Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Marmoriset työtasot – ajatonta eleganssia

Marmoriset työtasot – ajatonta eleganssia

Marmori on kalkkikivestä vuosien paineen ja kuumuuden vaikutuksesta muodostunut luonnonkivi. Maailmankuulut Carraran marmoritasot ovat viime vuosien suosituin keittiön työtasojen materiaali. Klassinen italialainen valkoinen marmori on symboloinut loistokkuutta Rooman valtakunnan ajoista lähtien, ja nykyään marmori on kaikkien ulottuvilla. Marmoripinnat ovat aina ainutlaatuiset eikä toista täysin samanlaista marmorityötaso ole.

Kerromme hiukan lisää Pohjoismaiden suosikkimarmorista Bianco Carrarasta. Carrara on alue Italiassa, ja Carraran marmoria louhitaan nimenomaan tämän alueen vuorista. Louhoksella marmoriharkot lajitellaan ulkonäkönsä ja laatunsa mukaisesti sekä sahataan kivilevyiksi. Käymme itse henkilökohtaisesti tarkastamassa sahatut marmorilevyt varmistaaksemme parhaan laadun. Nykyään marmori on erittäin suosittu materiaali kaikkialla maailmassa, ja usein kysyntä ylittää tarjonnan, joten työtasojen valmistajan on itse varmistettava, että materiaalina käytetään vain parasta Carraran marmoria. Carraran marmorin yleisin laatuluokka on Bianco Carrara C/D, mutta haluamme tarjota vain parasta laatua, joten valikoimastamme löytyy ainoastaan korkealaatuisinta marmoria (ns. Carrara C tai Carrara C Extra).

Marmori on materiaalina hieman pehmeämpi ja helpommin tahraantuva kuin toinen suosittu keittiön työtasojen luonnonmateriaali graniitti. Helpon säännöllisen hoidon avulla kuitenkin myös marmorityötasojen pinta säilyy kauniina vuosia. Säännöllinen käsittely pintaa kyllästävällä aineella on tärkeää marmoripintojen hoidossa. Ensimmäinen käsittely tehdään tietysti jo tehtaallamme ennen tason toimittamista asiakkaalle. Meiltä saat perusteelliset ohjeet työtason kunnossapitoon!

Marmoritasot – miten löydän sopivan?

Marmorityötasot voidaan viimeistellä hiomalla tai kiillottamalla. Kiillotettu pinta on kuin peili, ja hiottu pinta on tyylikkään mattapintainen. Nykyään on hiotut marmorilevyt suosituimpia, koska ulkonäön ohella niillä on myös pieni käytännönetu: happamat aineet voivat aiheuttaa kiillotettuun pintaan sameita tahroja, mutta mattapinnassa ne eivät näy.

Jos arvostat ennen kaikkea käytännöllisyyttä, mutta pidät marmorin kauniista pinnasta, voit valita marmoria jäljittelevän keinokiven tai jopa valkoisen keinokivitason ja marmorisen levyn välitilaan. Marmorityötasoa voi korostaa vaikkapa mustasta yhdistelmämateriaalista valmistetun ja tasapintaan asennettavan altaan avulla – voit olla varma siitä, että tämä kontrasti tekee keittiöstäsi upean! Vaihtoehtoja on paljon!

Valitsemastasi toteutuksesta riippumatta voit olla täysin varma, että Granitopista tilaamasi marmorinen työtaso tekee kodistasi todella kauniin, ja siitä on sinulle iloa vuosiksi eteenpäin aamukahvia juodessasi!

Tutustu laajaan keittiötaso- ja kylpyhuonetasovalikoimaamme ja hintoihimme!

Tutustu materiaaleihin!

Marmori – kuninkaallinen materiaali

Valkoisen marmorin monet kasvot – jokainen luonnonkivistä valmistettu työtaso on ainutlaatuinen!