka.
 • Entistä suurempi keskittyminen kestävyyteen.
 • Oikeat ja harkitut valaistusratkaisut.
Planet Pluto

Muita mainittuja avainsanoja tai keskustelunaiheita olivat:

 • Suositut ja omaperäiset mallit.
 • Innovatiiviset tekniset ratkaisut.
 • Parhaat käytännöt ja kestävän kehityksen mahdollisuudet.
 • Keittiön suunnittelu jaetaan 12 vaiheeseen: keittiösaareke, säilytystilat/kaapit/laatikot, työtasot, taustalevy, lattiat, jääkaapit, astianpesukone, astiat/keittiölaitteet, ilmanvaihto/kuvut, pesualtaat, sekoittimet ja valaistus.
Terrazzo Carrara

Graniitti, marmori, kalkkikivi ja muut luonnonkivet ovat ympäristötietoisten suosikkeja!

Luonnonkivi-instituutin The Natural Stone Institute edustaja korosti puheessaan, että mahdollisimman vähän käsittelyä vaativien materiaalien (kuten luonnonkivien) käytön lisääminen auttaa pitämään kasvihuonekaasupäästöt matalampina. Näin ollen graniitin, marmorin ja kalkkikiven suosion kasvu on tervetullutta hiilijalanjäljen hallinnan ja ilmastonmuutoksen estämisen kannalta!

Pohjoismaiden suurimman graniittituottajan, Norjan Larvikissa sijaitsevan Lundhs Real Stonen edustaja Line Møller Mærsk huomautti, että niin sanotulla sinisellä graniitilla (larvikiitti) on monia kasvoja ja että kiven monien variaatioiden (Blue Pearl, Emerald Pearl, Labrador Antique jne) vuoksi materiaalia voidaan käyttää monenlaisissa värimaailmoissa.

Jokainen näistä graniittilajikkeista on mielenkiintoinen ja omaleimainen, ja niiden ominaisuuksien ansiosta niillä voidaan luoda yksilöllisiä tiloja ja ratkaisuja. Graniitti on visuaalisesti houkutteleva, ja se heijastaa samalla rauhoittavaa tunnetta luonnonläheisyydestä. Sinertävän harmaa kerrostunut kivi ja sen lamelleista heijastuvan valon vuorovaikutus ovat erityisen kauniita veteen liittyvissä ympäristöissä – kylpylöissä, höyrysaunoissa, mutta varmasti myös keittiön tasoina tai lavuaarin taustana. Koska graniitti on myös suhteellisen vahvaa ja sillä on matala veden imeytymiskerroin, se soveltuu hyvin alueille, joilla huokoisemmat luonnonkivet (kuten kalkkikivi ja marmori) eivät ole käytännöllisiä.

Katso altaita!
Viscount White

“Yrityksemme nollajätekäytäntö (zero-waste policy) ja EPD (Environmental Product Declaration) osoittavat, että tuemme ja edistämme kestävää ajattelutapaa”, Møller Mærsk sanoo. ”Etsimme myös jatkuvasti luovia tapoja hyödyntää graniitin louhinnassa syntyvää kiveä, myös tuotantojätettä, yhteistyössä arkkitehtien, suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa.”

Myös monet muut huippusisustussuunnittelijat ovat huomanneet luonnonmateriaalien, kuten marmorin sekä vaaleiden puulajien, kuten tammen, käytön kasvavan trendin. Marmorista todettiin, että on muodikasta peittää keittiön saarekkeiden sivut kivellä, jotta saari näyttäisi jättimäiseltä kivilohkolta.

.

Tämän lähestymistavan huomasi peräti 56 prosenttia kyselyyn vastanneista, kun taas mitään poikkeuksia ei havaittu saaren marmorin värin osalta – ihmiset rakastavat yhtä lailla valkoista, mustaa, vihreää ja muun värisiä (keltaista, ruskeaa, vaaleanpunaista) marmoreita.

Olemme nähneet Granitopilla räätälöityjen materiaalien suosion kasvavan asiakkaiden etsiessä ainutlaatuisia malleja. Tuotevalikoimassamme ei voi koskaan olla kaikkia maailman kiviä, mutta voimme tarjota asiakkaillemme todella ainutlaatuisia materiaaleja ja ratkaisuja.

Tutustu materiaaleihin!

Keittiösaareke ja kätevä säilytystila

“Keittiösaareke on tilan keskipiste ja tilaisuus luoda taideteos käyttämällä ainutlaatuista kiveä, kontrastivärejä tai materiaaleja. Näen keittiösaarekkeen kehittyvät ja leikittelevät muodot ja materiaalien siirtymät, jotta se ei olisi pelkkä työskentelyalue vaan hieno huonekalu”, eräs suunnittelija sanoi. ”Olemme nähneet keittiösaarekkeiden istumapaikkojen järjestämisen suunnittelussa myös hyvin mielenkiintoisia muutoksia, ja perinteisestä asettelusta on siirrytty huomattavasti poispäin. Aikaisemmin suurin osa istumapaikoista oli joko kiertäviä (wrap-around) tai rivissä (all in a row), mutta ei enää.”

