Luonnonkivi ja keramiikka –25 %

Hyviä vinkkejä laadukkaan työtason tilaamiseksi

Työtason tilaaminen Granitopista on helppoa, mutta laadukkaan lopputuloksen varmistamiseen olisi hyvä antaa muutama neuvo.

Olemme jo vuosia valmistaneet graniitti-, marmori- ja kvartsikivityötasoja ja laajojen kokemusten ansiosta on meidän ammattilaiset epäilemättä alan asiantuntijoita. Asiakkaasta saattaa joskus tuntua, että ajan säästämiseksi olisi parasta tilata työtaso hyvissä ajoin, ehkä jo ennen keittiökalusteiden valmistumista tai säästää mittaamiseen tai asennukseen kuluvaa aikaa ja rahaa. Saattaa tulla myös toisenlaisia ajatuksia – pyritään saattamaan kaikki remonttiin liittyvät toimet loppuun ja kun työtaso on toimitettu, voi heti nauttia uudesta, toimivasta ja kauniista kokonaisuudesta. Totuus on kuitenkin jossain välissä.

Ihan jokaisen ei tarvitse pystyä lukemaan teknistä piirustusta tai tuntea tiskialtaiden tai hanojen asentamisen hienouksia. Riittää, kun meidän ammattilaiset tietävät nämä asiat! Sanoohan vanha kansanviisauskin, että parasta mitata yhdeksän kertaa ja leikata kerran, mikä epäilemättä pätee erityisesti kivityötasojen kohdalla. Ensimmäinen ja tärkein neuvo liittyykin siten mittaamiseen ja suunnitteluun. Tarkat mitat ovat onnistuneen lopputuloksen kannalta ensiarvoisen tärkeitä ja siksi tarjoammekin mittausta täysin ilmaiseksi (Tammikuusta 2021 lähtien mittauspalvelu on maksullinen!).

Tapaaminen Granitopin kokeneiden tekniikoiden kanssa on hyödyllistä monestakin syystä. Ensinnäkin voimme siten varmistaa laadukkaan lopputuloksen: marmori-, graniitti- tai kvartsitason, joka sopii keittiöön tai kylpyhuoneeseen kuin valettu ja on räätälöity käyttökohteeseen kaikki olosuhteet huomioiden.

Tutustu materiaaleihin!

Tarkat mitat ja asiakkaan toiveiden huomioiminen ovat välttämättömiä myös virheettömien tuotantopiirustuksien laatimiseksi. Tietokoneohjelmamme avulla valmistettu digitaalinen malli ja työstökoneemme mahdollistavat kivin leikkaamisen kymmenesosa millimetrin tarkkuudella, joten jokainen vahingossa pyöristetty senttimetri saattaa aiheuttaa valmistusvaiheessa epämiellyttävän yllätyksen.

Esimerkiksi, jos keittiökaappi, johon on tarkoitus asentaa liesi, on huomattavasti leveämpi, kun siihen upotettavaksi tarkoitettu liesitaso, tuleeko reikä 10 cm verran oikealle tai vasemmalle tai täsmälleen keskelle? Mihin asennettaan liesikupu tai sopiiko tiskialtaan syvyys ja sen suunniteltu sijoituspaikka olemassa oleviin keittiökaappeihin eikä estä laatikkojen ja ovien sulkemista? Miten on suunniteltu seinien loppukäsittely- laatoilla, maalilla vaiko taustalevynä, joka on valmistettu samasta kivestä kuin työtaso?

Vähemmän tärkeitä aiheita ei ole, kaikilla tiedoilla on merkityksensä ja melkein kaikki on mahdollista. Jos asiakas pitää tärkeänä, että koko jättikokoinen työtaso olisi yksi kokonainen kivilaatta, on mitat ottavan teknikon vierailtava kohteessa jo pelkästään siksi, että hänen on varmistettava etukäteen ison työtason ovista sisään mahtumisen todennäköisyys. Kenties tarvitaan erikoislaitteita (nosturia) tai lisätyövoimaa, jotta tilattu taso voidaan toimittaa ja nostaa paikoilleen.

Kuten jo todettu, me Granitopissa olemme lisänneet alan asiantuntemusta ja päivittäneet kokemuksiamme jo useiden vuosien ajan. Jokainen uusi hanke tarkoittaa samalla uuden oppimista. Näiden kokemusten ansiosta tiedämme hyvin, kuinka erilaiselta näyttää tietokone- tai puhelinkuvassa näkyvä kivilaji todelliseen kivikappaleeseen verrattuna. Kivi on yleensä paljon kuvaa kauniimpi, mutta oma osuutensa on varmasti myös tilan valaistuksella ja koko sisustuskonseptilla. Kivi, joka näyttää keinotekoisessa valaistuksessa tai kuvaruudulla normaalisti melko laikukkaalta, saattaa kiiltää ja hehkua aamuauringon valossa mitä moninaisimmissa sävyissä ja tarjota aivan uudenlaisen elämyksen! Siksi on tärkeää, että sopiva kivilaji valitaan paikan päällä materiaalia tutkien, ei kuvan perusteella – saattaa hyvinkin olla, että tietokonekuvan perusteella valittu materiaali ei ole todellisuudessa yhtä kaunis ja oikea kivilaatu löytyy vasta itse katsomalla ja tutkimalla. Lisäksi asiantuntijamme auttaa valitsemaan parhaat ratkaisut – sopivamman altaan, siihen johtavat urat valumisvedelle, työtasojen liitoskohtien toteutus, välitilan kivi jne.

