Hyviä vinkkejä laadukkaan työtason tilaamiseksi

Hyviä vinkkejä laadukkaan työtason tilaamiseksi

Työtason tilaaminen Granitopista on helppoa, mutta laadukkaan lopputuloksen varmistamiseen olisi hyvä antaa muutama neuvo.

Olemme jo vuosia valmistaneet graniitti-, marmori- ja kvartsikivityötasoja ja laajojen kokemusten ansiosta on meidän ammattilaiset epäilemättä alan asiantuntijoita. Asiakkaasta saattaa joskus tuntua, että ajan säästämiseksi olisi parasta tilata työtaso hyvissä ajoin, ehkä jo ennen keittiökalusteiden valmistumista tai säästää mittaamiseen tai asennukseen kuluvaa aikaa ja rahaa. Saattaa tulla myös toisenlaisia ajatuksia – pyritään saattamaan kaikki remonttiin liittyvät toimet loppuun ja kun työtaso on toimitettu, voi heti nauttia uudesta, toimivasta ja kauniista kokonaisuudesta. Totuus on kuitenkin jossain välissä.

Ihan jokaisen ei tarvitse pystyä lukemaan teknistä piirustusta tai tuntea tiskialtaiden tai hanojen asentamisen hienouksia. Riittää, kun meidän ammattilaiset tietävät nämä asiat! Sanoohan vanha virolainen kansanviisauskin, että parasta mitata yhdeksän kertaa ja leikata kerran, mikä epäilemättä pätee erityisesti kivityötasojen kohdalla. Ensimmäinen ja tärkein neuvo liittyykin siten mittaamiseen ja suunnitteluun. Tarkat mitat ovat onnistuneen lopputuloksen kannalta ensiarvoisen tärkeitä ja siksi tarjoammekin mittausta täysin ilmaiseksi.

Tapaaminen Granitopin kokeneiden tekniikoiden kanssa on hyödyllistä monestakin syystä. Ensinnäkin voimme siten varmistaa laadukkaan lopputuloksen: marmori-, graniitti- tai kvartsitason, joka sopii keittiöön tai kylpyhuoneeseen kuin valettu ja on räätälöity käyttökohteeseen kaikki olosuhteet huomioiden.

Tarkat mitat ja asiakkaan toiveiden huomioiminen ovat välttämättömiä myös virheettömien tuotantopiirustuksien laatimiseksi. Tietokoneohjelmamme avulla valmistettu digitaalinen malli ja työstökoneemme mahdollistavat kivin leikkaamisen kymmenesosa millimetrin tarkkuudella, joten jokainen vahingossa pyöristetty senttimetri saattaa aiheuttaa valmistusvaiheessa epämiellyttävän yllätyksen.

Esimerkiksi, jos keittiökaappi, johon on tarkoitus asentaa liesi, on huomattavasti leveämpi, kun siihen upotettavaksi tarkoitettu liesitaso, tuleeko reikä 10 cm verran oikealle tai vasemmalle tai täsmälleen keskelle? Mihin asennettaan liesikupu tai sopiiko tiskialtaan syvyys ja sen suunniteltu sijoituspaikka olemassa oleviin keittiökaappeihin eikä estä laatikkojen ja ovien sulkemista? Miten on suunniteltu seinien loppukäsittely- laatoilla, maalilla vaiko taustalevynä, joka on valmistettu samasta kivestä kuin työtaso?

Vähemmän tärkeitä aiheita ei ole, kaikilla tiedoilla on merkityksensä ja melkein kaikki on mahdollista. Jos asiakas pitää tärkeänä, että koko jättikokoinen työtaso olisi yksi kokonainen kivilaatta, on mitat ottavan teknikon vierailtava kohteessa jo pelkästään siksi, että hänen on varmistettava etukäteen ison työtason ovista sisään mahtumisen todennäköisyys. Kenties tarvitaan erikoislaitteita (nosturia) tai lisätyövoimaa, jotta tilattu taso voidaan toimittaa ja nostaa paikoilleen.

Kuten jo todettu, me Granitopissa olemme lisänneet alan asiantuntemusta ja päivittäneet kokemuksiamme jo useiden vuosien ajan. Jokainen uusi hanke tarkoittaa samalla uuden oppimista. Näiden kokemusten ansiosta tiedämme hyvin, kuinka erilaiselta näyttää tietokone- tai puhelinkuvassa näkyvä kivilaji todelliseen kivikappaleeseen verrattuna. Kivi on yleensä paljon kuvaa kauniimpi, mutta oma osuutensa on varmasti myös tilan valaistuksella ja koko sisustuskonseptilla. Kivi, joka näyttää keinotekoisessa valaistuksessa tai kuvaruudulla normaalisti melko laikukkaalta, saattaa kiiltää ja hehkua aamuauringon valossa mitä moninaisimmissa sävyissä ja tarjota aivan uudenlaisen elämyksen! Siksi on tärkeää, että sopiva kivilaji valitaan paikan päällä materiaalia tutkien, ei kuvan perusteella – saattaa hyvinkin olla, että tietokonekuvan perusteella valittu materiaali ei ole todellisuudessa yhtä kaunis ja oikea kivilaatu löytyy vasta itse katsomalla ja tutkimalla. Meidän asiantuntija on apuna myös erilaisten ratkaisujen valinnassa – millainen tiskiallas olisi hyvä valinta, miten vesi ohjataan altaaseen, mihin työtasojen saumat sijoittuvat, mikä välitilalevy olisi paras vaihtoehto jne.

Kivi, erityisesti graniitti, on hyvin lujatekoinen materiaali ja sen työstäminen edellyttää taitoja ja sopivia työkaluja. Kiveä, vaikka se olisikin upeata marmoria, ei voi taivuttaa, mutta voi leikata mittoihinsa millimetrin tarkkuudella – se on meidän kiveen hakattu kanta. Mittojen ottaminen ei ole meille koskaan pelkkä vesivaa’alla, kalliilla laitteella tai mittanauhalla itsekseen mutisten keittiössä tuhertamista. Se on tilaisuus, johon kuuluu aina myös keskustelu asiakkaan kanssa, jotta suunnitelmaan voisi tarvittaessa tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Päämäärähän on parhaan mahdollisen lopputuloksen toteuttaminen ja asiakkaan tyytyväisyys siihen!