Caesarstone -20%
Lue lisää
Virginia Black – jännittävä kuviollinen graniitti Yhdysvalloista

Virginia Black – jännittävä kuviollinen graniitti Yhdysvalloista

Eräänä kauniina aurinkoisena kevätpäivänä keskustelimme Larsin toimistolla kivitasoista ja remontista sekä otimme kuvia eräästä harvinaisemmasta graniitista. Virginia Black – joka tunnetaan myös nimillä Jet Mist ja Virginia Mist – on tummanharmaa, lähes musta graniitti, jossa on vaaleampia läiskiä ja juovia. Aaltoileva, luonnollinen kuvio suorastaan uhkuu graniitin alkukantaista voimaa, ja sitä voikin jäädä ihailemaan loputtomiin. Jostain syystä tämä materiaali ei ole kuitenkaan niin suosittu ja yleinen kuin esimerkiksi Viscount White tai Verde Savana

Tummaa graniittia etsivät valitsevat yleensä Nero Assoluton tai Nero African, mutta myös Galaxy Star, Emerald Pearl ja Blue in the Night ovat varsin suosittuja. Miksi valitsit Virginia Blackin?

Virginia Black on ehkä hieman vähemmän tunnettu Euroopassa ja Aasiassa, mutta Yhdysvalloissa se on hyvin suosittu. Tätä tummaa graniittia käytetään laajalti sekä rakennusten ulkotiloissa että toimistojen sisätiloissa ja myös lattialaatoissa. American Mistiä näkee usein myös erilaisissa muistomerkeissä, ja sitä käytetään myös baaritiskeissä ja kahviloiden pöydissä. Tämä tumma ja kova graniitti tunnetaan Yhdysvalloissa hyvin kestävyydestään, ja se myös erottuu muista ulkonäkönsä puolesta.
Olen jo pitkään pitänyt tästä graniitista, ja olisin luultavasti tilannut sitä myös omaan keittiööni, mutta silloin vuosia sitten Granitopilla ei ollut Virginia Blackia. Nyt tämä puute on vihdoin korjattu.

Tutustu materiaaleihin!

Maailmalta löytyy todella paljon erilaisia mielenkiintoisia materiaaleja. Niitä kaikkia ei voi kuitenkaan koskaan lisätä sivustolle, sillä valikoimasta tulisi silloin aivan liian laaja. Millainen kivitaso sinulla on kotona?

Nero Tropez eli musta marmori. Se on myös erittäin kaunis materiaali, ja yleensäkin pidän mustasta tasosta. Tumma keittiötaso luo rauhoittavan vaikutelman ja tekee tilasta myös tyylikkään. Harmaat kalusteet, ruostumaton teräs, tummat puupinnat, valkoiset seinät… Musta kivipinta, jossa on vaaleampi kuviointi, viimeistelee tilan ja tekee siitä todella kauniin.

Viimeistelystä puhuttaessa… Kuten näet, tila on hyvin kapea ja sokkeloinen, sillä talo on vanha, eikä keittiötä pidetty tuolloin kovin tärkeänä. Ennen tässä nurkassa oli vain pesuallas, pieni lipasto ja kahvinkeitin, mutta ei siihen kaappiin mahtunut oikein mitään. Työntekijät olivat jo pitkään halunneet viihtyisämmän ja keittöimäisemmän tilan, jossa olisi tilaa myös kahvinkeittimelle, vedenkeittimelle, astianpesukoneelle, jääkaapille, airfryerille ja mikroaaltouunille. Säilytystilan puute pakotti tekemään remontin mutta en siltikään halunnut tänne ihan tavallista keittiötä. Toimiston keittiötilan käyttötarkoitus on hieman erilainen, sillä jos ruokaa ylipäänsä laitetaan, hajut leviävät työtiloihin liesituulettimesta huolimatta, eikä se sovi yrityksemme imagoon. Sitä paitsi lähistöllä on useita hyviä kahviloita ja ruokapaikkoja, ja yleensä käymmekin ulkona lounaalla.

Eikö teillä ole keittiössä edes liesitasoa?

