Valitut materiaalit -50 %
Lue lisää
Marmori – kuninkaallinen materiaali

Marmori – kuninkaallinen materiaali

Kaunis marmori on ajaton ja monikäyttöinen materiaali. Marmorista on kautta aikojen luotu monenlaisia asioita – kuvankauniista marmorisuihkulähteistä, -veistoksista ja ornamenteista kuisteilla puistonpenkkeihin, portaisiin, tiekiveyksiin ja muistomerkkeihin. Eikä sovi myöskään unohtaa marmorin käyttömahdollisuuksia sisustuselementtinä, kuten ikkunalautoina, takan verhoiluna tai osana ylellistä kylpyhuonetta.

Granitopin asiantuntijat Carrarassa

Vierailemme marmorilouhoksilla vuosittain varmistaaksemme toimitusvarmuuden ja taataksemme asiakkaillemme markkinoiden parasta laatua.


Marmorin kotimaassa Italiassa voikin nähdä, kuinka kiveä käytetään rohkeasti muuallakin, kuin vain keittiössä ja kylpyhuoneessa. Carrarassa moni rakennus on marmoriverhoiltu ja suosittuja ovat myös marmoriset oven- ja ikkunankarmit. Valkoisesta marmorista on valmistettu niin puistonpenkit kuin roska-astioiden kehikotkin, marmorilevyllä päällystetään teitä, ja marmori koristaa luksushuviloiden portteja ja muureja. Usein rakennusten eteisaulojen seinät eivät ole ainoita käyttökohteita kivelle, jota voi nähdä jopa hissien yksityiskohdissa ja kalusteissa.

Luonnollisesti Italiassa on paljon marmoripatsaita. Nämä veistokset ovat vanhimpia taideteoksia, jotka ovat säilyneet tähän päivään. Marmoriveistokset hohtavat, lähes säihkyvät, kauniisti huolimatta siitä, että niiden arvokas historia on vuosituhansien mittainen. Viehättävä naisen muotokuva, tai antiikin urheilusankari, säilyttää raikkautensa ilman sen suurempaa huoltoa. Marmoripatsaiden ylläpito ei vaadi ajan tai rahan suuria lisäinvestointeja. Antiikin aikana luotu veistos voi olla vielä tänäkin päivänä yhtä kaunis kuin hiljattain valmistunut marmorimuotokuva kuuluisuudesta tai suurmiehestä.

Marmoriset tulisijat elävöittävät sisustusta

Marmoritakka sopii suurenmoisesti niin kotipihan kesäkeittiöön kuin huvilan olohuoneeseenkin luomaan kotoista tunnelmaa. Marmorin vaihtelevat sävyt ja kuviot mahdollistavat kiven sovittamisen harmonisesti kaikenlaisten lattia- ja seinämateriaalien rinnalle. Kokonaisuudesta hurmaantuvat niin vieraat kuin oman perheen pienimmätkin jäsenet. Marmoritakan ei myöskään tarvitse olla perinteinen, sillä yhä enemmän keräävät suosiota biotakat, jotka eivät vaadi hormia tai polttopuita. Bioetanolia polttava takka syttyy kaukosäätimellä tuoden syys- ja talvi-iltoihin silmäniloa ja lämmittäen samalla huonetta. Koska biotakka ei savuta eikä sotke, sopii tämä elävä tuli hyvin myös herkemmälle materiaalille, kuten valkoiselle marmorille, jossa lika näkyisi nopeammin, kuin vaikkapa mustassa tai vihreässä marmorissa.

