Graniitti -10 %
Lue lisää
Ocean Reef kvartsikivi klassisessa ja romanttisessa keittiössä

Ocean Reef kvartsikivi klassisessa ja romanttisessa keittiössä

Vierailimme Dagmarin ja Rasmuksen luona selvittääksemme, miten syntyi heidän keittiönsä, jota koristaa Ocean Reef kvartsitaso.

Tämähän ei ollut ensimmäinen kerta, kun olette tilanneet kivitason?

Ei laisinkaan. Meillä on Granitopin valikoimasta tilatut Jura kalkkikivitasot kesämökin keittiössä ja wc’ssä, jonka lisäksi tilasimme Azul Celeste marmorilevyjä meidän kylpyhuoneeseen. Vaikka “kylpyhuone” saattaa kuulostaa harhaanjohtavalta, sillä koko rentoutusala vie puoli kerrosta, ja yhdessä höyrysaunan ja uima-altaan kanssa voitaneen puhua jo koti-spa’sta.

Jura Grey

Tähänastiset kokemukset Granitopista ovat olleet pelkästään positiivisia. Pojat, jotka kävivät meillä ottamassa mittoja ja asentamassa kiviä, antoivat todella hyvän vaikutelman. Ja toimistopuolen ihmisille kuuluvat myös kiitokset, erityisesti Helenille, Liisille ja Andylle. Rakentamisaikana olemme olleet tekemisissä monien yritysten ja työmiesten kanssa – nopeuden ja asiantuntemuksen puolesta Granitop on selkeä ykkönen! Koko prosessi tuntui aivan kuin olisimme tehneet töitä ystävän kanssa, joka sattuu olemaan rakennusalan asiantuntija, kaikki kysymykset selvisivät kuin taikatempusta.

Azul Celeste

Ei siis varmaan tarvitse kysyä, miksi juuri Granitop… Mutta aiemmat valintanne ovat olleet marmoria ja kalkkikiveä, miksi tällä kertaa kvartsitaso? Mistä tämä yllättävä tekokiven valinta?

Kivilaji ja nimi ovat oikeastaan päätöksessä toisarvoisia. Meidän valinnat tehdään logiikan kautta, harkitsemme minkälaisen tuloksen tahdomme, ja mikä on budjetti. Sen jälkeen piirretään pohjapiirrustuksia ja luonnoksia, valitaan kalusteet ja kaappien sekä tekniikan paikat, suunnitellaan valaistusta, tutkitaan värikarttoja ja sovitetaan eri värejä sekä materiaaleja yhteen… Askel askeleelta päästään lähemmäksi lopullisia päätöksiä, vaikka välillä tietysti on hidasteita ja muutoksia matkassa, sillä kaikkea mieluista ei löydy heti. Ja voi myös sanoa, että jotkut valinnat, kuten esimerkiksi keittiön muoto (L-keittiö) perustuvat itse tilan ominaisuuksiin…

Ocean Reef

Kivitaso tuli ajankohtaiseksi suhteellisen loppuvaiheilla, kun yleisilme oli jo varsin selkeä ja valmis. Ajallisesti se hetki oli juuri silloin, kun keramiikka saapui Granitopin valikoimiin, ja se tuntuikin uudelta ja mielenkiintoiselta vaihtoehdolta (Bricmaten, Porcelanosan, Dektonin ja Laminamin keraamiset materiaalit saapuivat Granitopin valikoimiin keväällä 2023, ja keraamisten tasojen tarjouskampanja oli voimassa kesä-heinäkuussa.).

Toisaalta pidimme Bricmaten kivistä niiden kalkkikivenkaltaisten kuvioiden ja trendikkäiden harmaanbeigejen sävyjen vuoksi, toisaalta Porcelanosan rohkeat kuviot, kuin taideteokset, vetivät meitä puoleensa. Jälkimmäinen tekijä, eli Porcelanosan keraamisten kivien design, olikin lopulta pääasiallinen vaikuttaja. Koska kalusteiden osalta olimme päätyneet perinteisempään ratkaisuun tuntui, että vaalean klassisessa keittiössä voisi olla kontrastina värikkäämpiä yksityiskohtia, esimerkiksi juuri työtasoilla tai taustalevyissä. Kuitenkin alkuperäisen suosikkimme, Viola Rosse keraamisen kiven sijasta valitsimme Ocean Reef kvartsin. Myös keraamiset materiaalit ovat saatavilla 2cm paksuudessa, mutta kvartsikiven reunojen kuviointi on kuitenkin kauniimpi. Keraamiseen tasoon olisi pitänyt tehdä pieni massiivireuna saman lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta kvartsi- ja luonnonkivitasojen kuviointi jatkuu läpi materiaalin.