Ei ole! Keittotasoa ei ole, koska sille ei ole yksinkertaisesti tarvetta. Jos haluat joskus napata pizzaviipaleen mukaan ja syödä sen nopeasti palaverin jälkeen tai tarjota kevätkääryleitä, friteerattuja katkarapuja tai lämpimiä välipaloja asiakastapaamisessa, ne voidaan kätevästi lämmittää kiertoilmakypsentimessä. Muutaman kerran vuodessa järjestämme myös suurempia tilaisuuksia ja seminaareja omalle henkilökunnalle, mutta silloin käytämme yleensä ateriapalvelua. Eräs yritys tekee aivan suussa sulavia tacoja ja tempuraa, ja valikoima on todella monipuolinen leikkeleistä (canapé ja pierogie) ja salaateista todella runsaaseen buffaan. He eivät kuitenkaan tarvitse keittiötä tai edes keittotasoa, koska heillä on omat laitteensa. Meillä ei tietenkään ole täällä mitään suurempia tarjoiluja, mutta kuten näet, tilassa ei ole edes istumapaikkoja ja pöydänkin tilalla on pelkkä kokoontaitettava pöytä.
Alun perin arvelimme, että pelkkä päälle liimattava graniittikuvio riittäisi keittiötasoon. Mutta se ei todellakaan ollut hyvä ratkaisu, joten päätimme tilata aidon kivitason!

Kalusteiden löytäminen näin pieneen tilaan on varmasti melkoinen haaste?

Tell me about it! Halusimme laatikostoja ja kaapistoja, joihin mahtuisivat myös jääkaappi ja astianpesukone sekä kaikki muu tarvittava, mutta tähän tilaan todellakaan ei mahdu mitään! Ikean keittiösuunnittelupalvelusta löytyi tasan nolla suositusta, kun syötimme tilan mitat ohjelmaan! Siis nolla! Tekoälyä hyödyntävän suunnittelijan mukaan kalusteille ei ole tilaa, koska seinien välinen etäisyys on 2 cm kapeampi kuin pienin kaappi, vaikka jalkalistakin on jo irrotettu.
Ongelmana on se, että päätyseinä on niin kapea, että tavalliset kulmakaapistot eivät yksinkertaisesti mahdu tilaan, tuskin sovimme sen Knoxhultiin. Allaskaapin ovi ei edes aukea kokonaan, sillä tason alapuolelle jäävässä nurkassa omituinen tyhjä tila. Välitilan listakin on kiinnitetty vain parilla liima- tai silikonitipalla. Näitä putkien tarkistusaukkoja ei saa tosiasiassa peittää, joten siksi tässä onkin sellainen vähän väliaikainen ratkaisu. Vuokranantaja on luvannut, että oikealla oleva ei-kantava seinä, johon kokoontaitettava pöytä on nyt kiinnitetty, saatetaan pian purkaa ja silloin saadaan enemmän tilaa. Ei se juurikaan harmita, sillä seinät, lattia ja katto ovat niin mahdottoman vinoja, että keittiön asentajien ja Granitopin tasoasentajien oli tehtävä useampiakin kompromisseja. Täysin vino seinä olisi näyttänyt kamalalta, jos kaapistot olisi asennettu täysin viivasuoraan.

Mitä suosittelisit muille remontoijille ja sisustajille?

No ehkä tärkeintä on, ettei pelästy haasteita eikä missään tapauksessa jätä kesken. Esimerkiksi tämä Knoxhult on suunniteltu siten, että toisella puolella on laatikko ja matala kaapinovi ja toisella puolella on korkea allaskaappi. Tulimme siihen lopputulokseen, että astianpesukone tulee oikealle (ei mahdu vasemmalle), mutta keittiöaltaan alle mahdu laatikkoa, joten päätykaapista ja samanaaisesta vasemmanpuoleisesta kaapista tehtiin kaksi erilaista kaappia, jossa toisessa on korkeat ovet ja toisessa laatikosto. Ikean kalusteissa on se hyvä puoli, että eri puolien kaapistot voidaan vaihtaa keskenään.


Jos yläkaappi ei sovi pystysuoraan, vaihdamme saranat kaasunostimiin ja asennamme kaapin vaakasuoraan. Ja sehän toimii!

Granitopissa parasta on se, että asentajat eivät näe ongelmia vaan ratkaisuja!
Pieni tilamme, johon graniittitaso tilattiin, on kaikkea muuta kuin suora, mutta joskus elämässä on vain hyväksyttävä tosiasiat ja tehtävä tilasta paras mahdollinen. Mielestäni Granitop teki erittäin hyvää työtä, ja saimme parhaan mahdollisen keittiötilan toimistomme. Myös hinta yllätti positiivisesti, sillä graniitti oli tilaushetkellä tarjouksessa!

Jos tarvitset apua keittiön suunnittelussa, altaan, sekoittimen tai kivitason valinnassa, kysy Granitopin asiantuntijoilta!

Ylellistä uusiokäyttöä

Ideoita pienempään keittiöön

Näin säästät keittiöremontissa

Hintalaskuri