Crystal Vulcano


61 prosenttia kyselyyn vastanneista piti tärkeänä, että työtasoa täydennetään täyskorkealla välitilalevyllä. ”Toisaalta se luo ylellisen ulkonäön, mutta toisaalta se helpottaa siivousta.”
50 prosenttia vastaajista korosti, että laatikoiden ja kaappien koon ja sijoittelun hyvä suunnittelu on tärkeää. 37 prosenttia haluaisi, että kalusteiden sisätilat olisi helpompi jakaa itse, ja lisäksi mainittiin laatikostoalustojen, jätteiden lajittelun mahdollistavien jätejärjestelmien sekä tiskialtaaseen sopivien leikkuulautojen ja leikkuulauta–siivilöiden merkitys.

”Enemmän lattiasta kattoon ulottuvia kalusteita ja syviä alakaappeja säilytystilan maksimoimiseksi, enemmän laatikoita ja sisäänrakennettuja latausasemia keittiökalusteiden toimivuuden parantamiseksi.”

Mikrotrendinä voi olla baaritilan suosion kasvu – lähes 60 prosenttia vastaajista sanoi, että keittiössä pitäisi olla paikka, ehkä jopa erillinen pieni jääkaappi, jossa voi säilyttää virvokkeita ja tarvikkeita. Tämä kahvikulma voi sisältää kahvinkeittimiä, baarikaappeja sekä smoothie- ja cocktail-laitteita.

Keramiikka ja kvartsikivi ovat edelleen suosittuja vähiten huoltoa vaativina materiaaleina

73 prosenttia vastaajista äänesti keinotekoisen kiven puolesta tulevaisuuden materiaalina. Voimme myös vahvistaa, että keramiikan kysyntä on kasvanut, erityisesti sellaisten kivien osalta, joiden kuviointi muistuttaa kalkkikiveä (kuten Bricmate-kivet).
Kvartsi- ja keraamiset työtasot ovat helppohoitoisia ja uskomattoman tahrankestäviä, lämmönkestäviä ja kevyempiä kuin massiivinen luonnonkivi. Kätevyyden lisäksi puhtaus on syy, jonka vuoksi kvartsikiveä ja keramiikkaa rakastetaan.
”Keinotekoisella kivellä keittiöihin ja kylpyhuoneisiin saa yhtä kaunista ja ylellistä jälkeä kuin luonnonkivellä, mutta lopputulos – kaunis koti – on paljon vaivattomampi.”

Jura Select Classic

Hiljainen luksus mainittiin, kun puhuttiin nykyaikaisesta tekniikasta. Ilmanpuhdistimia ja astianpesukoneita valittaessa kiinnitetään yhä enemmän huomiota laitteiden äänenvoimakkuuteen, sillä jopa 65 prosenttia pitää hiljaisempia malleja parempana ja 41 prosenttia korostaa kaappien, laatikoiden ja jätejärjestelmien äänettömän sulkemisen tärkeyttä.
Ruostumaton teräs näytti viime vuosina jo olevan keittiökoneissa laskeva trendi ja valkoiset ja mattamustat laitteet nouseva, mutta nyt metallin väriset kodinkoneet on taas muodissa. Tämä pätee erityisesti ilmanpuhdistimellisiin liesituulettimiin, jotka olivat aiemmin piilossa kaappien varjossa. Tällä hetkellä vallitsevan trendin mukaan tuulettimen pitäisi olla suuri ja näkyvä, tehokas mutta hiljainen, ja 51 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että materiaalin pitäisi olla ruostumatonta terästä.

Luonnonsuojelu ja vastuullinen kulutus

51 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että nykyään ei voi mitenkään sivuuttaa luontoystävällisyyden tärkeyttä – kestävän ajattelutavan motivoimat päätökset koskevat myös kodin kunnostamista. Tämän vuoksi valmistajat ja alan ammattilaiset ovat asettaneet tavoitteekseen ohjata asiakkaita vastuullisempaan kulutukseen.
”Missiommeksi on otettu tuotteiden laadun ja pitkäikäisyyden edistäminen sekä energiatehokkaiden ja uudelleenkäytettävien ratkaisujen kehittäminen. Esimerkiksi keittiökalusteista ja -varusteista 52,5 prosenttia on nykyisin kierrätettävissä ja 23 prosenttia kompostoitavissa.”


Kivilattioiden tuotannon ympäristöystävällisyyttä seurataan tarkoin, ja kiven kierrätysaste on jopa lähes sata prosenttia. Vuosien varrella Granitop on myös investoinut vedenpuhdistamoon ja energiansäästölaitteisiin. Käytämme tehtaalla lämpöä talteenottavaa ilmanvaihtoa ja olemme lisänneet uusiutuvien energialähteiden käyttöä (olemme ottamassa käyttöön aurinkopaneeleihin perustuvan itsenäisen sähköntuotantojärjestelmän).

Tee kestävä päätös – valitse kivitaso, joka kestää vuosikymmeniä!

Jos haluat tietää, kuinka paljon maksaisi juuri Sinun keittiöösi sopiva kivitaso, kokeile Granitopin hintalaskuria, jonka avulla saat arvion materiaalin ja asennuksen hinnasta. Granitopin avuliaat ammattilaiset vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi!

Valikoima tyylikkäitä kivimateriaaleja vuodelle 2024

Keittiötrendit 2023

Keittiötrendit vuodelle 2022

Keittiötrendit 2021 – minimalismi, käytännöllisyys ja kotoilu

Kaunis koti – modernin teknologian ja arvokkaan historian harmonia

Sisustussuunnittelijat suosittelevat

Terrazzo Calacatta