Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Työtasot kalkkikivestä – saurukset olohuoneessasi

Työtasot kalkkikivestä – saurukset olohuoneessasi

Kalkkikiveä on rakennusmateriaalina käytetty Egyptin pyramideista alkaen aina nykyaikaiseen moderniin arkkitehtuuriin. Tälle kivelle ominaista ovat lujuus, ulkoisten vaikutusten kestävyys ja fossiileista johtuva ainutlaatuinen rakenne.

Kalkkikivi on sedimenttikivi, joka on miljoonien vuosien aikana muodostunut valtamerissä, joissa ja järvissä flooran ja faunan jäännösten kerrostumisen seurauksena. Siksi kalkkikivitaulujen kuvioista voi löytyä niille tyypillisiä eläinten ja kasvien fossiileita, jotka antavat jokaiselle kivelle ainutlaatuisen ilmeen. Kalkkikiveä on muinaisina aikoina käytetty rakennusten ja linnoitusten rakentamiseen. Siitä on tehty myös kauniita veistoksia.

Jura Grey

Nykyään kalkkikiveä käytetään rakennusten sisä- ja ulkoviimeistelyyn yhdistämällä sitä esimerkiksi puuhun tai luomalla asuinympäristöön harmonisia, klassisia värimaailmoja.

Kalkkikivi on vuosikymmeniä ollut suosittu materiaali lattialaatoissa, portaiden rakentamisessa, ikkunalaudoissa. Nykyään kalkkikiveen kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös työtasomateriaalina keittiössä ja kylpyhuonetasoina. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi jurakauden koristeellinen Jura Grey. Tästä Saksasta Baijerin alueelta peräisin olevasta aalto- ja laikkukuvioisesta kivilajista voidaan havaita dinosaurusten ajan eläinten tai historiallisten kasvien piirteitä. Tämän materiaalin malli on rauhallinen, mutta muuttaa kiven eläväksi, vaaleanharmaat ja beiget sävyt yhdistävät trendikkyyttä ja luonnollista lämpöä. Jura Grey kalkkikivitasot sopivat hyvin yhteen vaaleanbeigen ja valkoisen sävyisten huonekalujen kanssa.

Dietfurt Grey (Kuvat: Satu Palander)

Jos haluat mieluummin käyttää rauhallisempaa ja tummempaa värisävyä, sinulle sopii Portugalista peräisin oleva Azul Valverde. Koska kyse on tummasta materiaalista, se toimii vaaleassa sisustuksessa silmiinpistävänä elementtinä. Azul Valverde sopii sekä klassiseen että moderniin keittiöön, erityisen hyvin teolliseen sisustukseen.

Kalkkikivi työtasona vaatii hieman enemmän huomiota kuin esimerkiksi graniitti. Jos etsit pikemminkin huoltovapaata tasoa, joka olisi samaa tyyliä kuin kalkkikivi, niin Granitopin valikoimissa on kalkkikiveä muistuttavia kvartsikiviä.

Kalkkikivi

Jura Grey on hyvin vaaleanruskea kuviollinen saksalainen kalkkikivi.

Kalkkikivi Dietfurt Grey on peräisin Baijerin vuorilta, samalta Saksan alueelta, josta kaivetaan myös toista suosittua kalkkikiveä Jura Greytä. Jura Greyhin verrattuna Dietfurt Grey ei ole niin beige, vaan pikemminkin tasaisemman harmaa, ehkä peräti sinertävän sävyinen. Hiottu (honed – H).

kalksten Thala Grey

Thala Grey on Tunisiasta peräisin oleva harmaa kalkkikivi.

Azul Valverde on portugalilainen kalkkikivi, jonka harmaansävyinen pyöreähkö kuvio vuorottelee rakeisemman koostumuksen kanssa.

Crema Perla on pehmeän beige espanjalainen kalkkikivi, joka oman hienostuneen ja verrattain yhtäläisen kuviointinsa vuoksi on hyvin suosittu kivi ulko- ja sisätilojen viimeistelyssä. Crema Perla on saatavilla monella eri käsittelyllä, ja tämän kiven voikin usein löytää julkisista tiloista lattia- ja seinämateriaalina, keittiöissä työtasoina, kylpyhuoneiden ja kylpylöiden viimeistelynä, maisema-arkkitehtuurin suunnitelmissa sekä portaissa.

Grigio St Moritz on betoninharmaa kalkkikivi Ranskasta. Tämän kiven mutkattoman kaunis kuviointi tekee siitä oikean joka paikan höylän, jonka vaatimaton ilme sopii kauniisti lähes jokaiseen sisustukseen. Kevyesti kuvioitu, harmaa pinta on myös tahrojen ja eletyn elämän jälkien suhteen anteeksiantavampi kuin monet toiset, näyttävämmin kuvioidut kivet.

TYÖTASOKIVIEN TOP 10

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Tutustu materiaaleihin!
Noble Concrete Grey

Kvartsikivi on insinööritieteen huippusaavutus, joka on vahva ja käytännössä ei-huokoinen materiaali, mikä tekee siitä naarmuja ja tahroja kestävän. Tuotevalikoimassamme on esimerkiksi harmaa Noble Concrete Grey, jossa yhdistyvät betonin tyylikäs terävyys ja kalkkikiven kuvio. Lisäksi tarjoamme ruskeabeigen sävyistä kvartsikiveä Noble Troya, jonka sävy on lämpimämpi ja joka sopii erityisen hyvin samansävyisten huonekalujen kanssa. Jos haluat elää mahdollisimman huolettomasti, valitse kivitason materiaaliksi kvartsikivi!

Tutustu laajaan keittiötasovalikoimaan ja löydä oma suosikkisi! Aloita tästä!

Keittiötrendit vuodelle 2022

Maailman luomisen jäljet keittiösi työtasolla

Jura Grey kalkkikivi on edelleen suosittu!