Katso altaita!

Kivi, erityisesti graniitti, on hyvin lujatekoinen materiaali ja sen työstäminen edellyttää taitoja ja sopivia työkaluja. Kiveä, vaikka se olisikin upeata marmoria, ei voi taivuttaa, mutta voi leikata mittoihinsa millimetrin tarkkuudella – se on meidän kiveen hakattu kanta. Mittojen ottaminen ei ole meille koskaan pelkkä vesivaa’alla, kalliilla laitteella tai mittanauhalla itsekseen mutisten keittiössä tuhertamista. Se on tilaisuus, johon kuuluu aina myös keskustelu asiakkaan kanssa, jotta suunnitelmaan voisi tarvittaessa tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Päämäärähän on parhaan mahdollisen lopputuloksen toteuttaminen ja asiakkaan tyytyväisyys siihen!

Miten keittiötason hinta määräytyy?

7 neuvoa työtason valintaan!

Vinkkejä keittiötason valintaan

Millaisia valmisteluja pitäisi tehdä ennen mittaajan saapumista?

Keittiötekniikan, altaan ja hanan on oltava kohteessa, että mittaaja voi tutustua merkkiin (malliin) ja mittoihin. Olisi suositeltavaa neuvotella Granitopin asiantuntijoiden kanssa ennen keittiökoneiden hankintaa - kaikki liesitasot ja allasmallit eivät välttämättä sovi asennettavaksi upotettuina. Merkitse erityistoiveet mittaussivulle!

Kuinka suuri taso kivilaatasta voidaan leikata?

Tähän kysymykseen ei ole vain yhtä ja yksinkertaista vastausta. Luonnonkivien kohdalla riippuu paljon kaivoksissa leikattujen lohkojen koosta ja laadusta. Vaikka joissain materiaaleissa laatan pituus voi olla jopa 3,4–3,5 metriä, on otettava huomioon, että marmori-, graniitti- tai kvartsislabien kaikki reunat ovat harvoin suoria ja ylisuuria laattoja (slabeja) ei juurikaan ole saatavilla. Siksi emme suosittele suunnittelemaan yli 3000 mm pituisia tasoja. Kvartsikivet ovat muodoltaan suorakulmioita ja ns. jumbo-slabien pituus on yli kolme metriä (3185x1550 mm, 3200x1600 mm, 3250x1590 mm - valmistajasta riippuen), mutta kaikkia materiaaleja ei valmisteta jumbo-kokoisena. Laatan kokoa rajoittaa omalta osaltaan myös kiven paino (esimerkiksi 5 m2 keittiösaarekkeen laatta voi painaa 400 kg). Myös keittiön sijainti ja tason sijoituspaikka vaikuttavat. Pidempiä ja leveämpiä tasolevyjä tai yhdestä kappaleesta valmistettua L-keittiötä ei mahdu kääntämään vanhojen talojen kapeissa käytävissä, nosturilla ikkunasta sisään nostamisen voi estää ikkuna-aukon koko.

Miten tason materiaali valitaan, onko paras graniitti, marmori, kalkkikivi, kvartsi, keramiikka vai Terrazzo?


1)Graniitti on erittäin vahva, suhteellisen vähähuokoinen ja säänkestävä.
2)Marmorin kuvio jättää ylellisen vaikutuksen, mutta kivi vaatii enemmän hoitoa pysyäkseen kauniina.
3)Kalkkikivi (etenkin Jura Grey) on kuvioltaan mielenkiintoinen ja marmoria käytännöllisempi – käytön jäljet eivät erotu. Kuten marmori, myös kalkkikivi on «pehmeä» kivi.
4)Kvartsi on erittäin hygieeninen ja vahva materiaali. Toisin kuin luonnonkivet, tekokivi ei kestä kuumaa ja voi haalistua vuosien saatossa auringonvalossa.
5)Terrazzo-kivi on valmistettu murskatusta luonnonkivestä. Paloista tai sirpaleista koostuva mosaiikkikuvio on kaunis ja moderni, mutta materiaali on hartsipitoisuutensa takia lämpöherkkä.
6)Verrattuna toisiin tekokiviin, kvartsiin ja terrazzon, on keramiikka huomattavasti kuumankestävämpää, sietäen korkeita lämpötiloja yhtä hyvin kuin graniitti. Kuin toinenkin kivijäljitelmä, kvartsi, keramiikka on äärimmäisen hygieenistä ja matalahuokoista.

Hintalaskuri