Marmoriterassit, kiviset kalusteet ja puutarhapolut

Italialaiset puutarhat ovat olleet Euroopassa rakastettuja ja ihailtuja satojen vuosien ajan. Voisi jopa sanoa, että ne ovat esikuvana maisema-arkkitehtuurille ja puutarhasuunnittelulle ympäri maailman. Italian palazzoja ja huviloita ympäröivät marmoriterassit ovat kestäviä ja kauniita. Marmorisissa terasseissa ja parvekkeissa on jotakin sadunhohtoista, jota jäljitellään maasta maahan ja linnoista omakotitaloihin. Yleinen mielipide on, että marmori on investointi, joka maksaa itsensä varmasti takaisin, mikäli toiveissa on kestävä, helppohoitoinen ja arvokas piha ja puutarha.

Myös marmoripenkit ja marmoriset pihakalusteet on luotu kestämään vuosisatoja. Marmorikalusteet sopivat loistavasti myös hankaliin sääoloihin, kuten kostean ja kylmän vuorotteluun auringonpaisteen kanssa, lumituiskuun ja kaatosateeseen. Siten marmori on oivallinen ratkaisu puistoon tai puutarhaan. Marmori kestää kauniisti läpi vuosien!

Marmorikiveys on todellinen ikisuosikki etelän palatseissa ja niiden ympärillä. Marmoria on käytetty tiepäällysteenä jo tuhansia vuosia, ja kaikista vanhimpia marmoriteitä on säilynyt jopa nykyaikaan asti. Marmorilattia on aina kaunis ja sopii kaikkialle, mahtavista katedraaleista kotisi terassille. Miltä kuulostaisi marmorinen oleskelualue uima-altaan ympärille tai sievistä marmorinpaloista aseteltu tyylikäs mosaiikki saunan pukuhuoneeseen?

Marmorinen vesielementti – suihkulähde tai allas

Marmorisuihkulähteitä löytyy Kiinasta Keski-Eurooppaan. Suihkulähteet koristavat kaupunkikuvaa ja hulppeiden herraskartanoiden nurmikoita ja puutarhoja Lähi-Idästä Uuteen Maailmaan. Vanhan ajan mahtavissa suihkulähteissä on usein runsaasti krumeluuria ja kohokuvia, kun taas nykyaikaisiet vesielementit eivät tarvitse alkuunkaan niin rehevää ulkomuotoa. Marmorin kuvio ja tekstuuri, sekä suihkulähteen tai altaan yksinkertainen muotokieli on kaunis ilman sen enempiä kiemuroita. Moderni teknologia kivenveistössä mahdollistaa näyttävän design-elementin luomisen kestävästä materiaalista joka pihaan.

Klassinen italialainen renessanssi, japanilainen tai skandinaavinen tyyli

Kiven käyttö sisustusmateriaalina keittiössä, aulassa ja kylpyhuoneessa ei kuitenkaan ole vain Etelä-Eurooppalaisen tyylin yksinoikeus. Kivi, myös kuninkaallinen valkoinen marmori, sopii hyvin myös yksinkertaisempiin ja käytännöllisempiin tyyleihin, kuten japanilaiseen ja skandinaaviseen sisustukseen. Luonnonmateriaalien puhdas kauneus korostuu, kun sen ympärillä on harkittu ja harmoninen sisustus ilman liikoja esineitä. Yksi maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista kivilajeista, joka on inspiroinut taidehistorian suurimpia nimiä – marmori – varmasti ansaitsee tällaisen paikan. Rakennusmateriaalina marmorilla onkin juuri niin paljon käyttömahdollisuuksia kuin tällä lähes ikuisella ja loppumattoman suositulla kivellä on yksilöllisiä sävyjä ja kuvioita.

Formland sisustus- ja muotoilumessut

Tutustu tuotevalikoimaamme, tee hinta-arvio sopivasta kivilaatasta ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä tai toiveissasi on jotain erityistä!

Bianco Carrara C

Marmoriset ikkunalaudat – kotisi katseenvangitsijat

Keittiötasot Carrara-marmorista

Marmori

Marmoriset työtasot – ajatonta eleganssia

Valkoisen marmorin monet kasvot – jokainen luonnonkivistä valmistettu työtaso on ainutlaatuinen!