Myös teidän keittiönne katto on mielenkiintoinen, puinen kuten ikkunatkin?

Kyllä, katon puupinta on ajateltu olemaan lattian heijastus. Vaikka alunperin suunnitelmana oli tilata huomattavasti korkeammat yläkaapit, jotka ylettyisivät kattoon asti, päätimme valita toisin. Eri vaihtoehtoja pyöritellessä kävi selväksi, että kaappien päällisten jäädessä tyhjäksi saa katto enemmän huomiota. Samoin mahdollisti se perinteisen metallisen verhotangon ja romanttista vaikutelmaa korostavien pitsiverhojen käyttämisen. Vaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi ikkuna-aukkoon asennettu kaihdin, mutta se ei olisi ollut niin nätti. Aivan kattoon asti ylettyvät kaapit eivät myöskään ole erityisen käytännölliset, ylähyllyille ylettääkseen tarvitsee tikkaita. Parempi siis antaa katon alla olla tyhjää tilaa, avaruutta ja ilmaa… Niin ei ole mitään varjostamassa kivi- ja puumateriaalien luonnollista kauneutta.

Onko vielä jotain muuta, josta olette erityisen ylpeitä, ja mitä suosittelisitte muillekin?

Ajan myötä valinnat ovat alkaneet tuntua yhä oikeammilta. Katsokaa esimerkiksi tätä tason sulautumista ikkunalaudaksi, tai kulmaa, jossa taustakivi kohtaa samasta kivestä tehdyt ikkunankarmit! Vaikka nykypäivänä tietokoneohjelmilla voi pääpiirteittäin kokeilla eri sisustusratkaisuja, emme olleet aivan täysin varmoja, että kiven kuvioinnin virtaviivaisuus olisi lopputuloksena näin hieno. Ikkuna-aukko, kuvion kohdennus ja saumakohdat ovat jo itsessään lähes nähtävyys! Olisi syntiä laittaa tämän eteen rullaverhot tai kaihtimet, henkäyksenkevyt pitsi on ainut vaihtoehto!

Hana on erityinen malli – Blanco Linus S-F – tämän suihkupäisen hanan saa siirrettyä kokonaan pois ikkunan edestä.
Ja ehdottoman ihana on tietysti tämä valaistu nurkka. Jos jotain pitäisi nostaa esille, ehkä mainitsisin juuri valaistuksen tärkeyden. Yläkaappien alle asennetut valaisimet ovat yhtälailla kauniit ja käytännölliset. Me valitsimme valonauhat, sillä ne sopivat yhteen vitriinikaapin valaistuksen kanssa.

Joskus huomiota kiinnitetään keittiön hellan ja altaan mittoihin, kysytään miten ne edes voivat olla tällaiset. Me uskomme, että se riippuu täysin asukkaista, ja meille riittää hyvin pieni allas (Blanco Claron 340 U) ja kahden levyn keittotaso.

Milloin viimeksi joku on edes käyttänyt neljää levyä kerralla? Miksi siis jättimäiset liedet? Antaa sen sijasta kauniin kivitason päästä oikeuksiinsa! Me olemme enemmänkin puutarhaihmisiä, vietämme aikaa luonnossa ja raikkaassa ilmassa, kuin tuntikaupalla hellan edessä.

Selaa Granitopin kivivalikoimaa, tutustu lähes ilman mitään huoltoa kauniina pysyvien kvartsisten ja keraamisten tasojen plussiin ja miinuksiin, sekä laske, millä hinnalla voisit saada Sinun kotiisi sopivan kivitason!
Jos unelmiesi keittiö on jo valmis, ja haluat kertoa tarinasi, ota meihin yhteyttä tai lisää arvostelu ja kuvat Granitopin Facebookiin tai Google -tilille.

 

Tutustu materiaaleihin!

Perfektionisti valitsi keittiötasojen materiaaliksi Crystal Calacatta Silvan

Marmorikuvioitu Noble Carrara vastavalmistuneen asunnon keittiössä

Moderni harmaa kvartsikivi Breeze Pearl viime vuosisadan alun puutalossa

Marmorinkaltainen kvartsikomposiitti Mystery White modernin omakotitalon keittiössä

Minkä värinen ja kuvioinen työtaso pitäisi valita?